Skocz do zawartości

Blogi

Peepek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

1. To Twój blog hobbystyczny czy zapleczowy?

Napewno im dłuższa nazwa / sciezka - tym trudniej zapamiętać.

2. Może sprawdz kilkukrotnie ilość wyszukań i konkurencyjność i skup sie na paru/parunastu produktach najpierw. Jeżeli na poczatku zaczniesz robić cos na duzą skale to mozesz łatwo sie zniechecic.

3. Nie ma zasady. Im wieksza konkurencja tym wiecej linków potrzeba. Poczytaj troszke wiecej forum a napewno oszczedzisz sobie pare złotych.

Pozdrawiam i powodzenia.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

1. Osobiście (w przypadku bloga tematycznego np. pod sklep) stawiałbym bloga na subdomenie np. blog.nazwadomeny.pl - łatwiej zapamiętać adres, bez wchodzenia w nazwy katalogów w katalogach i są lepsze do pozycjonowania w przypadku dodawania ich do katalogów stron. A poza tym estetyczniej to wygląda w oczach klienta, gdy ma krótki adres zamiast kilkudziesięcioznakowego.

2. Nie wiem, co rozumiesz pod słowem dużo - piszesz notatki, wpisy i umieszczasz w ich treści wybrane słowa kluczowe (tylko bez przegięć typu "W sklepie można kupić leżaki zielone, leżaki składane, leżaki czerwone, leżaki plażowe, leżaki ogrodowe, leżaki dla dzieci, leżaki rozkładane, leżaki metalowe" i tak dalej). Jak masz dużo słów kluczowych do zamieszczenia i wiesz, że nie wyjdą naturalnie, to stwórz więcej wpisów - dodatkowo zyskasz content, więcej podstron i przy odrobinie szczęścia wejścia z długiego ogona.

3. Zależy jakie frazy, no i jakie przeznaczenie bloga - chcesz zbierać z niego normalny ruch czy traktować go tylko jako zaplecze?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zaplecze? W sensie pozycjonowanie głównej strony? Mam tak :P

piknik.czest.pl - autorski cms, na początku służyła głównie jako strona firmy, katalog. Narazie chcę zostawić to co jest, sklep nie jest stabilny, chcę mieć zawsz ena wszleki wypadek :P Strona nie pozycjonowana.

sklep.piknik.czest.pl - PrestaShop, sklep, który chciałbym z początku wypozycjonować pod frazy leżaki, leżaki plażowe, leżaki aluminiowe.

Polecono mi do tego kilka stron (blogów) ze słowami kluczowymi. Mam możliwość dodania tego w wygodny sposób do sklepu, przez moduł.

"wejścia z długiego ogona" - ?

Ja zacząłbym pozycjonowanie od zmiany domeny. Osobiście nie zaryzykowałbym w sklepie postawionym na subdomenie w regionalce.

Może zamiast zaczynać od własnego zaplecze lepiej i taniej będzie skatalogować stronę/dodać do precli/pospamować fora i na podstawie efektów podejmować kolejne kroki? Nie wiem, czy jesteś tego świadom, ale blogi, które stawiasz też trzeba podlinkować, żeby to miało jakikolwiek sens...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności