Skocz do zawartości

Egzaminy Google AdWords

barti4

Rekomendowane odpowiedzi

zdawałem już dwa razy.

Zaawansowany dwa razy - podstawowy raz - zbliża się kolejny termin zdawania podstawowego.

Podstawowy dosyć ogólny również z jakiś produktów google.

Zaawansowany już trudniejszy, ale jeśli przerobiłeś te wykłady i prowadzisz kampanie adwords od dłuższego czasu to jakoś zdasz...

jakoś bo niektóre pytania są źle przetłumaczone i poprawna odpowiedź na pierwszy rzut oka okazuje się błędna - w tym tkwi jedynie problem - oczywiście zgłaszany wielokrotnie do google z konkretnymi pytaniami błędnie przetłumaczonymi bądź błędnie ustawiona odpowiedź.

• 2 miesiące temu...

A ja mam pytanie odnośnie jednego pytania, na które nie wiem co odpowiedzieć. Może ktoś na forum pomoże? Wszystkie bowiem wydaja mi się błędne.

Jakie narzędzie systemu adwords pozwala użytkownikowi wyświetlać statystyki słów kluczowych występujących na koncie, np. koszty i współczynniki klikalności(CTR)?

a. narzędzie rozmieszczania reklam

b. edytor adwords

c. narzędzie podglądu reklam

d, statystyki wyszukiwarki

A która Ci najbardziej pasuje??

Edytor AdWords

Zakładka Dane >> Statystyki - możesz pobrać sobie do edytora te dane

Są bardziej zagmatwane pytania - źle przetłumaczone

jakoś bo niektóre pytania są źle przetłumaczone i poprawna odpowiedź na pierwszy rzut oka okazuje się błędna

Potwierdzam, zrozumienie co ich tłumacz chciał napisać to czasami katorga i znając odpowiedź na pytanie czasami trudno ją odnaleźć wśród wymienionych (zwłaszcza, że treść jest z mieszarki ;) ).

Co do samego poziomu trudności to podstawowy jest dosyć ogólny więc tragedii nie ma a zaawansowane dotyczą konkretnego działu więc wiadomo czego się spodziewać i też nie jest ciężko.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Jeżeli nie pracuję w żadnej agencji reklamowej i nie jestem partnerem GA to mogę zdawać na certyfikat? Pytam, bo gdzieś przeczytałem, że jedynie mogą się o to ubiegać partnerzy.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

• 1 miesiąc temu...

Miałam problem z pozornie banalnym pytaniem. Ile działań dotyczących śledzenia konwersji reklamodawca może utworzyć na koncie Adwords? Wiem, że można tworzyć te śledzenia samemu do oporu ale może ktoś zna odpowiedź. Będę wdzięczna. Pozdrawiam. ..

A) 35

B) 30

C) 25

D) 20

• 3 tygodnie później...

Podepnę się do tematu kiedyś była taka strona na której wyświetlało wyniki egzaminu (co by się pochwalić). Zdałem egz z podstaw, a potem odpuściłem temat na jakiś czas, teraz chciałem komuś podesłać to potwierdzenie i nie mogę tego znaleźć, coś się zmieniło, gdzie to znaleźć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności