Skocz do zawartości

PILNE! Włam na konto Google?

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest te weryfikacja dwuetapowa? Bo nawet nie wiem czy to miałem.

Jak sprawdzić czy nie mam keylogera? Przeskanowałem wszystko AVG. Nic nie znalazł.

Najbardziej mnie zastanawia fakt że koleś podał w adsense swoje konto bankowe wczoraj o godz. 10:08. Nie wiem po co to zrobił bo i tak tam kasy nie było. A druga sprawa dlaczego dane dostępowe zmienił dopiero dzisiaj koło 19:30.

Widzicie tu jakąś logikę? I skąd wział hasło? Mam tylko jego email.

Gdybym zobaczył to wczoraj to maiałbym ponad dobę na reakcję. Ale niestety byłem na wyjeździe.

E: Szkoda że nie posiadam odpowiednich umiejętności do tego aby odwdzięczyć mu się tym samym. W końcu mam jego adres email. Brakuje mi jego hasła ;)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

weryfikacja dwuetapowa to coś takiego ze przed każdym logowaniem na gmail dostajesz na swoj telefon sms z kodem który musisz podać zeby sie zalogować, do włączenia w ustawieniach konta google.

Hasło jakie uzywales na koncie googla było w 100% unikalne - czyli kompletnie nigdzie nie uzywales go na innych stronach , do innych kont itp w jakiejs troche innej kombinacji z innymi cyferkami na końcu z inną literką z Dużej ?

Wiesz logiki tutuaj nie ma co szukać, ludzie to gnoje i jeśli mogą Ci zaszkodzić to Ci zaszkodzą, taka jest smutna prawda.

Najbardziej mnie zastanawia fakt że koleś podał w adsense swoje konto bankowe wczoraj o godz. 10:08. Nie wiem po co to zrobił bo i tak tam kasy nie było. A druga sprawa dlaczego dane dostępowe zmienił dopiero dzisiaj koło 19:30.

Widzicie tu jakąś logikę? I skąd wział hasło? Mam tylko jego email.

bo to jakiś amator lub dziecko. Jeżeli używasz takich samych haseł do konta google jak i na różnych forach internetowych to nie masz co się dziwić :> pisz/dzwoń do supportu. Sprawdź z jakiego IP dups sie logował, zgłoś sprawę na policję (jeżeli nic nie ukradł z konta to i tak naruszył prywatność korenspondencji na gmailu). Wymyśl za co i rządaj odszkodowania :P

Czyli haslo mogło być wyciągnięte z jakiegoś forum?

Myślicie że istnieje zagrożenie że coś jeszcze może mi popsuć/ukraść?

Tak, najlepiej pozmnieniaj te hasła, przynajmniej będziesz spał spokojnie a nie myśłał czy jeszcze coś zrobi...

Mam pytanie co do tej weryfikacji przez telefon.

Jak się zalogować na konto Google gdybym stracił telefon (zgubienie/kradzież) wraz nr kartą SIM, której nie mógłbym odzyskać?

Wszystko jest opisane na stronach weryfikacji w pomocy. Możesz zmienić numer w dowolnej chwili z "zaufanego" komputera.

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Mam pytanie co do tej weryfikacji przez telefon.

Jak się zalogować na konto Google gdybym stracił telefon (zgubienie/kradzież) wraz nr kartą SIM, której nie mógłbym odzyskać?

Wszystko jest opisane na stronach weryfikacji w pomocy. Możesz zmienić numer w dowolnej chwili z "zaufanego" komputera.

Dzięki już zrobione, podsyłam link do pomocy, gdzie można przeczytać o odzyskiwaniu dostępu do konta w razie utraty telefonu :P

Żeby jeszcze dało się tak zabezpieczyć hasła w Firefoxie :D

Malwarebytes najlepiej się sprawdzi ; ) Polecam.

Co do emaila; co z tego że masz jego maila? Skoro otrzymałeś wiadomość że twój mail już nie jest przypisany do konta tylko xxx

To wystarczy potem zmienić mail przypisany do konta z xxx na yyy i nie otrzymasz informacji na ten temat a konto zostanie przypisane na email którego nie znasz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności