Skocz do zawartości

Zmiana algo - frazy ogólne to teraz frazy lokalne?

fuser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja to rozwiązałem w ten sposób, że pytam przez monitoring pozycji o pozycję dla lokalizacji takiej, w której znajduje się klient (czyli jak klient jest z Wrocławia to monitoring przestawia mi lokalizację na Wrocław i wtedy dopiero pyta o serpy).

I jest to moim zdaniem uczciwe - i tak najwięcej klientów potencjalnych klient złapie z bliższej lokalizacji nawet na frazy ogólne.

Klienci są o tym poinformowani np. jakimś zapisem w umowie?

Spokojnie. Dwa miesiące temu w UK było dokladnie to samo i przy frazach typu "meble kuchenne" wyrzucało automatycznie wyniki lokalne :D

Sytuacja po jakimś czasie wróciła do normy, więc podejrzewam, że jest to jakiś test.

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

Zmiana jest w miarę świeża więc jeżeli chodzi o starych klientów to na razie nie, ten zapis będzie ujęty w aneksie i w nowych umowach. Tak czy inaczej problem jest nierozwiązywalny (nie technicznie a teoretycznie) - w zależności od miejsca, gdzie pytasz masz inne serpy, więc nie ma jednego dobrego wyniku TOP 10. Zatem trzeba było zdecydować się na rozwiązanie najlepsze dla klienta stąd taka decyzja. Zaś co do umowy to właśnie jest u prawnika w celu jej poprawy pod tym kątem.

Wracając do klientów myślimy nad tym jak im to przekazać, aby przekaz był prosty do zrozumienia - co nie zawsze jest takie łatwe - często można niepotrzebnie namieszać w głowie klientom. Wprowadziłem tę zmianę jakieś półtora miesiąca temu i nikt do tej pory nie zgłasza zastrzeżeń.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Tak czy inaczej problem jest nierozwiązywalny (nie technicznie a teoretycznie) - w zależności od miejsca, gdzie pytasz masz inne serpy, więc nie ma jednego dobrego wyniku TOP 10.

Jest rozwiązywalny - ustawiasz lokalizacje dla Polska

a w umowie mam :

1.Z tytułu wykonania niniejszej umowy Zleceniodawca zobowiązany do zapłaty Zleceniobiorcy wynagrodzenia miesięcznego [.........] dla wyników w google.pl – wyniki geolokalizacyjne dla terytorium Polska.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Właśnie do mnie dotarło:) Co lokalizacja to inny wynik , reklamy adwords top3 - dla jednych lokalizacji są dla drugich nie ma, przy tej samej frazie masakra, a nawet ilość site różna na niektórych lokalizacjach.

Najgorsze jest te automatyczne przypisywanie lokalizacji! Co chwile ustawia mi Warszawę pomimo że jestem ze Śląska .I doszło do tego że w Suwałkach jestem w top10 ale już po ustawieniu na swoje miasto w top20 eh lipa na całej linii .

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Dla znacznej większości fraz ogólnych jest to kompromitacja i zaprzeczenie idei e-commerce . Trochę mi to przypomina krok do tyłu ... Jeżeli to przejdzie to najbardziej w tyłek dostana sklepy internetowe a efekt tego wiadomy -> zwiększenie na AdWords ...

Trzeba będzie trochę sie pogimnastykować aby ominąć ten problem ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jest rozwiązywalny - ustawiasz lokalizacje dla Polska

a w umowie mam :

1.Z tytułu wykonania niniejszej umowy Zleceniodawca zobowiązany do zapłaty Zleceniobiorcy wynagrodzenia miesięcznego [.........] dla wyników w google.pl – wyniki geolokalizacyjne dla terytorium Polska.

No proszę fakt. Można ustawić lokalizację "Polska". Tyle że nigdy sama z siebie się chyba taka dziś już nie ustawia i to jest martwy wynik ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

No proszę fakt. Można ustawić lokalizację "Polska". Tyle że nigdy sama z siebie się chyba taka dziś już nie ustawia i to jest martwy wynik ;)

i tym właśnie się objawia "troska o jakość wyników wyszukiwań" - ja sobie ustawiłem jako domyślną w chromie i zainstalowałem disconnect.me :)

Jeżeli to przejdzie to najbardziej w tyłek dostana sklepy internetowe a efekt tego wiadomy -> zwiększenie na AdWords ...

ale przecież granica opłacalności + kryzys zweryfikują chęci potencjalnych reklamodawców i przychody Googla - to ŚLEPA uliczka

Trzeba będzie trochę sie pogimnastykować aby ominąć ten problem ;)

Wyraź się jasno, bo ciemniaki z Googla nie rozumieją tego - trzeba będzie dospamować..... i to chyba wystarczy z automatu - patrząc na jakość tego co pojawia się jako lokalne wyniki

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności