Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiana skryptu forum z phpbb by przemo na SMF spowodowała spadek o 50% - spadły wszystkie frazy długoogonowe.

https://forum.krotkofalarskie.pl/

Uprzejmie proszę o sugestie - co jest źle - dodam, że zmiana skryptu została dokonana już około rok temu - spadek utrzymuje się mniej więcej cały czas na tym samym poziomie. Dodam jeszcze - forum nie było w żaden sposób pozycjonowane w sensie kupowania linków, dodane zostało tylko do kilku katalogów. Zawiera tylko i wyłącznie unikalną treść - do tego mocno tematyczną...

Specjalnie napisałem, że spadek nastąpił w wyniku zmiany oprogramowania za czym idzie także zmiana struktury linków. Faktem jest jednak, że po roku czasu wynik się nie umocnił a nawet nieco zepsuł.

Wpływ Pandy i Pingwina w tym przypadku mógł być tylko pozytywny gdyż nie były podejmowane ŻADNE działania niezgodne z wytycznymi googla w aspekcie pozyskiwania linków itp.

Nie chcę też sugerować tego co mi się wydaje, że może mieć wpływ - zależy mi na opiniach bez żadnych wcześniejszych sugestii.

Z mojego doświadczenia moge napisać identyczne zajście. Mój klient zmienił sklep na nowy silnik, podstrony układ itd.

Aotumatycznie pozycje spadły. Co ciekawe udało nam się pozyskać kontakt z teamem Google, który w liście przekierował

nas do regulaminu gdzie jasno napisane jest że każda taka zmiana serwisu może spowodować takie spatki i że tak naprawdę

jest to normalny proces.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Witaj kolego krótkofalowcu ;)

Ogólnie większość for oberwało od Pandy i Pingwina. G uważa fora za siedlisko linków.

Jak pisze @dave84, to ja osobiście nie radzę zgłaszać na forum Google. Tam tylko na to czekają.

Czemu uważa się za siedlisko linków? Nasze forum nie jest żadnym siedliskiem linków, domyślnie linki mają nawet znacznik nofollow, jest za to masa unikalnej i wartościowej treści...

1. https://forum.krotkofalarskie.pl/index.php?...86.msg10230#new

Sorki, ale za takie adresy to Was Google nie polubi ;)

Wgrajcie sobie jakąś modyfikację, zmieniającą to na przyjazne URL-e.

2. Keywords - wszędzie takie same. Nie ma jakiejś modyfikacji, żeby slowa kluczowe dla każdej podstrony były inne?

Ogólnie to ja sądzę, że linki z for są w miarę naturalne, bo są tematyczne i niekupione. Nie mówię tu o linkach w stopkach ale o linkach w treści dyskusji. Cała ta akcja Google z linkami sprawiła tylko, że większość stron w tym fora, albo usuwa takie linki albo mają one parametr nofollow. Przez takie akcje tworzą się tzw. ślepe strony które zaprzeczają całej idei internetu będącej siecią powiązanych ze sobą stron właśnie poprzez linki. Strach przed zamieszczeniem zwykłego naturalnego linka do innej strony, aby nie zostać posądzonym o spam jest coraz większy dzięki takim akcjom Googla :) .

Myślałem, że era tzw farm linków już się skończyła, ale może faktycznie w Google panuje jeszcze 20 wiek :placze:

Witaj kolego krótkofalowcu ;)

Ogólnie większość for oberwało od Pandy i Pingwina. G uważa fora za siedlisko linków.

Jak pisze @dave84, to ja osobiście nie radzę zgłaszać na forum Google. Tam tylko na to czekają.

Czemu uważa się za siedlisko linków? Nasze forum nie jest żadnym siedliskiem linków, domyślnie linki mają nawet znacznik nofollow, jest za to masa unikalnej i wartościowej treści...

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Panda, jasne.

Farma linków, uhm.

What else?

Gdzie Wy widzicie nadmiar linków wychodzących na w/w forum?

Panda działa od roku? Lol.

Problemem w/w forum jest optymalizacja, ale oczywiście podobnofor się nie optymalizuje (link).

Jak macie tak pomagać to lepiej nie pomagajcie ;)

Co do pozycjonowania: poszukaj sobie 2 fora partnerskie, dostaniesz kilka tysięcy lin ków. W zamian oddasz 2 na każdej podstronie, ale filtra nie zaliczysz, nie ma obawy (oczywiście fora muszą być w miarę tematyczne). Dostaniesz ładniejszy Pagerank i bot będzie częściej Cię odwiedzał.

Jesli poprawisz linki i keywordy, Google da Ci parę razy FSB, wówczas podlinkuj te frazy ze stron z mocnym Pagerankiem i jesteś w topach. Proste jak budowa cepa.

@KT958A, oczekujesz że na podstawie odsyłacza ktoś Ci udzieli trafnej odpowiedzi co się dzieje? Zmartwię Cię - jest to niewykonalne. W Twoim przypadku trzeba przeprowadzić analizę od A do Z, wliczając w to informacje z Google Webmaster Tools.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Przykład dobrze pozycjonującego się forum to np. https://www.sfd.pl/ - posty wyskakują często i wysoko.

Na podstawie linku nie da się wyciągnąć wniosków? Ależ oczywiście, że się da. Nie wyciągnie ich tylko ten kto realnie nic nie wie.

For się nie optymalizuje? Fora to zbiór unikalnej, wartościowej i tematycznej treści - z punktu widzenia wytycznych google - same zalety i obiektywnie jest tak, że fora, szczególnie te, które nie były sztucznie pozycjonowane powinny rosnąć w siłę. A jednak gdzieś jest jakiś błąd.

Brak przyjaznych urli, błedy przy keywords co dalej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności