Skocz do zawartości

Wytyczne google

bananasltd

Rekomendowane odpowiedzi

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gdyby google oficjalnie użyło określenia wytyczne byłoby to raczej interpretowane na ich niekorzyść (w końcu internet nie jest własnością google tak więc co najwyżej mogą udzielać wskazówek a nie dyktować własne wytyczne) , za to tak sprytnie zmanipulowali swoich klakierów, że ci zaczeli używać określenie wytyczne. Co jest na rękę google bo bardziej dobitnie brzmi "łamać wytyczne" :rolleyes: .

Z tego co ostatnio się działo to jedyne wytyczne to dostał Guglarz aby przyznać się, że wytycznych nie ma a są wskazówki. Niby mała różnica a jednak ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gdyby google oficjalnie użyło określenia wskazówki

wytyczne ->?:rolleyes:

czyli warto poprosić o uszczegółowienie co dla Klienta oznaczają wytyczne vs. wskazówki - jestem daleki od zabijania moich jakże pomysłowych Klientów, wszak żyję z tego co mi zlecą, ale nie mogę podpisać czegoś co może mnie chwycić za nie wia do mo co...

"w razie naruszenia przez zleceniobiorcę wytycznych google, a zwłaszcza..."

Nie podpisuj takiej umowy. Przy wrednym kliencie kiedyś się ugotujesz.

Wróżenie z fusów jest bardziej klarowne niż "wytyczne".

A przyjdzie kolejny pingwin i powie - wytyczne były, ale się zmieniły.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

poprawiłem :rolleyes: , a Mariusz ma racje - wskazówki są tak niejasne, że każde działanie jest sprzeczne z interesami google, nawet dobra optymalizacja witryny może zostać uznana za "przeoptymalizowanie"

ja mam kolejny guz na głowie - co z linkami - jeśli pozycjonujesz - da(sprzeda)jesz de facto linki swemu Klientowi - tego nie jesteś w stanie obronić...

- jedno pytanie wystarczy - co robisz by nasza witryna była na top ileśtam - no... wstawiam linki na swoich stronach(na przykład)->my je kupujemy ->bo płacimy da fac to

(nie wiem czy nie dubluje - czas serwera <> czas mego zegara jest 00:54)

To tak jakby chirurg przed operacją miał napisać, że nie będzie robił nacięć :rolleyes:

Możesz powiedzieć klientowi, że pozycjonowanie polega m.in. na pozyskiwaniu sztucznych linków, ponieważ zwykli użytkownicy nie będą przecież sami linkować do jego strony.

Samo stosowanie się do wskazówek Google ("żadnych linków") nie gwarantuje wysokich pozycji, wręcz przeciwnie.

Ty możesz jedynie zapewnić, że będą to linki dobrej jakości.

Powodzenia w pozycjonowaniu strony zgodnie z wytycznymi Google ;-)

A w umowie możesz napisać, że poinformowałeś Klienta jakie skutki może nieść za sobą pozycjonowanie i że Klient się na to zgadza.

tu troche prawniczego języka...

pozycjonujący pozycjonuje sposobami legalnymi oraz niezakazanymi przez G. oraz

(...)

wynikających z przedmiotu umowy do wysokości faktycznie poniesionych przez pozycjonowanego strat

powstałych w związku z działaniami lub zaniechaniami pozycjonującego,

(...)

pozycjonującego to trzykrotność ostatniej faktury wystawionej pozycjonowanemu

...

thx

pozycjonujący pozycjonuje sposobami legalnymi oraz niezakazanymi przez G.

Paradoks całej sytuacji polega na tym,iż to że pomyślałeś o podpisaniu umowy na seo klientem (więc ty chcesz za kasę mu SEO robić) już jest nieetyczne.Wieje mi tu ogromną hipokryzją ale cóż żebyś się na tym nie przejechał ;).

Nie podpisuj takiej umowy bo więcej sobie kłopotów tym narobisz niż zyskasz!

Mariusz ci dobitnie wyjaśnił-jak klient menda to jeszcze od groma problemów będzie z nim.

szukam wytycznych i polityki google - klient taki tekst zawarł w propozycji umowy - pozycjonowanie ma być zgodne z tymi pojęciami - szukam i nie znajduję - a umowa to umowa...

Możesz podpisać co tam chcesz, tyle tylko, że taki zapis jest dla Ciebie bardzo niewygodny i może się okazać problematyczny.

1. Dokładnych wytycznych nigdzie nie znajdziesz.

2. Pozycjonowanie zgodne z zasadami / wytycznymi / wskazówkami to oksymoron.

3. Jak klient okaże się upierdliwą mendą / będzie się chciał wycofać / odechce mu się płacić, to dajesz mu podstawę na tacy, a jakiś pretekst to już zawsze się znajdzie...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

pozycjonujący pozycjonuje sposobami legalnymi oraz niezakazanymi przez G.

1. pozycjonowanie zawsze jest legalne bez względu na metody z wyjątkiem działań sprzecznych z ustawą o przeciwdziałaniu nieuczciwej konkurencji

2. Google niczego nie zakazuje - bo nie może (nie jest właścicielem internetu) stąd wskazówki a nie wytyczne .

Wiele firm pozycjonerskich stara się zabepieczyć w właściwie podpierać takimi sztuczkami , które w razie problemów

działają na ich korzyść a nie klienta.

Umowa powinna być prosta i czytelna dla obu stron.

Google wprowadza wiele zmian, także w kwestii wytycznych dla deweleporów

cały czas, stąd też jeżeli coś się zmieni a pozycje spadną firma ma wytłumaczeni.

Jeżeli chcemy aby było to czytelne w umowie powinno być wyszczególnione co składa się

na taki podpunkt.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności