Skocz do zawartości

spadła cena za klik / wzrosła cena za klik

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
zarabiasz średnio 25$ na dzień i po tym jak strony "ruszą" chcesz reklamy usunąć? albo czegoś nie rozumiem, albo jesteś pomylony..

Nie wiem skąd Ci się wzięła ta kwota ;)

Gdybym na takich 5 stronach zarabiał 25$ dziennie to bym je tak zostawił i zbudował jeszcze nowych tylko dla adsensa -choć z drugiej strony było by to zaśmiecanie netu.

Niestety 3h nie wystarczą aby osiągać takie wyniki - trzeba zbudować trafic i generalnie pracować nad trescia - a to oznacza wiele wiele godzin pracy - i takie strony lepiej przeznaczyć na pewny dochód - np. roczny abonament za ogłoszenie. A co gorsza system może mieć gorszy chumor i zarobki nagle lecą na łeb na szyję ... vide wczesniejsze posty.

Jesli nie rozumiesz o co mi chodzi - popatrz na firmy telekomunikacyjne. Wolą abyś płacił stały abonament i mial pakiet "darmowych" minut - niż kroić Ciebie 2x więcej za płatne minuty i nie mieć pewności ile tych minut "wygadasz". Dzieki temu mogą coś palnować - inaczej istniało by ryzyko, że np. w tzw. martwym okresie dochód spada, albo klienci przenoszą sie nagle do innego operatora i ... bankrut albo utrata płynności finansowej albo trzeba brać kredyt na przerzycie , zwalniać pracowników itd.

Jak ma sie rodzinę na utrzymaniu - to trzeba mieć stabilny dochód - a tylko częścią kasy można ryzykować.

Dlatego mam te strony na których testuje różne systemy i sposoby zarabiania - tzn. nie mam klientów z którymi muszę się liczyć - ale głównie mam takie na których dochód jest przewidywalny a klient musi byc traktowany powaznie - stąd reklamy tego typu (czesto konkurencyjne dla kl.) muszą zniknąć.

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

nie pytalem sie co robisz i na czym zarabiasz.. napisales tylko, że jak narazie wychodzi Ci 1.25$ za godzine, co jak na nowa strone i tak jest dobrze - wiec bez naprawde dużego wysiłku mógłbyś taka stronke utrzymywac i traktowac jako dodatkowy dochod.

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

nie pytalem sie co robisz i na czym zarabiasz.. napisales tylko, że jak narazie wychodzi Ci 1.25$ za godzine, co jak na nowa strone i tak jest dobrze - wiec bez naprawde dużego wysiłku mógłbyś taka stronke utrzymywac i traktowac jako dodatkowy dochod.

i tak to traktuję do czasu uruchomienia strony pełna parą :( a przy okazji sprawdzam jak działa system i czy się opłaca.

Co do do chodu - to tłumaczyłem powyżej dość łopatologicznie że mniejszy ale pewny dochód ma większą wartość,niż przyszły dochód trudny do oszacowania - posługując się analogią (analogia fajna nauka :D ) dla tego forum - to tak jak lepiej mieć aktualny PR5, niż "przyszly" PR10. A bradziej ludowo - lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu ;)

PS. Znowu poswięciłem jakies 3 h a klików nie bardzo przybyło ( zresztą nie pod tym kontem to robilem) - wiec stawka godzinowa spada do 0,65$ - to juz lepiej płacą za godzinę w hipermarkecie :spam:

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

Czy myslisz ze jak posiedzisz 3 30 130h nad strona to odrazu po tej pracy ci wzrosnie klikalnosc ? :)

Liczysz ze sama trescia nagle poprawisz ogladalnosc i zarobki strony? nie zeby sie nie dalo ale jest to czasochlonne a na zyski musisz poczekac.

To forum jest o pozycjonowaniu i optymalizacji a nie jak zapelniac strone zeby ludzie rozpowiadali o twojej supej stronie znajomym i naturalnie zwiekszac ogladalnosc ;p

Jak czytam twoje posty to mi sie smiac chce wybrzydzasz jak stara baba i chyba pomyliles fora ;)

Tutaj kazdy robi strone gorsza lepsza i potem stara sie ja wbic na haslo/hasla tak zeby zwiekszyc ogladalnosc/klikalnosc/zarobki a ty marudzisz o wroblach i o tym ze siedziales 3h a ludzi ci nie przybylo.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Czy myslisz ze jak posiedzisz 3 30 130h nad strona to odrazu po tej pracy ci wzrosnie klikalnosc ? :)

{...}

Tutaj kazdy robi strone gorsza lepsza i potem stara sie ja wbic na haslo/hasla tak zeby zwiekszyc ogladalnosc/klikalnosc/zarobki a ty marudzisz o wroblach i o tym ze siedziales 3h a ludzi ci nie przybylo.

Sory za brutalność - ale chyba musisz się cofnąć do podstawówki - tam uczą czytania ze zrozumieniem.

breja: daj spokój, niektórzy są niereformowali...

maciek76: proszę załóż sobie bloga i tam opisuj swoje frustracje, bo jak zauwazyłeś tutaj wszyscy są już zmęczeni twoim jęczeniem, zmienianiem zdania, spiskowymi teoriami i co najgorsze pyskówkami. Daj sobie na wstrzymanie zanim będzie za późno.

breja: daj spokój, niektórzy są niereformowali...

maciek76: proszę załóż sobie bloga i tam opisuj swoje frustracje, bo jak zauwazyłeś tutaj wszyscy są już zmęczeni twoim jęczeniem, zmienianiem zdania, spiskowymi teoriami i co najgorsze pyskówkami. Daj sobie na wstrzymanie zanim będzie za późno.

Jakie frustracje. Chyba ty masz frustracje jakies bo ciągle tylko gadasz o nich :)

O ile się nie mylę forum jest do wyrażania opini i wymiany poglądów. No chyba, że jest to dział pt. "o google tylko dobrze" - to może założysz dział "o google tylko źle" - i każdy bedzie sobie pisał wedle wlasnego uważania?

Jesli dyskutujemy to prowadźmy ta dyskusję na argumenty a nie na zasadzie - "eeeee nie podobają mi się twoje poglądy więc jesteś beeee" - z takimi postawami proponuję zapisać sie do LPR albo włozyc moher na głowę.

Pozdro

No to powiedz w końcu o co Tobie chodzi, ale krótko i w punktach. Jako podumowanie, oczywiście wszystkich watków, wktórych wypowiadałeś się na temat adsense.

1) Wyrażam swoją opinię na temat sytemu

2) Uczestnicze w dyskusjach

3) Dziele się spostrzezeniami

4) Polecam lub odradzam

5)itp.

Czyli robię to co sie robi na forum.

A, że sie to komuś nie podoba - nigdy nie ma tak żeby się wszystkim podobało. Nie wiem może ukułem przykry dla wielu temat - bo nie sądzę żeby takie reakcje jak tutaj obserwujemy byly ze strony osób które są usatysfakcjonowane.

Ciągłe posądzanie o frustrację i agresywne reakcje zgodnie z doktrynami psychologicznymi wskazują na posądzającego jako frustrata. Warto zauważyc, że tylko paru forumowiczów tak zaciekle walczy z moją "herezją". Tylko o co oni walczą - nie powiedzieli.

Tak więc podzieliłem się uwagami. A jak ktos spyta w przyszłości o cos to odpowiem mu zgodnie z moim poglądem - że adsens działa na niejasnych i nierównych dla stron umowy zasadach - to tyle.

Wiekszość wypowiedzi wynikało raczej z dyskusji.

Pozdrawiam

PS. Ojcze dyrektorze... a zresztą szkoda słów... :)

za 76 klikow 1,85 ekhm to chyba tematyka nie trafiona, u mnie duuuuzo wiecej za mniej :D Chyba dzis nawet rekord padni ;)

Na tą noc koniec obserwacji idziemy spac ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności