Skocz do zawartości

Dodawanie lokalizacji do fraz ogólnych

matematyk

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=prawnik

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=dentysta

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=mechanik

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=sklep+monopolowy

We wszystkich tych zapytaniach google wyświetla je jakbym określał swoją lokalizację (Kraków).

Coś nowego czy to było?

Gość Voyager

Ostatnio było o tym na blogach SEO i działa to losowo. Na 50% z tej listy powyżej widzę mapkę (jestem wylogowany, adblock, blokada personalizacji reklam, wylaczone GA).

ustawcie sobie geo dla Polska i po problemie - w sumie googlasy mogliby pójść po rozum do głowy bo dosyć duża ilość połączeń ma inną geolokalizacje niż rzeczywista to raz a dwa jeżeli ktoś z miasta A szuka czegoś w mieście B to dodaje parametr B do frazy

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Geolokalizacja ma sens, ale fakt problem jest taki że w moim przypadku pokazuje że łącze się z miejsca odległego o 200 km i już się to nie zgadza.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

jeżeli ktoś z miasta A szuka czegoś w mieście B to dodaje parametr B do frazy

ale przecież to po raz kolejny pokazuje, że G. ma swoich użytkowników za idiotów, za których trzeba myśleć i którym trzeba podać wszystko na tacy. Stąd decydują w jakim mieście mam szukać.

Jeszcze, żeby te miasta się zgadzały ze stanem faktycznym... mi google z uporem maniaka stara się wmówić, że mieszkam w Poznaniu.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Jeszcze, żeby te miasta się zgadzały ze stanem faktycznym... mi google z uporem maniaka stara się wmówić, że mieszkam w Poznaniu.

U mnie to samo. Może dlatego, że 30 lat mieszkałem w Poznaniu. Trzeba przyznać, że niegłupi ten nowy algorytm.

@seo-ninja więc psu w cztery litery taką geolokalizację, skoro nie potrafi wskazać właściwej lokalizacji. To tak jakby ktoś założył koszulkę Los Angeles Lakers i nagle cały świat miałby uznać, że mieszka w "juesej"...

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

ustawcie sobie geo dla Polska i po problemie -...

Nie jest po problemie. To kolejna rzecz, która komplikuje pozycjonowanie jako takie. Najpierw wprowadzili domyślnie włączoną historie online, teraz narzucają domyślnie Twoją lokalizację, co w tym przypadku wywala 2-3 strony z Top10.

Najśmieszniejsze jest to, że mamy zupełnie inne* wyniki dla fraz:

fraza - z włączoną geo

fraza miasto - z wyłączoną geo i fraza miasto z włączoną geo sie pokrywaja w 100%

czasem ta sama strona pojawiała sie w kazdym z 3 przypadków

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ustawcie sobie geo dla Polska i po problemie -...

Nie jest po problemie.

Miałem na myśli problem z weryfikacją pozycji w celach rozliczeniowych :yahoo:

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Tu też nie do końca, bo Klientowi trzeba będzie tłumaczyć, że jest wyżej niż sam to widzi u siebie nie tylko On, ale i reszta Polski.

Co ciekawe ja u siebie z załączoną geo nie widzę "lokalnych dodatków" na frazy

transport

meble

bieliza

a widzę na frazę

opony

tani kredyt

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności