Skocz do zawartości

Aktualne promocje na domeny

mik116

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

W OVH

Rejestracja ~ 12 zł brutto

Przedłużenie  49, 99 zł brutto

Nigdy nie miałem problemów

Podobnie u mnie na https://microhost.pl :

Przedłużenie 49.45 brutto ( 40.20 netto ) / OVH: 40.64 netto

Ponad to przyjemne zarządzanie WHOIS w panelu klienta gdbyś chciał zaaranżować różnych właścicieli domen :)

>> Profesjonalny Hosting SEO - atrakcyjne pakiety! <<

>> Mój blog o pozycjonowaniu - przydatne tipsy i narzędzia! <<

• 6 miesięcy temu...

• 4 miesiące temu...

Nie otrzymasz kodu authinfo jeśli nie przedłużysz u nich domeny zakupionej w promocji taka jak ta:

screenshot_471.png

Tak to działa w takich promocjach, jak się oszczędza 12zł na zarejestrowanie *.pl to potem się płaci 123zł za przedłużenie (w "normalnych" firmach to koszt 49zł), albo nie przedłużasz i liczysz na szczęście, że nikt nie przechwyci.

Edytowane przez noupe

• 2 tygodnie później...

Ludzie, zlitujcie się i banujcie małomyślnych szemraczy szybciej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 2 tygodnie później...

W każdej firmie, w każdej branży jak masz coś w promocji (opłacanego abonamentowo) to prędzej czy później ta firma w jakiś sposób sobie to odbije. Czy to dodając jakąś opłatę czy przymuszając do x odnowień/opłat. Dziwię się, że jeszcze niektórych zaskakuje taka polityka. 

Co do ovh to są tam jedne z najtańszych domen na rynku, chociaż ostatnio udało mi się trafić na firmę z jeszcze mniejszymi opłatami (coś koło 40 zł). Nazwy tej firmy jednak nie pamiętam ;p Zastanawiam się jednak na czym ta firma zarabia decydując się na taki cennik.

^ Ale pewnie poznamy nazwę tej firmy pod jakimś innym nickiem? :) Zapomnieć nazwy firmy, którą ma się pewnie w kilku e-mailach (rejestracja klienta, zamówienie domeny, zapłacenie za domenę, potw. rejestracji domeny, potwierdzenie rej. domeny z nask itp)....

Taniej niż w OVH (40.64zł netto), czyli ta firma rozumiem, że dopłaca do biznesu? Bo cennik dla partnerów w NASK mówi, że to przedłużenie kosztuje 40zł netto.

Edytowane przez noupe
  • Like 2

Nie napisałem, że zamówiłem domenę w tej firmie, tyle tylko że gdzieś po prostu trafiłem na ich ofertę :) Właśnie to mnie zastanawia na czym taka firma zarabia, bo skoro nie jest to jakaś bardziej znana marka to wątpię że dzięki hostingom czy czemukolwiek innemu koszt się zwraca.

edycja..

Źle mnie zrozumiałeś, nie miałem zamiarów reklamować żadnego rejestratora.

Edytowane przez MaxPan
ups, co dalej

Władco a na co te pierścienie zakładasz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!