Skocz do zawartości

Próg zwalniający- pomysłowość drogowców...

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia nie mam ponieważ nie było czasu na wykonanie.

Miejsce: Bielsko Biała, wiadukt na S1 koło hipermarketu Auchan.

Na wjeździe na wiadukcie stoi znak informujący o progu zwalniającym- szkoda, że tym progiem jest pęknięty i zapadnięty asfalt na długości 40cm...

Oto Polska właśnie. Więcej wydali na znak niż by wydali na załatanie drogi... :)

No tutaj to bym się kłócił... Ale... to jest jak z dentystą- mogłeś iść do dentysty jak pobolewał ząbek a tak to teraz kanałowo pół szczęki do remontu.

I tak samo będzie z tą drogą- zamiast załatać to czekają aż wiadukt będzie do wymiany.

A tak przy okazji z serii o drogowcach- polecam ulicę Międzyrzecką w Bielsku- droga robiona w zeszłym roku...

Kierowcy zwalniają? Zwalniają, więc cel osiągnięty.

Tak samo było u mojej rodziny, mała wiocha, asfalt tylko na głównej drodze, w bocznych dojazdowych zwykła żwirowa. Cztery lata temu zmienił się wójt, wylali asfalt i pojawiło się pełno chłopaczków na skuterach, co chcieli się pochwalić swoimi "pojazdami", strach było dzieciaki puścić wieczorem nawet do sklepu, bo "rajdowcy" jeździli jak szaleni. Po kilku tygodniach komuś puściły nerwy i w nocy rozkopał część asfaltu - nie wiem jakim sposobem "nikt nic nie słyszał", może nie tylko on miał dość. Chłopaczki na skuterach zniknęły, cisza na drodze, a mieszkańcy mają dobry dojazd (z wyjątkiem może 1m).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności