Skocz do zawartości

Teksty pozyskiwane przez archive.org

Tler

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób traktowany jest tekst ze stron zapisanych w archive.org? Czy Google traktuje go całkowicie jak nowy?

Dokopałem się do mnóstwa dobrych tekstów, nie są one obecnie zaindeksowane, które mogę wykorzystać za zgodą autora z jej dawnego serwisu. Ciekawi mnie jednak, czy Google lubi odsmażane kotlety (w sensie, czy na równi z nowymi).

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

mnie na prawdę bardzo bawi jak dużo ludzi z branży zupełnie nie rozumie czym jest duplicate content (i na jakie aspekty SEO i elementy wyszukiwarki wpływa) i większość jakichkolwiek opinii to w kółko powtarzane mity :)

ale uprzedzając pytania i narzekania sam nic tutaj nie wyjaśnię - zagram typowego SEO cffffaniaczka - najwyraźniej do niektórej wiedzy trzeba po prostu dojrzeć :)

uważaj aby ktoś kiedyś nie dotarł do twojego tekstu i abyś nie miał problemów potem.

nie sądzę :)

które mogę wykorzystać za zgodą autora z jej dawnego serwisu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W jaki sposób traktowany jest tekst ze stron zapisanych w archive.org?

W zakresie prawnym? Umieszczenie w web archive nie zmienia licencji.

Co do wyszukiwarki, to wlasciciel danego tekstu moze jeszcze kiedys zdecydowac sie reaktywowac witryne.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ciekawe że tak kuleje w naszym kraju czytanie ze zrozumieniem.

Swoją drogą, to fajnie byłoby wymyślić sposób na sprawne wyszukiwanie nieaktywnych serwisów i znalezienia kontaktów do właścicieli. Może jakiś mały startup z nostalgicznym wyszukiwaniem takich serwisów przez użytkowników - chyba, że macie lepsze sposoby ;)

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

dawno temu znalazłem nieaktywny serwis o programowaniu w Delphi skontaktowałem się z właścicielem który stworzył go w młodych latach a obecnie jest profesorem na uniwersytecie i.... o tym serwisie zapomniał.

e-mailowo zrzekł się praw do tekstów i zdjęć i przejąłem fajną stronkę za darmo

Ciekawe że tak kuleje w naszym kraju czytanie ze zrozumieniem.

Eeee, faktycznie "się popisałem" poprzednim postem, sorry ;)

A pomysł na startup do kontaktów z dawnymi autorami byłby dobry gdyby nie jeden problem - zazwyczaj stare adresy mailowe też będą już nieaktualne, bo zazwyczaj były na skrzynkach, które zakonczyly swiadczenie darmowych uslug.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności