Skocz do zawartości

Celowa roszada wpisana w algorytm?

FancyFactory

Rekomendowane odpowiedzi

Naszła mnie taka myśl, że dla fraz często wyszukiwanych Google może wyświetlać w TOP 10 część wyników, które wedle liczby linków powinny plasować się w drugiej lub trzeciej dziesiątce wyszukiwania, o ile strony te posiadają odpowiedni próg linków. Algorytm może ustawiać standardowe wyniki, a później przesuwać na pierwszą stronę kilka wyników z drugiej i trzeciej dziesiątki by dać szansę tym stronom, pod warunkiem iż są na tyle podlinkowane by zakwalifikować je jako trafne. Taka ostateczna segregacja wyników w serpach, która tworzy TOP10 dobierając np. 6 stron z puli 10 najlepiej podlinkowanych witryn, 3 z drugiej dziesiątki pod względem mocy i 1 z trzeciej dziesiątki. Obecnie wartościowe witryny dla popularnych fraz można znaleźć przecież w całym TOP 30, mogli by więc zdecydować się na taki krok. Co o tym myślicie?

Dużo analizowałem wyniki u siebie i mogło by się zgadzać. Generalnie zrobiło się duże przetasowanie. Przed Pingwinem większość fraz, na które się pozycjonowałem była obstawiana przez 15-20 witryn. Byłem w top 10 na około 20 w miarę niszowych fraz z mojej branży, teraz jestem w około 10. Zauważyłem, że podobny los spotkał większość stron, które były w top 10. Weszło za to sporo nowych, których nie znałem wcześniej - i to od razu do top 3.

Moim skromnym zdaniem, zmiany w Google są potrzebne i dobre. Czasami aż przykro się robiło patrząc jakie strony są w TOP 10.

Jeżeli brać chociaż część z tego co mówi Google to stawianie na jakość witryny w przyszłości będize miało sens.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Takie gadanie to troche jak czekanie na ponowne przyjscie zbawiciela. Caly czas zapowiadane wszyscy czekaja, a jest coraz gorzej.

Nie wiem na jakiej podstawie sadzisz, ze posiadanie jakosciowej strony Ci sie oplaci biorac pod uwage, ze takie sa coraz czesciej karane a w ich miejsce wskakuje smietnik. Chyba, ze nie korzystales z Google po ostatnim update.

Moim skromnym zdaniem, zmiany w Google są potrzebne i dobre. Czasami aż przykro się robiło patrząc jakie strony są w TOP 10.

Jeżeli brać chociaż część z tego co mówi Google to stawianie na jakość witryny w przyszłości będize miało sens.

Chyba mało ostatnio korzystasz z googla ;), przecież po pingwinie jest dokładnie odwrotnie, a w top10 jest cała masa śmiecia i dziadowskich stron, a jakość poszła do tyłu. No to jak to się ma do rzeczywistości. Ja powoli przestaje już w tą jakość wierzyć.

Na frazy które mnie interesują to zauważyłem:

- top 10 oblegane przez strony "strona w budowie", puste domeny i precle z mieszarki

- fora z długimi wypowiedziami poleciały poza top 30

- jedną firmę na nazwę firmy to nawet wyprzedziła ich pusta wizytówka na krd

- nie ma co szukać na czołowych pozycjach, trzeba nauczyć się korzystać z tych żółtych "o" na dole wyników

Kiedyś słyszałem że Niemcy jak czegoś szukają w Google to odrazy przeskakują na drugą stronę. Pomału i Polacy się tego nauczą i będzie kicha z teorii "trójkąt Google".

aledrewo.png

Patrząc na to co się dzieje chyba obecnie nie ma co pieścić sobie jedną stronką. Lepiej mieć kilka gorszych, z których jedna prześlizgnie się przez nowe algo i zajmie topy. A jak zajmie topy to stopniowo dopracować. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności