Skocz do zawartości

Mało odwiedzających.

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam stronę i mimo że niektóre słowa kluczowe posiadam w top 10 ale poniżej 5 miejsca to mam taką ilość odwiedzających na stronie że to żałosne bo aż średnio 17 - 20. Moja strona posiada 14 artykułów. Jak zdobyć te magiczne 1000 odwiedzin, nie wiem, ile mniej więcej macie artykułów na stronie, miejsca w top 3 na najważniejsze frazy ? ilość odwiedzin wedłóg statystyk na te słowa kluczowe. Szukam jakiejś motywacji do dalszej pracy że można bo po pół roku pracy nad moją stroną nie mam się kompletnie czym pochwalić żadnymi zarobkami.

Na Tą swoją stronę wstawiłem reklamy Adsense, nie wiem czy to najlepszy pomysł. W sumie mam je naprawde coraz lepiej ustawione i widoczne ale od 5 dni żadnego kliku.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Adresu nie chce zbytnio podawac, sami rozumiecie ile zawistnych ludzi. Tematyka dietetyczna, żywienie. Tak sądze że odwiedzający tego typu stronę nie są chętni klikać w reklamy aż tak jak przy innej tematyce.

Ale ogólnie mam 5 słów kluczowych w top 10 ale poniżej 5 miejsca. średnia ilość osób wpisujących każdą z tych fraz to 200-400. Na te zdecydowanie lepiej odwiedzane frazy nie udało mi się póki co wejść wysoko bo mało linkowałem. Na frazę którą miesięcznie wyszukuje 33 tys osób jestem na 13 miejscu w google.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Ile macie artykółów na swojej stronie i ile odwiedzających ?

Moja rada: popraw ortografię, linkuj dalej, pisz dobre artykuły i z czasem wskoczysz wyżej w google, ale cenniejsi są użytkownicy którzy docenią jakość artykułów i będą wracali oraz polecali innym bloga.

Artykuł artykułowi nierówny. Te całe 14 sztuk, które masz tak szczerze są warte polecenia i są interesujące? Czy pisałeś je tak po łebkach głównie posiłkując się innymi stronami? W dodatku tego typu babole ortograficznie skutecznie zniechęcają do strony.

125x125_2.jpg

Liczba artykułów nie ma znaczenia, jeśli poruszasz się w tematyce, której szerokość wynosi 1 000 UU dziennie.

Możesz napisać nawet milion wpisów, założyć świetny portal, ale jeśli nisza jest za wąska, nie zarobisz nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności