Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 po pingwinie

Rekomendowane odpowiedzi

Przed pingwinem zrobiłem przekierowanie 301, niestety domena poleciała w Google. Ostatnio zdjąłem przekierowanie i domena która przekierowywała znalazła się w top 10. Mam pytanie czy jak teraz znowu zastosuje 301 to jest szansa że strona zajmie tą pozycję? Wiem że sam mogę to sprawdzić ale nie chcę tego teraz robić ponieważ tą stronę teraz linkuję. Czy ten algorytm stosuje "filtr" na słowo kluczowe i przekierowanie nic nie da?

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

Google ma zamiar wprowadzić ogólnie kary za przekierowanie 301. Chodzi o fakt sotsowania tego w przypadku

kiedy domena dostaje BAN, robi się szybkie przekierowanie i działa dalej. Takie pogłoski można poczytać na wielu

serwisach online obcojęzycznych.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Domena nie miała bana. Zastanawia mnie to czy jeżeli dana strona poleciała na jakieś słowo kluczowe to czy przekierowanie 301 w tym przypadku zadziała jeśli przekieruje stronę która jest wyżej,

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

jakby 301 ze zbanowanej domeny przenosiło bana to nastałyby ciekawe czasy ;) Po prostu zabiorą moc takim przekierowaniom ale kar wprowadzić nie mogą. Choć pingwina też nie mogli a wprowadzili.

• 4 tygodnie później...
na konferencji w poznaniu Dickson z majestika twierdzi ze wraz z 301 przchodza kary googla.

Możesz to rozwinąć - nie przypominam sobie

Jeżeli zrobisz 301 + rozwiążesz problemy on-site, efekt pozytywny zostanie osiągnięty.

Jeżeli zrobisz 301 i na stronie dalej będzie problem (ukryty tekst, dc itp) to filtr wróci.

Linkowanie po przekierowaniu to już inna historia

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności