Skocz do zawartości

Strona po pingwinie nisko w wynikach w wyszukiwaniach treści ze strony

blajo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jedna z moim stron na skutek pingwina poleciała w google na większość fraz, szczególnie oberwał długi ogon.

Od czasu do czasu sprawdzam wpisując teksty ze strony do google kto pobiera mi teksty ze strony i niestety często ma to miejsce. Co ciekawe dziś po wpisaniu do google fragmentu tekstu z mojej strony na pierwszym miejscu była strona, która jak się potem okazało była w budowie i nikt jej nigdy nie linkował a moja strona była dopiero na 4 pozycji, na 2 i 3 inne serwisy o podobnej tematyce ale linkowane - do tej pory moja strona zawsze była pierwsza na takie frazy ze strony.

Pytanie czy strona ma w takim razie filtra? Czy spokojnie dalej linkować? Strona pojawia się na pierwszym miejscu na adres.pl - była linkowana z precli i katalogów.

Z góry dziękuję za pomoc.

Długi ogon wszystkim pingwin poobgryzał. Sprawdzałem na kilkunastu stronach i mimo, że główne frazy przeżyły lub poszły w górę to ilość wejść poleciała. Bardziej bym sie przejmował tym, że nie jesteś na pierwszych miejscach z własnymi treściami. Na tytuł strony głównej jesteś pierwszy?

U mnie pingwin szaleje :) Skacze z 2 na 10-26 i znów na 2 na różne frazy. Generalnie ruch z google się zmniejszył i to bardzo ale yandex mnie ratuje od załamki :)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

LukaszG napisał(a):
Długi ogon wszystkim pingwin poobgryzał. Sprawdzałem na kilkunastu stronach i mimo, że główne frazy przeżyły lub poszły w górę to ilość wejść poleciała. Bardziej bym sie przejmował tym, że nie jesteś na pierwszych miejscach z własnymi treściami. Na tytuł strony głównej jesteś pierwszy?

Pingwin ma wpływ tylko na spamerów, a że spamerów wykosiło moje strony notują rekordowe statatystyki

@kokodżambo nie tylko na spamerów. Nie stosowałem żadnego spamu (nie mam do tego narzędzi ani umiejętności, chyba że spamowaniem można nazwać tworzenie 2-3 linków codziennie, co dwa dni), a strona mi skakała jak pijana małpa na trampolinie.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

copywriter_new napisał(a):
- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Haha kokodżambo można znaleźć frazy, na które przynajmniej 50 pierwszych stron to spam, więc w jaki sposób niby ich wykosiło? Spamerzy właśnie teraz mają raj:] Jeszcze nigdy spam nie był tak opłacalny jak dziś heh.

LukaszG napisał(a):
Sprawdzałem na kilkunastu stronach i mimo, że główne frazy przeżyły lub poszły w górę to ilość wejść poleciała.

U mnie jest podobnie, traffic z niepozycjonowanych podstron spadł dosyć mocno. Reszta względnie ok, no ale spadek ruch zawsze boli.

kokodżambo napisał(a):
Pingwin ma wpływ tylko na spamerów.

Co Ty opowiadasz... wpływ ma na wszystkich oberwali mali, duzi, jakościowi... algorytm wycisnął do góry właśnie spamy i śmieci. Poza tym na forum Google dla webmasterów poproś o pomoc to się możesz dowiedzieć, że sam też możliwe że jesteś spamerem, bo masz linka z katalogu stron albo jakiegoś nietematycznego itp.

kokodżambo napisał(a):
Pingwin ma wpływ tylko na spamerów [..]

Moje spamerskie strony stoją jak stały i ani nie drgną, a zadbane, rozsądnie linkowane właśnie odnotowują duże spadki. Twoja teoria jest rodem z forum google.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

LukaszG napisał(a):
Bardziej bym sie przejmował tym, że nie jesteś na pierwszych miejscach z własnymi treściami. Na tytuł strony głównej jesteś pierwszy?

Tak na tytuł jestem pierwszy... ogólnie w necie wiele stron skopiowało sobie teksty ze strony :D nie wiem jak z tym walczyć chyba najłatwiej będzie zmienić zdania u mnie.

kokodżambo napisał(a):
  LukaszG napisał(a):

Pingwin ma wpływ tylko na spamerów, a że spamerów wykosiło moje strony notują rekordowe statatystyki

Trzeba być ślepym lub ... (sami sobie wstawcie odpowiedni przymiotnik), żeby stwierdzić, że Pingwin "wykosił" spam... Wypisujesz bzdury. Jak zwykle...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

kokodżambo napisał(a):
  LukaszG napisał(a):

Nie karmić trolla :D

activist aka terrorist

Przeanalizujcie sobie jakie linki prowadzą do waszych stron,a okaże się,że 99,9% to precle,katalogi i SWL-3, i to ma być poważne pozycjonowanie ? To jest spam i tyle.

Zwyczajnie jak te "szympansy" z zoo nasladujecie siebie nawzajem i każdy z was robi to samo. Jesteście przewidywalni i Google was punktuje,a na końcu znokautuje, bo to co teraz się dzieje, to jest tylko preludium do ostatecznego nokautu . .

Nie karmić trola ? Ja zarabiam w tym momencie ok 50 000 zł miesięcznie

kokodżambo napisał(a):
Przeanalizujcie sobie jakie linki prowadzą do waszych stron,a okaże się,że 99,9% to precle,katalogi i SWL-3,

Wręcz przeciwnie... chyba, że każdy link z bloga albo porządnego serwisu już jest uznawany za link z precla. Katalogów prawie nie używam, może kilka sztuk tych najlepszych, które istnieją od wielu wielu lat i należą do wielkich portali. Swl-a nigdy nie miałem... chyba, że ktoś mi przypiął, a nie wiem...

Optymist napisał(a):
Nie karmić trolla tancze.gif

HEH, Nie zorientowałem się ;), ale po drugim poście już go poznać ewidentnie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności