Skocz do zawartości

Bart VPN - darmowe beta testy

BartVPN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem członkiem zespołu pracującego nad usługą BartVPN.

Obecnie jesteśmy w fazie beta i zależy nam na zebraniu opinii o naszym VPNie. Dlatego zwracam się do społeczności tego forum jako grupy, która jest obeznana w tego typu usługach z nadzieją na uzyskanie ciekawych sugestii.

W wersji beta do dyspozycji są póki co 4 serwery, ale już wkrótce dołączymy kolejnych 6 i tak sukcesywnie będziemy powiększać nasze zaplecze.

Nasza aplikacja desktopowa ma kilka przydatnych funkcji:

- automatyczna zmiana IP po określonym przez usera czasie.

- bindowanie programów, które będą działać tylko jeśli jest aktywne połączenie VPN

- wybieranie i łączenie się z serwerami poprzez wirtuaną mapkę

- automatyczne łączenie się z najlepszym serwerem zaraz po odpaleniu aplikacji.

Podstawowe zastosowania Barta w działaniach SEO:

- wielokrotne rejestrowanie się np. na tym samym forum z jednego komputera

- omijanie zabezpieczeń związanych ze Spam listami kiedy np. nasze IP przypadkiem:) dostanie się na taką listę

- zmiana GeoLokalizacji jeżeli zależy nam żeby np. różne fora i blogi rozpoznawały nas jako uzytkowników z danego kraju

- bardzo dobrze wspomaga proces do ręcznego Link Buildingu z wykorzystaniem list Angeli i Paulusa

Zapraszam korzystania z naszego VPNa - bartvpn.com Będziemy wdzięczni za przesłane uwagi i sugestie.

Pozdrawiam

Szymon

cena to 5 EU za 1 miesiąc przy 1 IP wychodzącym? Pytam bo ja place 89.90 EU za rok, mam 26 IP z całego świata, oczywiście transfer nielimitowany.

Cześć,

IPków mamy obecnie do dyspozycji średnio 40/serwer. Docelowo każdy dodatkowy serwer będzie miał niemniej niż 25 dedykowanych IPków w USA i ponad 100 na serwerach w krajach o mniejszych restrykcjach.

Serwery będą przede wszystkim w USA i Europie, ale również planujemy 2, 3 lokacje azjatyckie.

O właśnie o transfer miałem zapytać?

Jest jakiś limit, jaką gwarantujecie prędkość połączeń?

Transfer nielimitowany. Standardem naszych serwerów jest 100MBps, także są to szybkie maszyny. Natomiast to normalne, że prędkość Twojego połączenia będzie głównie zależeć od odległości od serwera, z którym się łączysz, oraz prędkości Twojego łącza.

Wiec napisz dokładnie co się dostaje za 5 EU, ile IP mam w panelu do wybory i czy są jakieś ograniczenia. Bo z opisu na stronie wynika że mam łącze na wylocie z IP 149.13.65.118 i nic wiecej.

Max, na dzień dzisiejszy mamy 4 serwery, dlatego wciąż nie jest to usługa płatna, a zapraszamy do testów. Po otwarciu sprzedaży za 5EU będziesz miał dostęp do 10 serwerów (ale zaplecze będzie rosnąć). Na każdym serwerze do Twojej dyspozycji i dowolnej możliwości skakania po adresach będzie conajmniej 20 dedykowanych IP na serwerach w USA i dużo więcej w lokacjach w EU. W sumie będzie to około 1000 IPków. Nasza aplikacja desktopowa ma funkcję automatycznej zmiany IP po określonym przez Ciebie czasie.

Funkcja automatycznej zmiany IP, to fajna sprawa.

Prędkość na testówce na razie nie powala, wyciągnąłem zaledwie 4 Mbps.

Ale aplikacja do zarządzania jest bardzo przejrzysta.

Może się rozwinąć w dobry produkt.

faktycznie zapowiada się ciekawie :P

co z pytaniem Jehowego o abuse?

czy będzie program affiliacyjny?

Cześć,

Jeśli chodzi o abuse, to tutaj opiszę to krótko: jeśli działamy w granicach rozsądku, to nie ma problemu. Jeśli chodzi działalność np na forach, gdzie potrzebna jest częsta zmiana IPka to oczywiście nie ma problemu. Jeśli chodzi o P2P to zaznaczamy w liście serwerów te, które są P2P friendly, a które ze względu na podporządkowanie się DMCA (czyli USA) niestety nie są.

Program afiliacyjny będzie dostępny na początku lipca. Jeśli jesteś zainteresowany pisz na priv.

pozdrawiam

- omijanie zabezpieczeń związanych ze Spam listami kiedy np. nasze IP przypadkiem:) dostanie się na taką listę
Nie żebym szukał dziury w całym, ale analizując to co piszesz nasuwa się obawa, że tak samo "przypadkiem" dostać się mogą IP z Waszej puli co w efekcie końcowym zaowocować możne tym, że wszystkie będą permanentnie zbanowane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności