Skocz do zawartości

nazwa.pl - nowa promocja

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy wszystkich,

No i szkoda, bo zaczynam od smażenia. NetArt-a polecił mi kumpel, ale jak na razie nie mam powodów do zadowolenia. W nocy, tak od 23:30 serwisy moje przestają działać, albo działają w kratkę (bez względu, czy są to proste strony, czy bazy) - oni tłumaczą to backup'ami. Dziwne, że w czasie tych procesów ich serwis działa... W ogóle, co mnie obchodzą backup'y? Rozumiem, że coś może chodzić wolniej, ale żeby nie dziłało w ogóle? To jakiś skandal. Internet jest po to, żeby serwisy były dostępne 24h na dobę.

Drugi problem - bazy danych. Pieprzą się serwisy na bazach (przynajmniej na moim IP, na którym hostują parę moich domen) w godzinach krótko mówiąc największej aktywności internautów - tak jakby serwer bazy siadał przy zaledwie paru lub parunastu połączeniach z bazą. Najpier mówili mi, że mam błędy w skryptach i źle zoptymalizowaną bazę. Ale co tu dużo mówić, moja baza jest tak mała i prosta, że jak serwis się wiesza, to nie chce nawet myśleć, co by się działo, jak serwis będzie większy. Później powiedzieli, że coś mają jednak spieprzone i od dzisiaj będzie już OK - zobaczymy.

Kolejna sprawa - przy początku ładowania jakiejś strony, muszę poczekać 2-3 s., zanim serwis się błyskiem załaduje. Nie miałem tego u wcześniejszego ISP.

To są moje doświadczenia sprzed paru dni i tygodni, nie wiem, czy dostałem felerny serwer, czy mają akurat coś schrzanione, czy po prostu nie można mieć dobrego hostingu za 300, 150 czy ostatnio (promocja) 50 zł.

Odnośnie Interii (Strefa.pl) - mam tam parę tych najprostrzych serwerów i nigdy nie było problemów - polecam, jako tani i dobry hosting dla małych czy średnich serwisów.

Pozdrowienia i szybkich serwerków życzę ;)

Marek

Witam wszystkich na wstępie :D

Własnie wykupiłem serwer na nazwa.pl i przyznam że jestem zadowolony, narazie. Skorzystałem z promocji, okazalo sie że to tylko pół roku opłacam kwotą 61 zł brutto. Dzwonie dzisiaj i się pytam ile kosztuje przedłużenie, a Pan mi grzecznie odpowiada że 300 na cały rok... Niestety po upływie 6 miesięcy będe musial zrezygnować. Na serwerze będzie leżeć mała strona firmowa. Te 300zl to troszke sporo. Pytanie, Czy zna ktoś troszke tańszego usługodawcę?

pzdr

Na mala strone firmowa moge polecic https://amm.pl/

Opiekuje sie od 3 lat mala strona, ktora dziala na serwerach tej firmy i jest bardzo dobrze. Ani razu nie kontaktowalem sie z supportem wiec nie wiem jak dziala :D Stronka mysql uzywa w stopniu znikomym, ale jak dziala to jest dosc szybki a wykonuje skomplikowane zapytania :spam:

Pozdrawiam

Jurdziol

Tja i tu masz racje ja mam to samo i rowniez konto w NetArt

w sumie wszystko oki tylko z tymi backupami to po jakie licho zatrzymywac serwer zeby zrobic backupa? rozumiem bezpieczniej ale bez zatrzymywania uslugi tez sie da...

co do rozwijania nazw to tez masz racje.. chociaz to zalezy od jakiego serwera nazw ty zaczynasz pytac.. jak od tpsy to musi wykonac pare skokow zeby uzyskac adres.. ale tu racja ich slaby punkt...

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności