Skocz do zawartości

spadła cena za klik / wzrosła cena za klik

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli jakie wnioski - czym więcej masz tym mniej masz

No niestety jeśli chodzi o google to cała prawda potwierdzona w praktyce. Nie rozumiem tej ich polityki, im ktoś generuje większy ruch na tych reklamkach tym powinien dostawac więcej a jak na razie jest na odwrót. Może to taka polityka na maksymalny wzrost ich systemu. Zachęcanie nowych do zabawy. Bo ci co mają jakieś utarte dochody i tak nie odejdą (przynajmniej teraz kiedy konkurencja przysypia ) .

...

Powoli zaczynam się obawiac, że "ich" polityka polega na eksperymentowaniu. A z tego co słyszałem mają utworzyć biuro w Polsce i : " celem biura Google będzie wzmocnienie pozycji programów reklamowych Google na polskim rynku reklamy internetowej, wprowadzone mają zostać nowe programy partnerskie dla polskich firm, głównie internetowych sieci reklamowych."

Czyli bedzie wielkie testowanie :D

A po d... IMHO najprawdopodobniej dostaniemy my - i ci w adsesie i pozycjonerzy.

PS. Postanowiłem jeszcze raz potestowac adsensa - mam pewne podejrzenia ale narazie sza :)

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

Tylko po cholerę nam to biuro?

Zaryzykowałbym tezę, że pieniądze, które mieliśmy zarobić idą właśnie na utrzymanie tego biura ;>

A ja bardziej od tego kto płaci za biuro (bo to wiadomo - płaca klienci) zastanawiam się co google będzie na nas testowac.

Pozdrawiam - Przyszły Królik Doświadczalny ??? :)

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

Tylko po cholerę nam to biuro?

Zaryzykowałbym tezę, że pieniądze, które mieliśmy zarobić idą właśnie na utrzymanie tego biura ;>

A jak powiem inaczej - otworzyli biuro aby oszczędzać kase. Na pewno tańsze jest wysłanie listu (z czekiem) na obszarze Polski niż z Skandynawii do Polski

Ewentualna wspolpraca z reklamodawca lub agencja reklamowa w Polsce jest znacznie latwiejsza przez polski oddzial niz placowke zagraniczna.

Polski oddzial napewno mial za zadanie narobic troche pozytywnego szumu wokol google w Polsce, ze nasz rynek jest dla nich wazny :)

Pozdrawiam

Jurdziol

Ewentualna wspolpraca z reklamodawca lub agencja reklamowa w Polsce jest znacznie latwiejsza przez polski oddzial niz placowke zagraniczna.

Polski oddzial napewno mial za zadanie narobic troche pozytywnego szumu wokol google w Polsce, ze nasz rynek jest dla nich wazny :)

Z powyzszym się zgadzam. Chodzi jednak o to, że zamierzają "wprowdzić nową ofertę". A więc tłumacząc z PR-owego na j.polski będą wypróbowywać nowe sposoby zarabiania.

Moje obawy dotyczą tego, że w pewnej chwili zaczną ucinac kawałki z naszego tortu - a wszystkie ruchy na to wskazują.

A jak powiem inaczej - otworzyli biuro aby oszczędzać kase. Na pewno tańsze jest wysłanie listu (z czekiem) na obszarze Polski niż z Skandynawii do Polski

Czeki nadal nie będą szły z PL - prędzej do PL będą szły przelewy na konta.

Na to chyba kładą największy nacisk

Dla usprawnienia współpracy z urzędami skarbowymi.

I jak tak czytam inne posty to jest spore utrapienie cześci Adsensowiczów.

Maćku sie aż wtrące, bo piszesz o małych wydawcach, no cóż jak ja to mówię jedna z moich stron jest takim małym wydawcą bo ma około 80 wejść dziennie i to przy dobrym dniu jednak dochody z niej nie spadają poniżej 0,50 $ więc powiedz mi dlaczego twierdzisz że strony o niskim ruchu musza tak długo (według Cibei parę lat) czekac na 100 $?? ta strona od września 2005 zarobiła już około 270 $

A propo żeby nei było strona jest polskojezyczna :)

Odpowiadając na pytanie amstrada (na PW) - ktoś (przepraszam ale nie pamiętam kto :) ) podał na tym forum linka do swojego "adsense lab" - https://www.moon.ps.pl/~mbojan/adsense/index.php - wystarczy poszukać droższych reklam i zrobic stronę która je wyswietli

Do tego polecam narzędzie https://www.seomoz.org/tools/link-price-tool.php - sory ale to nie to narzedzie

Ps. Własnie zaliczyłem 2 klik na tej stronie co wczesniej zarobiła 2,63$ - tym razem "tylko" 0,62 $.

BTW. Ostatni w wolnej chwili przeleciałem kilka stron pod kontem rozmieszczenia reklam google - i doszedłem do wniosku, że w wielu wypadkach prawie bym na nie klinął nie wiedząc, że to reklama ...

wystarczy poszukać droższych reklam i zrobic stronę która je wyswietli

To w takim razie w czym problem? Nie rozumiem czemu nie lubisz AdSensa, skoro tak łatwo da się zarobić.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

wystarczy poszukać droższych reklam i zrobic stronę która je wyswietli

To w takim razie w czym problem? Nie rozumiem czemu nie lubisz AdSensa, skoro tak łatwo da się zarobić.

Powiem tak - nie chodzi o to czy go lubię czy nie - chodzi o to czy :

- układ jest partnerski a nie jednostronny (a tutaj mamy do czynienia ze skrajnie jednostronnym)

- wyniki (naliczanie) są rzetelne

- jest wysoki próg wypłaty (za wysoki dla mało zarabiających) - czyli zarabiasz ale nie dostajesz wypłaty

- ewentualne dochody z systemu nie rekompensują strat wynikających z jakości strony - być może traktuję to w ten sposób, ponieważ moje strony to nie są farmy reklam typu "dzwonki, muzyczki i HWC" (ergo: jesli ktoś nie ma lepszego pomysłu/nie chce mu się - to faktycznie - zapuszcza taka reklame i już)

- nie da się łatwo zarobić - zobaczcie ile pracy wkładają webmasterzy i pozycjonerzy żeby adsense przyniósł im zyski - gdyby dochód przeliczyc na godziny pracy to ile może wyjść

- ja przez ponad rok testowałem na zasadzie ile zarobie jesli wrzucę i nie będę się tym przejmował - zarobiłem 4$/rok. Teraz poświęciłem 3h żeby przygotować nowe strony i jak na razie wychodzi mi 1,25$ za godzinę. Oczywiście jak strony będą zrobione i gotowe do prawdziwej akcji, reklamy będą musiały odejść - ale do tego czasu niech sobie wiszą :)

Żeby oddac sprawiedliwość: IMHO adsense jest dobre na czas kiedy strona jeszcze "nie do końca ruszyła", gdyż umowa umozliwia jego zdjęcie w każdej chwili.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności