Skocz do zawartości

Search Marketing Day w Poznaniu

Aledrewno

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Na prośbę organizatorów, panel przestał być dostępny."

Pytanie dlaczego? Bo ktoś nie zapłacił to nie powinien słuchać/obejrzeć? A może, czy ta głupizna z odpowiedziami po angielsku między Polakiem a Polakiem wlazła komuś na ambicję?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Kolesie zadają Szymańskiemu pytania po polsku a ten im odpowiada po angielsku. Rozumiem, że koło niego siedziało nie polskie towarzystwo ale bez przesady :) , jesteśmy w Polsce a 95% towarzystwa była Polakami.

Wyluzuj, "zawsze" te spotkania były w języku angielskim z dostępnym elektronicznym tłumaczem.

Bo ktoś nie zapłacił to nie powinien słuchać/obejrzeć?

A co w tym dziwnego? Konferencja sporo kosztowała, nie da się dać wszystkiego wszystkim za darmo.

Specjalnie wysłuchałem panelu, który dostepny jest na silesiasem.

https://www.silesiasem.pl/co-bylo-na-sciezc...keting-day-2012

Pierwszym problemem jest to, że linki sitewide są nienaturalne.

Bzdura - nie wszystkie sitewide są nienaturalne linki z blogrolów są jak najbardziej naturalnymi z linków - kolo nie zadał sobie trudu aby przeanalizować blogrolle najpopularniejszych platform blogowych i tego jak z blogrolla linkuje przeciętny użytkownik gdyby to zrobił to musiałby zweryfikować swoją teorię.

Sidwide są nienaturalne jak w nich jest znacząca przewaga keyów biznesowych ...

Nastepny AS

Case Study dla Audi
od zdobycia porażającej ilości naturalnych linków i ilości załadowań stron ... Z takim budżetem to można by zrobić o wiele ciekawszą rzecz i zdobyć znacznie więcej linków "naturalnych" a ich jakość byłaby znacznie lepsza - wystarczyłoby zrobić losowanie wśród internautów i paru z nich nagrodzić jazdą na torze z kierowcą Audi filmując te jazdy ... Publikacja tych filmów a i szum wokół tego miałby znacznie większy zasięg a przy okazji zrobiłby wrażenie, że Audi jest przyjazną firmą dla "szaraczków" ...

Sorki ale mi to wygląda na lansik marketingowy :)

Dlaczego tak się ekscytujecie Kasparem, on i tak nic ciekawego nie zdradzi, nic konkretnego nie powie.

Dla mnie osobiście ważniejsze było spotkanie z Tegtmeierem lub Cygnusem niż Szymańskim.

True :)

Tuby propagandowe Google trąbia wszędzie na jedna nutę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@LukaszG

Jestem "wyluzowany" i nie musisz mi tłumaczyć jak 40 letni pan doktor na wykładzie z marketingu. Nie przekonasz mnie i będę twierdził, że panel rozmowy między Polakiem a Polakiem w Polsce z zadanym pytaniem po polsku a odpowiedzią po angielsku specjalnie dla 9 panów siedzących obok Szymańskiego to mówiąc łagodniej "nieodpowiednie" zachowanie.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Oprócz prelegentów na sali było wielu innych obcokrajowców, np. z Niemiec, Szwecji, Malty, Rosji. Trudno aby na międzynarodowej konferencji odpowiedać na pytania po Polsku. Zresztą pytałem o to Kaspara jak się komunikują w firmie i z webmasterami. Nawet jak napiszesz do niego e-mail po Polsku to odpisze Ci po angielsku i ma do tego uzasadniony powód, bo przy forwardowaniu wiadomości nie będzie jej potem tłumaczył.

Ja tam stary jestem ale jak jadę w gości to raczej do nich się pasuję a nie oni do mnie ... Echhh te polskie kompleksy ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no jak podobno gdzies w Krakowie robia imprezy startupowe (btw teraz juz wszystko to startup :D ) to czasem jest jeden gosc nieposlkojezyczny a i tak mowia po angielsku, tzn. tak mysla ze mowia :)

a tak poza tematem, takie targi to pic na wode, dzie sie zbiera grono wzajemnej adoracji, ktore zarabia wlasnie na takim opowiadaniu jak zarabiac w SEO ;) bo ci co naprawde wiedza jak zarabiac na SEO to siedza cichutko.

Pytanie podstawowe co do języków - czy organizator zaznaczył, że wykłady będą w obcych językach - jeżeli tak, to moim zdaniem wszystko w porządku. Jeżeli nie to kicha. W końcu chodzi o to, żeby się komunikować i aby jak najwięcej osób zrozumiało przekaz zamiast upierać się przy tym a tym języku. Jeżeli było zaznaczone, że będzie po angielsku to każdy kto przyjechał powinien się z tym liczyć.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

1000 Polaków 10 obcokrajowców z czego pewnie 8ruskich a i tak nawijka po ENG :D:);).

Ale cóż jak to Beer powiedział polskie kompleksy-inaczej się tego nie da nazwać :).

Jako Polak mam sprawę do szefa POLSKIEGO oddziału google'a więc piszę po polsku a odpowiedź mam po ENG.

Ja wszystko rozumiem,bez znajomości angielskiego ciężko tutaj daleko zajść (sam się powoli uczę z naciskiem na praktykę) ale nie róbmy jaj :).

Pozdr

Dla mnie w większości korporacji na rozmowach biznesowych obowiązuje angielski i jest to w 100% naturalne - i to nie tylko w Polsce. Uważam, że pochylenie się nad gośćmi i mówienie w języku który teoretycznie wszyscy na sali rozumieją to objaw kultury a nie kompleksów.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności