Skocz do zawartości

Adwords vs. Pozycjonowanie

mza99

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu staram się pozycjonować swoją stronę. Po ostatnim zamieszaniu w Google moja strona trochę ucierpiała, więc postanowiłem sięgnąć po Adwords. Adwords wypadają bardzo słabo w porównaniu do pozycjonowania. Miałem mnóstwo wejść na stronę przez linki sponsorowane, całkiem sporo zapytań, jednak efekt bardzo mizerny. Zastanawiam się czy to przez jakieś błędy w kampanii czy Adwords poprostu są tak mało skutczne?

Z góry dzięki za wszelkie opinie.

Adwords ma to do siebie, że po rozpoczęciu kampanii należy śledzić rezultaty i optymalizować kampanię. Jeśli puściłeś akcję bez optymalizacji to się nie dziw że wyniki są marne.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Dobra kampania Adwords wymaga wiele pracy. Kilka ważnych kwestii: nie zawsze słowa kluczowe są dobrze dobrane, nie zawsze warto ograniczać się tylko do wyszukiwarki. Ale tak kolega wyżej wspomniał zawsze trzeba optymalizować kampanię, skoro nie przynosi efektów sam odpowiedziałeś sobie na pytanie.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Zgadzam się w przedmówcami, ważna jest optymalizacja. Stale musisz monitorować, analizować i korygować.

Skoro miałeś bardzo dużo wejść a efekt był mizerny, to zakładam że problem może leżeć w słowach kluczowych. Mogą być zbyt ogólne, ludzie nie znajdują na Twojej stronie to czego szukają lub łapiesz przypadkowe kliknięcia. Spróbuj dobrać coś innego z "narzędzi propozycji słów kluczowych" i sprawdź jaki bedzie rezultat.

Przejrzyj sobie na początek z jakich słów wchodzili ci użytkownicy bo jak dałeś dopsowanie Broad to mogły to być nie takie słowa jak byś sobie tego życzył. Dodaj wykluczenia - to na początek może poprawić lekko jakość kampanii. A dalej to obserwuj i wyciagaj wnioski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności