Skocz do zawartości

Osiągnięcie PR4

mindryl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy możliwe jest osiągnięcie PR4 samymi wpisami w katalogach? Pomijam już kwestię tego że pr nie ma żadnego znaczenia. Jeśli tak to czy linkować tylko do katalogów z pr>=4 czy jednak dla google przy nadaniu pr będą się liczyły też linki z niższym pr? Jakie powinny być proporcje?

sam jeszcze nie tak dawno katalogowałem swoją stronę do takich katalogów jak onet, di, wp, hoga itp, razem było ich około 120, unikalne opisy, każdy wpis zaakceptowany - otrzymałem pr3, dopiero jak kupiłem kilka linków na stronach z pr4 (max wychodzących 2-4), dostałem pr4 a z drugiej strony znajomy który od tak zrobił sobie bloga, zaczął czynnie pisać o pozycjonowaniu :D dowalił kilka linków z blogów na wordpress.com - dostał pr4 - także w moim przekonaniu to loteria a podobnych przykładów mogę podawać setki

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

sam jeszcze nie tak dawno katalogowałem swoją stronę do takich katalogów jak onet, di, wp, hoga itp, razem było ich około 120, unikalne opisy, każdy wpis zaakceptowany - otrzymałem pr3, dopiero jak kupiłem kilka linków na stronach z pr4 (max wychodzących 2-4), dostałem pr4 a z drugiej strony znajomy który od tak zrobił sobie bloga, zaczął czynnie pisać o pozycjonowaniu :D dowalił kilka linków z blogów na wordpress.com - dostał pr4 - także w moim przekonaniu to loteria a podobnych przykładów mogę podawać setki

wszystko zależy od algorytmu ja zauważyłem , ostatnio zauważyłem że znowu było małe zamieszanie z pr bo niektóre strony nagle otrzymały wysokie pr a po czasie nastąpiła korekta i wszystko wróciło do normy pewnie coś było testowane

reklamabaner.jpg

Ja nigdy nie osiągnąłem czwórki, chociaż mam niektóre stronki nawet po 7 lat z czego od 6 są katalogowane i w inny sposób linkowane.

wszystko zależy od algorytmu ja zauważyłem , ostatnio zauważyłem że znowu było małe zamieszanie z pr bo niektóre strony nagle otrzymały wysokie pr a po czasie nastąpiła korekta i wszystko wróciło do normy pewnie coś było testowane

Tak, niektórzy kiedyś (nie wiem czy dzisiaj też) nabijali czwórkę i wyżej w niecały rok. Także jeśli Ci na tym zależy to da się!

pozycjonowanie stron www z Brandbay

Należy pamietać że w sporej części katalogów wpis oprócz tego że ląduje na podstronie jest przez jakiś czas wyświetlany w zakładach nowe strony lub nawet na stronie głownej. W takiej systuacji robocik googla zczytuje te linki, które są mocne i strona dostaje wysoki PR.

W własnego doświadczenia spokojnie można nabić sobie PR 4 wpisami w katalogach.

Należy pamietać że w sporej części katalogów wpis oprócz tego że ląduje na podstronie jest przez jakiś czas wyświetlany w zakładach nowe strony lub nawet na stronie głownej. W takiej systuacji robocik googla zczytuje te linki, które są mocne i strona dostaje wysoki PR.

W własnego doświadczenia spokojnie można nabić sobie PR 4 wpisami w katalogach.

hm a mógłbyś napisać coś o proporcjach linków tak na oko chociaż - czy kilka pr 4,5 załatwia sprawę czy linków musi byc dużo również pr3 i pr2?

Mój rekord to było PR 6, to były czasy ... teraz PR 4 to sukces :)

Teraz dużo portali zagranicznych przedrukowuje, tłumaczy moje artykuły . Portale o PR 5-7 także jestem ciekaw jaki PR dostanę przy następnej aktualizacji :)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności