Skocz do zawartości

Mail od google

Red

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielu miesiącach dostałem maila od googla.

Domeny www.ruchchorzow.com nie ma w indeksie od września 2005. Powodem jaki podali to to, że moja strona nie działała, (404) i ktoś zgłosił ją do narzędzia do automatycznego usuwania stron :/. Strony przez 6 miesięcy nie można dodać, nawet oni nie są w stanie podobno. Trzeba tylko czekać :/.

Trochę głupia sprawa, strona nie działała maks 24 godziny i już kara na pół roku :peace:. I nie mogą w dodatku nic zrobić.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Jeśli była usunięta przez automatyczny system usuwania z indexu to w marcu powinna sie pokazać z powrotem. Cały zabieg trwa 180 dni.

Tylko dziwi mnie fakt że ktoś ją zgłosił? Bo z tego co wiem jedynie ty możesz w pliku robotx.txt zablokować bota googlarki i zgłosić stronę do usunięcia z indexu tutaj:https://services.google.com/urlconsole/controller

Info:https://www.google.com/webmasters/remove.html

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

wsumie dosc dziwne zeby po tak krotkim czasie usuwli strone...

usuwają szybko niestety, po zgłoszeniu do automatu, niby ma on sprawdzać przez 5 dni 404 czy disallow ale ja dwa tygodnie temu usuwałem subdomene i na drugi dzień nie było jej w indexie.

A tutaj to pech, ktoś musiał nieźle się wtrafić w 404.

No szkoda i współczuje.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

"Zablokować bota googlarki " mozesz przy pomocy robots.txt lub meta tagu, robots.txt opłaca sie robic tylko na dużych witrynach, wiec jesli nie było robots.txt a strona(index) nie działała to Google dał kick'a.

To uczy na jednego - Obserwowac konkurencje i wykorzystac kazde potknięcie.

Kiedys mojej konkurencji posypał sie linkor przez tydzien im chyba strona niedziałała. Teraz pluje sobie w brode dalczego tego wykorzystałem. Tym bardziej ze ja nie korzystam z linkorów itd. ... Trudno :/

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

jesli tak sie stalo naprawde to zrob 301 na inna domene - jak ci zaindeksuje ta inna to caly power z tej usunietej ci przejdzie na nowa.

ja tak robilem z pojednynczymi stronami, wiec z domena tez powinno zadzialac

z drugiej strony cos ktos musial spieprzyc bo chwilowo niedzialajacej strony nie da sie usunac przy uzyciu tego narzedzia.

teraz już nie opłaca mi się zmieniać domeny, jak za miesiąc ta będzie zaindeksowana w google. A w ogóle aktualny adres wszyscy kibice znają i nie mam powodu niczego zmieniać, okres ten jakoś przecierpiałem, mówi się trudno.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności