Skocz do zawartości

AdmitAd - Zostałem oszukany i okradziony

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Admitad tak samo mnie oszukał. Schemat działania:

- Kampanie dla kilku gier przeglądarkowcyh działają, leady i akceptacje, wypłaty wszystko ok przez kilka miesięcy

- po tym okresie kampanie zostały zatrzymane ze względu na "ruch niskiej jakości" - ok rozumiem że nie każda strona konwertuje tak samo, tak więc nie wnikałem w szczegóły

- uznałem że jeśli Admitad uważa że ruch z moich portali jest kiepskiej jakości, to poszukałem sobie sieci która to doceni - usuwam wsazystkie linki Admitad.

- z czasem wszystkie leady są zatwierdzone i kwota gotowa do wypłaty

- zlecam wypłatę

- pod dwóch tygodniach blokada konta z informacją że sztucznie napędzam ruch

Teraz pytanie do Pani Kseni:

- wiem że BIgpoint wysyła raporty miesięczne, dlaczego w wziązku z tym moje konto nie zostało zablokowane po pierwszym raporcie, tylko po 4 miesiącach kiedy przestałem dostarczać ruch? może Admitad po prostu uznał że jesli już nie generuję dochodu dla sieci to po prostu można zablokować konto i nie zapłacić ostatniego rachunku?

Powyższy schemat działa wygląda na standardową praktykę Admitad.

Witam,

1. Polskie kampanie zostały zatrzymane zgodnie z prośbą menedżera Bigpoint

2. Których portali? Pan zaznaczył źródło ruchu jako "reklama kontekstowa Google Adwords" i "generował" leady ze wszystkich krajów świata.

3. Po raz kolejny - wszystkie środki po zablokowaniu wracają na konto Reklamodawcy. AdmitAd nie ma absolutnie żadnego zysku z blokowania wydawców

4. Znacząca liczba leadów generowanych przez Pana pochodziła z tych samych adresów IP, co jest oczywistym łamaniem Regulaminu.

1. Polskie kampanie zostały zatrzymane zgodnie z prośbą menedżera Bigpoint

Nie mam o to żalu.

2. Których portali? Pan zaznaczył źródło ruchu jako "reklama kontekstowa Google Adwords" i "generował" leady ze wszystkich krajów świata.

W tym wypadku to moja strata jeśli generuje leady które nie zostaną zliczone i za które nie otrzymam zapłaty. W tym wypadku jest to tylko bonus dla Bigpoint.

3. Po raz kolejny - wszystkie środki po zablokowaniu wracają na konto Reklamodawcy. AdmitAd nie ma absolutnie żadnego zysku z blokowania wydawców

Rozumiem że Admitad stosuje gratyfikacje/rekompensaty dla Reklamodawców z pieniędzy Webmasterów.

4. Znacząca liczba leadów generowanych przez Pana pochodziła z tych samych adresów IP, co jest oczywistym łamaniem Regulaminu.

Bzdura, proszę się nie bronić w tak perfidny sposób. W żaden sposób nie generowałem sztucznych leadów.

• 2 tygodnie później...

Dla wszystkich oszukanych:

Polecam dokładnie przeczytać regulamin Admitad PL

https://www.admitad.com/pl/webmaster/terms_of_use/

Osoba która przetłumaczyła ten regulamin (na 100% nie była prawnikiem) zrobiła to tak nie rzetelnie że pozew można złożyć w Polce (nie ma wskazanego arbitrażu). Dodatkowo jest cała masa paragrafów które po prostu nie mają sensu (kompletny brak odwołań do poszczególnych paragrafów). Dodatkowo blokując konto i nie wypłacając ostatniego rachunku zrobili to nie zgodnie z regulaminem. Z mojej strony, całą sprawę skonsultowałem z prawnikiem, tłumaczenia które do tej pory otrzymywałem od Admitad kompletnie nie trzymają się całości. Dałem im szanse na polubowne rozwiązanie sprawy. Jeśli się na to nie zgodzą, pozew jest już gotowy do złożenia. Biorąc pod uwagę że wystawili rachunek a nie zrobili przelewu, taką sprawę może rozpatrzyć e-sąd w trybie przyśpieszonym.

Generalnie, Admitad ze swoim regulaminem to strzelił sobie w kolano, a może nawet w głowę (biorąc pod uwagę że nie opisali swoich ograniczeń odpowiedzialności).

Jeżeli to pójdzie do sądu, może wreszcie te systemy zaczną działać tak, jak powinny. A nie scam na scamie, wszędzie drobne i większe oszustwa. Również trzymam kciuki.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

• 3 tygodnie później...

Update: Admitad zmienił swoje stanowisko jeszcze zanim sprawa trafiła do sądu. Tym samym chciałbym sprostować że mnie nie oszukali, ale tylko próbowali :)

Z mojej strony poprosiłem Admiatad o:

- dokumentację stwierdzającą nieprawidłowości w generacji leadów

- oficjalne stanowisko Reklamodawcy w tej sprawie

z 14 dniowym terminem pod groźbą złożenia sprawy w sądzie i poinformowaniu Reklamodawcy o całej sprawie.

Żadnego z powyższego nie dostałem, ale kilka dni przed terminem dostałem informację że moje konto zostanie przywrócone w celu wypłacenia zaległości.

Polecam walczyć o swoje. Może w końcu się nauczą robić biznes.

@betowen, a ja od siebie dodam tylko tyle, ze przez takich patafianów jak ty stawki dla Polaków ,są jedne z najniższych w Europie .

Pieniądze tobie zapłacą tylko i wyłącznie przez własną niedolność, bo gdyby to było Google adsense, to już kilka tygodni po stracie dostałbyś bana i to na całe konto...

Jakby nie było takich pseudo biznesmenów jak ty to w Poolsce mielibyśmy normalne europejskie stawki

@kokodżambo, jedyna różnica jest że google nie zbanowałoby mojego konta bez powodu, nie mataczyło i wymyślało przyczyn dlaczego nie chcą zapłacić za zatwierdzone leady, kasę zawsze dostałbym na czas itd.

Chcesz powiedzieć że pieniądze wypłacili mi przez własną nieudolność? i może to ja jestem temu winny? nie rozśmieszaj mnie. Właśnie przez takich Polaków jak ty, jest jak piszesz, zawsze tam gdzie jest okazja to ktoś ją wykorzysta. Ja wiem jak walczyć o swoje i Admitad już to wie.

Pracowałem z całą masą sieci w Polsce i za granicą, podpisywałem też bezpośrednie umowy, stawki w Polsce nigdy nie będą na europejskim poziomie, z jednej prostej przyczyny, Polacy dają się oszukiwać, sprzedają poniżej ceny rynkowej żeby tylko zbić konkurencję, robią lewizny itd. takie działania nie budują stabilengo biznesu a co za tym idzie nie daje szans na dobre zarobki. Pomijając już fakt że Polacy lubią e-window shopping a na koniec kupią za gotówkę w sklepie.

Wyzyskowi i przewalaniu mówię stanowcze: NIE.

@betowendobry biznes jest wtedy, gdy obie strony , sa zadowolone. Piszesz o tym ,ze współpracowałeś z wieloma firmami,a dlaczego? Pewnie każda kolejna ciebie wywalała.

Ja współpracuje tylko z dwoma bardzo znanymi firmami niemieckimi specjalizującymi się w branży gier i każdego miesiąca z samych kont premium zarabiam ok xxxx tysięcy euro w podziale zysków 40 % dla mnie reszta dla nich (+ rejesteacje -) .

Jak widac ja generuje dla nich zysk,a ty co generujesz ? ponad 230 rejestracji i 1 aktywna osoba - oj kolego to nie jest zaden biznes, tylko twoja nieudolność,albo kompletny brak doświadczenia .

Taka mała ilość aktywnych graczy to jest wynik tylko i wyłącznie źle przeprowadzonej kampanii

Dziwisz się ,że ciebie wywalili? Mnie to wcale nie dziwi, bo wystarczy tylko zapoznać się z twoim podejściem do biznesu. Mam nadzieję,ze nigdy takiej osoby jak ty na swojej drodze nie spotkam .

@kokodżambo, ja nie mam problemu że ruch/leady które generuję komuś się nie podoba, całkowicie rozumiem że konkretny program chce zawiesić współpracę, ale coś co jest dla mnie nie do przyjęcia, to że wywalają moje konto i dodatkowo posądzają o oszukiwanie tylko dlatego że ruch był niskiej jakości.

Pracuję z wieloma sieciami bo moje portale nie specjalizują się w grach, gry były dodatkiem, testem czy to zadziała. Puściłem 1% ruchu w te programy. Dodatkowo, skąd wiesz jaką konwersję generowałem? Normalna sieć w takim przypadku zaproponowałaby inna stawkę, adekwatną do jakości ruchu i konwersji.

Na koniec, jeśli nie wiesz jakie jest moje podejście do biznesu, to proszę nie wypowiadaj się na ten temat. Admitad w tym przypadku pokazał się z najgorszej możliwej strony, co więcej mój przypadek nie jest jedyny. Logicznie myśląca obrona nie stanęłaby w ich obronie.

Tak to jest jak do konkretnej sprawy dopisują się inne osoby. Zwyczajnie nie zwróciłem uwagi, że to nie ty jesteś autorem tematu, a autor podawał właśnie konkretne statystyki .

ale coś co jest dla mnie nie do przyjęcia, to że wywalają moje konto i dodatkowo posądzają o oszukiwanie tylko dlatego że ruch był niskiej jakości.

Jeżeli coś takiego ciebie zaskakuje, to świadczy to tylko o tym,ze nie posiadasz żadnego doświadczenia . Za ruch niskiej jakości, czyli najczęściej ruch generowany ze spamu mailing, spamowanie FB, itd. wywala ciebie z każdej jednej firmy....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności