Skocz do zawartości

spadła cena za klik / wzrosła cena za klik

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

PS. Coscie tacy bojowi... zatrzymajcie się na pięć minut i pomyślcie skąd u was taka postawa i jaki macie w tym interes.

No właśnie o to chodzi. Niektórzy w tym mają interes i to całkiem niezły i denerwują się jak ktoś opowiada jaki to AS niedobry, tylko dlatego, że akurat jemu nie wyszło.

A ci co mają pare centów dziennie to mają interes, czy nabijają się w butelkę?

PS. Nie to, że mi nie wyszło - poprostu przetestowałem i dzielę się opinią - system nie zdał u mnie testu na rzetelność i partnerstwo w interesach.

Ponad to zastanawia mnie jeden fenomen - TPSA na niezrealizowanych połączeniach przez modem (połączenie niezrealizowane ale impuls zaliczony) "zarabiała" swego czasu ok. 4 -6 mln pln miesięcznie. I wszyscy byli święcie oburzeni.

A teraz "ktoś" nie zalicza nam klików i wszyscy go bronią. IMHO: To znaczy, że Google ma lepsze PR (public relations a nie "page rank" LOL) i z tego to wynika wasza zgoda na takie traktowanie.

Jak bym się uparł to bym wyciągał pewnie jakąś kasę - tylko, że za taką prace te pieniądze są nieadekwatne. Do tego trudno prognozowac zyski kiedy kontrahent może sobie robic co chce i kiedy chce i to bez podania przyczyny.

PS. Nie jestem rozgoryczony ino zdziwiony a teraz to nawet rozbawiony :(

Pozdro.

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PS. Coscie tacy bojowi... zatrzymajcie się na pięć minut i pomyślcie skąd u was taka postawa i jaki macie w tym interes.

No właśnie o to chodzi. Niektórzy w tym mają interes i to całkiem niezły i denerwują się jak ktoś opowiada jaki to AS niedobry, tylko dlatego, że akurat jemu nie wyszło.

Niektórzy to będą mowili, że mają w tym interes nawet jeśli Google będzie im odpalało centa za każde kliknięcie :(

PS. Nie to, że mi nie wyszło - poprostu przetestowałem i dzielę się opinią - system nie zdał u mnie testu na rzetelność i partnerstwo w interesach.

Jakby tak było, to mało kto by się tutaj oburzał. Czytając Twoje posty nie miałe odczucia, że chcesz "podzielić się opinią", tylko że chcesz zrobić zamieszanie, bo Tobie nie wyszło, więc niech nikt inny z tego nie korzysta, bo się przejedzie.

Wystarczyłby jeden rzetelny post o charakterze opinii i na pewno nie byłoby w Twoją stronę tylu krytycznych uwag.

Niestety moje testy potwierdzają gubienie przez Google kliknięć w reklamę.

Boje sie spróbować ale ciekawi mnie fakt jak bys sytuacja wygladała po kasowaniu cookies każdemu userowi,

tylko ze nie sprawdziem czy tak sie da :) , ale mozna ustawic cookies na innej domenie, w tym przypadku google, tylko czy zamieni plik czy nadpisze.

Moze google robi tak jak niegdys allegro, jeden klik dzienniem i taki uzytkownik jest juz niezliczany, podobno neostrada byla wogole nie zliczana przez allegro, mozna by wtedy selekcjonowac reklamy dla poszczegolnych uzytkownikow

bruny bylo juz kilka tematow o cwaniakach i nie licz ze firma zarabiajaca taki szmal da sie tak latwo wydymac na dluzsza mete bo te klika dolcow moze i da sie wyludzic tylko ze wiekszosc nas leje na te kilka dolarow bo wie ze bez cwaniakowania zarobi odpowiednia kaske :)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

eddy ma racje: nie karmić trolla.

każdy z nas wie jak jest, a nagle chce nam sie wmówić, że ziemia jest płaska i leży na 6 krokodylach !!!

Nieprawda - ziemia jest dyskiem, lezy na głowach 4 słoni stojących na skorupie wielkiego żółwia płynacego przez wszechświat :diabelek:

A tak serio - widzę, że duskusja na pewne tematy jest tutaj postrzegana jako atak. Napisałem, że wywaliłem adsense bo moim zdaniem się nie opłaca i do tego system zliczania jest "niedokładny". W ramach riposty rzuciła się na mnie grupa (frustratów?) broniąc systemu niczym własnej krwawicy. Do tego przeinaczają sens wypowiedzi albo wyciągają z kontekstu - a potem z takim "preparatem" dyskutują LOL.

Może jak wypunktuje to zrozumiecie o czym mówię. Bo forum jest do wymiany opini a nie do klepania "jedynych słusznych prawd".

A więc uważam (to moja prywatna opinia oparta o kilka doswiadczeń):

1) adsense nie zalicza wszystkich kliknięć (z wypowiedzi jednego dyskutanta wynikało by, że system czyta w myślach klikającego)

2) minimalna suma wypłaty jest na wysokim w stosunku do innych znanych mi systemów poziomie 100$

3) zdecydowana wiekszość stron o małym ruchu (kilkadziesiąt do kilkuset UU) aby otrzymać pieniądze może czekać kilka lat

4) inne systemy może są i bardziej ułomne - jednak tak jak człowiek bez rąk i nóg i człowiek bez jednej nogi są inwlidami - tak powazna wada w postaci nie zalicznia wszystkich kliknięć czyni system mało wiarygodnym

5) dlatego informuje wydawców małych stron o tym - tak samo jak wiele osób informuje tutaj o różnych "brakach" np. w ofertach hostingowych

6) jesli ktoś mysli inaczej to zamiast spierać się ze mną (ad persona) niech przedstawi swoja wersję i zmierzy się z argumentami - niestety ogólniki typu "wiekszość osób" czy "wiele osób zarabia 100$ dziennie" - są dla mnie nie poważne - może bedziemy pisac o własnych doswiadczeniach a nie rozpowaszechniać "sensacje pani Jadzi"

That all folks

Pozdrawiam i apeluje o spokój ducha :shout:

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

dla mnie niepowazne jest pisanie:

zdecydowana wiekszość stron o małym ruchu (kilkadziesiąt do kilkuset UU) aby otrzymać pieniądze może czekać kilka lat

to jakby jechać maluchem z szyberdachem 10km/h i pisac: hej ale w ogóle nie wieje wiatr we włosy! Kicha, moge przejechać tak z pół polski i nic, fryzura nietknięta...

zastanów się co piszesz. przecież to zupełnie logiczne, że jak masz tam jakieś bździągwy z paroma ludkami dziennie to wiele nie zarobisz. A ty bys chciał kokosy.

Jeszcze raz powtarzam: na 3,3 dolara dziennie (100$ za miesiac) NIE potrzeba jakiegoś kosmicznego ruchu. potrzebna jest tylko głowa na karku (i żeby kark nie był za szeroki...). W najgorszym wypadku będziesz miał setkę co 2 miesiące. Ale rok, dwa, pięć lat? Śmiechu warte.

A co do dyskusji: sorry ale to TY nie dajesz sobie nic powiedzieć. Przyjąłeś wszystko co mówisz za całkowita prawdę i żadne argumenty do ciebie nie trafiają. Matematyki nie da się oszukać !!!

[sie dalem podejść, jak młody, troll pewnie zadowolony :D]

Jednemu sie podoba córka, innemu teściowa. Maciek jest chyba mocno sfrustrowany, bo przekonuje do swoich racji w trzech wątkach. Nadaje się do polityki.

Ale mnie rozgryzłeś ... powinieneś zostać psychologiem ... :P

Panowie

i Panie

nie od wczoraj wiadomo, ze prawda jest jak - kazdy ma swoja

a wiec jedni dalej beda chodzic z wypchanym portfelem i swoja prawda w glowie

a inni dalej beda zarabiac 600 zl rocznie i narzekac na narzedzia/srodki uzywane do zarabiania przez tych pierwszych

ot i meritum

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności