Skocz do zawartości

www.skal.pl

owad

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocene sklepu oscommerce www.skal.pl

Czekam również na konstruktywną krytykę i propozycje zmian... co dodać co ująć :)

Pozdrawiam i dziękuje z góry za wszystkie pozytywne opinie....

za nie pozytywne też dziękuje ale ich już się tak miło nie przyjmuje

No owad no to się szykuj :) bo miło nie będzie. Pewnie zaraz ktoś od pozycjonowania i kodu doda swoje a ja o tym co widze na ekranie.

A na ekranie nie za wiele i nijako. Strona otwiera się zbyt długo. No jak się już załaduje to widzę tylko:

- skalpel z jakąś dziwną paczką (myslę sobie opakowania tekturowe)

- szukaj

- producenci

- logowanie

No i się zaczyna no jak firma tnie kartony to jacy producenci? Zaglądam na listę a tam RTV i AGD no głupieję juz do końca. Ale nie poddaje się szukam dalej o co chodzi.

JEST :)

Trochę się schowało w tle (niedość że jakieś szarobure takie to jeszcze nawigacja w nich niewidoczna) ale jest. Kliam na

FOTO

wybieram producenta (Mastercook) i dostaję

Chłodziarki ;) - wymiękam i odchodzę w siną dal. Więcej nie wracam.

Kompletne nieporozumienie z tą strona. Może sporo pracy było przy wpisywaniu danych o produktach ale generalnie efekt jest fatalny. Proponuje skorzystać z doradztwa firmy lub zlecić budowę serwisu profesjonalnie zajmującym się tworzeniem serwisów.

Duży potencjał słabo wykorzystany.

Pozdrawiam

eheh no jeśli chodzi o kartony to rzeczywiście myśleć możesz o czym chcesz je widząc.. ale jak nie widzisz guziczków z podpisami na 1 stronie to proponuje zmiane monitora (nie mówie tego złośliwie ale na wielu monitorach ją widziałem i nie było problemu - a może pod słońce patrzysz).

Po drugie to jest sklep oscommerce więc wybierając producenta wybierasz go z całej listy bo jest to główne menu a menu sklepowe jest po lewej stronie... no cóż przyjmuje z bólem, ale przyjmuje twoją krytykę aczkolwiek widzę, że nie miałeś doczynienia z elektronicznymi zakupami zbyt często (naturalnie bez obrazy)

Pozdrawiam i czekam na więcej

eheh no jeśli chodzi o kartony to rzeczywiście myśleć możesz o czym chcesz je widząc.. ale jak nie widzisz guziczków z podpisami na 1 stronie to proponuje zmiane monitora (nie mówie tego złośliwie ale na wielu monitorach ją widziałem i nie było problemu - a może pod słońce patrzysz).

Po drugie to jest sklep oscommerce więc wybierając producenta wybierasz go z całej listy bo jest to główne menu a menu sklepowe jest po lewej stronie... no cóż przyjmuje z bólem, ale przyjmuje twoją krytykę aczkolwiek widzę, że nie miałeś doczynienia z elektronicznymi zakupami zbyt często (naturalnie bez obrazy)

Ps. a może poprostu chesz zasugerować abym zgłosił się do ciebie po poprawki ?

Ps. a może poprostu chesz zasugerować abym zgłosił się do ciebie po poprawki ?

Witam.

Poprawki?

Jeśli chodzi o lay to cały do wymiany. Ale chętnie przyjmiemy i to zlecenie. Zobacz inne moje posty zamin zaczniesz wyciągać jakiekolwiek wnioski co do moich intencji. Chyba tak naprawdę nie chciałeś rzeczowej oceny z tego co widzę.

Ale skoro już cię tu przywiało to prosze bardzo dalej:

- brak polityki prywatności - dla mnie taki sklep odpada całkowicie.

- brak płatności kartami - niska wiarygodność sklepu

- dział o firmie i jak zwykle numer konta wyraźny - brak informacji o ludziach tam pracujących, historii, informacji - brawo dla działu marketingu

- brązowe tło - doskonałe do podtrzymania depresji u klienta (ZUPEŁNIE NIE HANDLOWE :))

- zdjęcia p powiększeniu ładują się tej samej wielkości tylko w innym oknie - oszukiwanie klienta-internauty.

- nie mów mi że nie da się podzielić producentów według podanej kategorii bo to bzdura, a jeśli się nie da to zmień silnik sklepu na taki gdzie się da - zatem sklep też do wymiany a nie poprawki :)

Dalej mi się nie chce bo wcale tego nie oczekujesz.

Poczekam i zobaczę ilu forumowiczów oceni tą stronę pozytywnie.

Może wtedy dotrze do ciebie, że pracujemy tu konstruktywnie i z niejednego takiego kiepskiego serwisu i po zebraniu uwag robiły się naprawdę świetne strony.

I bez obrazy ale widzę, że nie masz zielonego pojęcia o zakupach w sieci a o udowach, zasadzach i funkcjonalności stron już całkowitego.

Polecam na początek:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=13895

nie, nie

nie chodzi mi o to ze nie chce takich ocen jak twoja.. właśnie na takie czekam...

a co do reszty to powiem tak

Regulamin mowi o wszystkim

Płatności kartą są tylko musze wmontować ikonke, ale przy zakupie jest wszystko

co do polityki prywatności własciwie nie bardzo rozumie co mam z nią zrobić... polskie prawo jest takie, że bez pozwolenia klienta nie można udotępniać jego danych a o tym napisane jest w regulaminie.. chyba że nie o to ci chodzi..

jeśli chodzi o zdjęcia to niestety są takie towary którym nie sposób znaleźć większych zdjęć ale jest to mały % całości

podzielić producentów się da tak jak mówisz ale osobiście twierdze, że tak jak jest jest lepiej gdyż tak jak napisałem wcześniej jest to niejako wyszukiwarka... no ale kto co lubi

Pozdrawiam

ps. piekną mamy pogodę dziś a co do działu o firmie to rzeczywiście masz rację chyba należy coś tam napisać

nie, nie

nie chodzi mi o to ze nie chce takich ocen jak twoja.. właśnie na takie czekam...

a co do reszty to powiem tak

Regulamin mowi o wszystkim

Płatności kartą są tylko musze wmontować ikonke, ale przy zakupie jest wszystko

co do polityki prywatności własciwie nie bardzo rozumie co mam z nią zrobić... polskie prawo jest takie, że bez pozwolenia klienta nie można udotępniać jego danych a o tym napisane jest w regulaminie.. chyba że nie o to ci chodzi..

jeśli chodzi o zdjęcia to niestety są takie towary którym nie sposób znaleźć większych zdjęć ale jest to mały % całości

podzielić producentów się da tak jak mówisz ale osobiście twierdze, że tak jak jest jest lepiej gdyż tak jak napisałem wcześniej jest to niejako wyszukiwarka... no ale kto co lubi

Pozdrawiam

ps. piekną mamy pogodę dziś a co do działu o firmie to rzeczywiście masz rację chyba należy coś tam napisać

Polityka prywatności - najprościej napisz że klient zachowuje anominowość przegladając strony,że nic nie instalujesz itd. Możesz tez zobaczyć jak robią to najwieksze sklepy internetowe w Polsce i dostosować to do swoich potrzeb.

Płatnośc kartą - prócz oczywistego faktu poszerzania klientów strony takie wydają się ludziom bardziej zaufane, nawet jeśli nie płacą kartą, więc warto naprawdę taką opję mieć.

Opisy i zdjęcia produktów - taka jest specyfika handlu w sieci, że czym lepszy i pełniejszy opis tym chętniej ludzie kupują. Podobnie ma się do zdjęć produktów. Na zachodnich stronach często mozna już spotkać animacja java gdzie produkt możesz dowolnie obracać, zbliżać i oddalać. Wiem że to ogrom pracy ale zdaje się, że warto zainwestować w takie rozwiązania. Jeśli nie masz wiekszych fot. to nie dawaj link "powiększ zdjecie" bo jest to jednoznacze i mocno frustrujące klienta.

Wyszukiwarka w sklepach internetowych to jedno z najpoważniejszych narzędzi. Jesli masz tylko jedną grupę towarów to nie ma problemu ale w tym przypadku jest ich sporo. Proponuję abyś jednak podzielił to w sensowny sposób i w miarę mozliwości rozbudował wyszukiwarkę. Zobacz w statystykach a przekonasz się jak często ludzie korzystają z wyszukiwarek wewnętrznych. Jakość posortowanego towaru wpływa znacząco na obroty sklepu. Gdyby było inaczej to czy w markecia miałbyś na półkach mięso, telewizor, suchary, mięso, cukier...

Co do strony głównej wybacz ale bedę się upierał że nie ma ona nic wspólnego ze sklepem. Pamietaj, że internauta zazwyczaj podejmuje decyzję o pozostaniu na stronie w ciągu 5-7 sekund. Ładowanie samej strony głównej trwa przy kiepskich łaczach znacznie dłużej. Mam 2 megowe łacze i odczułem spóźnienie a co przy tych co mają 256 kilo?

Sam układ i kolorystyka też nie bardzo jest "sklepowa".

Zaglądnij na oceniany tu ostatnio sklep monitoruj.pl i na komentarze w stosunku do niego.

Pozdrawiam

ps. zastanawaim się nad tym jaki jest obrót przez internet, a jaki mógłby byc.;D

ps.2. i jaki ma wpływ strona na handel tradycyjny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności