Skocz do zawartości

spadła cena za klik / wzrosła cena za klik

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hehe, wiem;)

trzeba miec strone gdzie jest 2-3 wejscia i 1-2 kliki :D

branza.... transport - jaki nie powiem ;)

eCPM ok 450-800 usd

raz na pare dni sie trafi ;) ale to tak sporadycznie ze szkoda gadac...

jak to ludzi zmusic by wchodzili dwa trzy razy tylko na strone i by klikali ?

ale za google i tak nikt nie trafi, humm chyba regulamin tego zabrania, ale to tak w ramach ciekawostki

a6 3 50,0% USD 184,46 USD 0,75

12 2 16,7% USD 113,76 USD 1,89

(a6) - a wstawione by sie all ladnie przesunelo

czy ktos to potrafi wytlumaczyc?

tak przedladalem i .. znalazem

mniej klikniec, mniejsza skutecznosc klikniec, wiecej wyswie3tlen, mniejsza kwota za 1000 klikniec a wieksza w sumie naliczona kwota?

tutaj dane sa stare.. jak swiat wiec nie ma zastosowania to ze pod koniec dnia dane sie moga zmienic..., jak dla mnie to wbrew calej logice.

PS. co by sie regulaminowi stalo zadość - liczby deczko zmienione, ale sens pozostal - ktos to mi wyjasni?

dane po koeji jak tam w tym panelu adsense

hehe, wiem;)

trzeba miec strone gdzie jest 2-3 wejscia i 1-2 kliki :D

branza.... transport - jaki nie powiem ;)

eCPM ok 450-800 usd

a6 3 50,0% USD 184,46 USD 0,75

12 2 16,7% USD 113,76 USD 1,89

(a6) - a wstawione by sie all ladnie przesunelo

czy ja dobrze rozumiem, ze podajesz ecpm na podstawie kilku klikniec? statystyka to sie zaczyna od kilkuset odslon, a nie od 12.

dla malych liczb masz zawsze blad, poza tym adsense rano po 9 zlicza jeszcze zyski z poprzedniego dnia, co zawyza efektywnosc przy malych liczbach.

jak chcesz sie chwalic, to podaj wyniki z calego dnia ;-)

a jesli masz dziennie 18 odslon i 5 klikow i na tej podstawie mowisz o ecpm, to nic to nie wnosi.

abstrachujac - wiele osob robi tu panike, ze cena spada/rosnie, tymczasem nie przyznajac, ze maja tylko kilka klikow dziennie. ja mam ze statystyka do czynienia na co dzien z racji badan naukowych. i prawdziwe wnioski o zachowaniu adsense mozna imho wysnuwac majac dziennie kilkaset klikow i panujac nad ich dystrubucja w ciagu doby, sledzac wykresy odslon/klikniec i innych parametrow.

no, to tyle dygresji ;-) ladny dzien mialem wczoraj ;-)

pozdr - r.

A ja dodam tak od siebie, że miałem w liście filtrów 188 stron.

3 dni temu zdjąłem wszystkie 188 stron i odblokowałem filtry.

Wnioski: zaczęły pojawiać się reklamy które byly zablokowane, i co się okazało zarobki nadal takie same, tyle samo klikniec i tyle samo co w innych dniach tego miesiąca, teraz stopniowo dodaje po 5-6 stron dziennie do filtrów głównie polskie reklamy i sklepy no i zobaczymy co z tego wyniknie w Marcy.

czy ja dobrze rozumiem, ze podajesz ecpm na podstawie kilku klikniec? statystyka to sie zaczyna od kilkuset odslon, a nie od 12.

dla malych liczb masz zawsze blad,

bardzo interesujace, ciekawe skąd takie wnioski skoro dla poszczególnego kanału dla konkretnej doby obliczenia w AdSense we wszystkie strony dokładnie się zgadzają niezależnie od ilości odsłon, klików, CTR, eCPM i zarobków

poza tym adsense rano po 9 zlicza jeszcze zyski z poprzedniego dnia

owszem, ale dokąd zlicza z poprzedniego dnia i data jest wczorajsza :D czy może się mylę?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

jamesisko, jestem pewien taką a nawet wyższą kwotę można uzyskać i jednym klikiem, możliwości są tylko trzeba ich po prostu ciągle szukać

Dokładnie, sam miałem już wyniki na kilku stronach po 2,30-3,63 (to był rekord) za jedno kliknięcie - oczywiście strona nie PL. Mam już dwa takie tematy, gdzie reklamodawców jest full i kliki całkiem porządne. Niestety ładnie licznik bije ostro tylko rano, a potem jest dławiony na pewno sztucznie lub usuwane są dobrze płatne kampanie przez G. Czekam do wieczora i wtedy też dostaje kopa, ale tylko dlatego, że wchodzą ludziki z USA.

Tak jak pisał Normanos wybicie 100 USD na miesiąc to pikuś. Osoby, które mają kilkaset postów na tym forum i nie potrafią osiągnąć wyniku trzycyfrowego powinny czytać, nie pisać. U mnie są co miesiąc wyniki 4-cyfrowe, a i tak uważam, że to tylko dobry początek :D

tak sobie myślę, że wraz z wiosną wszystko się ożywi a zarobki będą rosnąć i rosnąć czego życzę i sobie i wszystkim! :)

U mnie zarobki wynoszą ok. 12 centów na dzien :)

Każdy kiedys musiał zacząć, a początki są zawsze trudne.

W reklamach google siedze dopiero 3 tygodnie, więc wszystko jeszcze przede mną :blush:

Dziennie czytam tematy na tym forum. Co dzień wiem coś więcej. Może kiedys zacznę zarabiac realne kwoty.

Wiem jedno. Nic na tym nie tracę, a mogę wiele zyskać :)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Tak jak pisał Normanos wybicie 100 USD na miesiąc to pikuś. (...) U mnie są co miesiąc wyniki 4-cyfrowe, a i tak uważam, że to tylko dobry początek :)

No to respekt, ja mam w planach założenie trzech stronek, dwie po Ang. i jedna po Polsku, tematyka moim zdaniem dobrze dobrana, duże kwoty, bo duża konkurencja :blush: Mam nadzieje że moje zarobki także sięgną liczb czterocyfrowych oczywiście w $, ale najpierw musze sie zabrać do :) zawartośći :)

nesck.

"Myśl, myśl, myśl..."- Kubuś Puchatek

duże kwoty, bo duża konkurencja

Nie jestem przekonany czy to prawda.

Ale jestem przekonany, że to nie reguła.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Nie ilość reklamodawców świadczy o ilości kasy przeznaczanej na reklamę, weźmy np słowa związane z książkami. Żeby nie złamać regulaminu AS to powiem, że opłaca się inwestować w reklamę AdWords przy firmie działającej w branży książkowej. ;-}

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

duże kwoty, bo duża konkurencja

Nie jestem przekonany czy to prawda.

Ale jestem przekonany, że to nie reguła.

Moim zdaniem duże kwoty = kliki z USA. Duża konkurencja tu i tam to 2 różne sprawy. W G PL do tej pory można się reklamować na stronach partnerów za 0.01/ klik na większość haseł z dobrą ilością wyświetleń.

dla malych liczb masz zawsze blad,

bardzo interesujace, ciekawe skąd takie wnioski skoro dla poszczególnego kanału dla konkretnej doby obliczenia w AdSense we wszystkie strony dokładnie się zgadzają niezależnie od ilości odsłon, klików, CTR, eCPM i zarobków

chodzilo mi o blad statystyczny przy wyciaganiu wnioskow dotyczacych wartosci statystycznych (np. sredniej ceny za klik czy ecpm) na podstawie malej probki zdarzen (np. 5 klikow). ;-)

pozdr - r.

czyli jak rozmiem, domeny i te kalnaly ktore zaliczaja tylko kilka klikniec as bledne? czyli google blednie nalicza? bo z tego to by tak wynikalo, jednak czy algorytm ktory nalicza kwote rozroznia czy bylo mniej czy wiecej klikow? I jak jest mniej klikow to sie gubi i nie potrafi wyliczyc ktowy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności