Skocz do zawartości

Konkretny problem: przekierowanie 301 stara domena, sila dla nowej?, spadek PR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktos zastanawial sie albo moze wie z praktyki jak wyglada zachowanie google wobec naszej witryny: mojadomena.pl w nastepujacym przypadku:

- moj serwis jest na www.mojadomena.pl

- kupuje www.innadomena1.pl, ktora spadla poniewaz wlasciciel zamknal biznes - w sieci pozostalo duzo linkow do tej domeny,

- kupuje www.innadomena2.pl , ktora spadla poniewaz cos tam innego - w sieci pozostalo duzo linkow rowniez do tej domeny,

- zarowno domena ...1.pl jak i ...2.pl byly zaindeksowane i byly na nich postawione serwisy o takiej samej tematyce jak na moim obecnym mojadomena.pl

- kieruje domeny ...1.pl i ...2.pl na moj serwer i do mojego serwisu mojadomena.pl

- robie przekierowania 301 dla ...1.pl i ...2.pl tak zeby wskazywany byl moj serwis i domena mojadomena.pl

- i ... co dalej?

Co sie dzieje w przypadku przejecia domen z jakas historia, przekierowania ich do siebie, zastosowanie 301 ?

Pytanie powstalo poniewaz na razie stracilem PR3 poszedl na N/A, moja strona ma autorskie teksty i w miare dobrze zrobiona dla SEO, w serpach na razie nie widze zmian, wiec czy martwic sie czyms? Moze spadek PR to zapowiedz katastrofy dla mojejdomeny.pl ? Moze lepiej wykorzystac te przejete domeny ...1.pl i ...2.pl do zrobienia zaplecza zamiast probowac przejac ruch ? Tak jak zaznaczylem - ta sama tematyka, wlasciwie to upadl biznes konkurencji i zostala po nich domena, zauwazylem to po 3 miesiacach wiec zarejestrowalem te domeny.

Jak z waszej praktyki to wyglada, jakies rady?

Pozdrawiam

szybko to się "gupie" dzieci robi - poczekaj na efekty 301 jak to zrobiłeś dobrze

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności