Skocz do zawartości

Problem z pozycjonowaniem forum

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie adresu kanonicznego www czy https:// faktycznie nie mam ale jest też tak, że google zaksięgowało tylko jedną wersję. Czy mimo wszystko należy ustawić adres kanoniczny? (tzn wiem, że generanie tak ale uznałem, że skoro zaindeksowana jest i tak tylko jedna wersja to już nie będę się z tym męczyć...).

Przykład dobrze pozycjonującego się forum to np. sfd.pl - posty wyskakują często i wysoko.

Na podstawie linku nie da się wyciągnąć wniosków? Ależ oczywiście, że się da. Nie wyciągnie ich tylko ten kto realnie nic nie wie.

For się nie optymalizuje? Fora to zbiór unikalnej, wartościowej i tematycznej treści - z punktu widzenia wytycznych google - same zalety i obiektywnie jest tak, że fora, szczególnie te, które nie były sztucznie pozycjonowane powinny rosnąć w siłę. A jednak gdzieś jest jakiś błąd.

Brak przyjaznych urli, błedy przy keywords co dalej?

Dobry pomysł na zamieszczenie linka w treści na forum PiO wykorzystując ten temat jako przykład i jego kontynuację ;) , ale ten link to niestety zwykły spam, bo nie jest powiązany tematycznie z treścią. Nie o takie spamerskie linki mi chodziło mówiąc o unikalnej treści i linkach w niej na forach, ale o linkach powiązanych tematycznie z tą treścią. Każdy szanujący się moderator forum najzwyczajniej takiego linka, by usunął, aby nie dawać Google powodu do obniżenia wartości strony za spam. Nie ma realnego powodu, że adres sfd pojawił się w postaci linka, a nie zwykłego tekstu. Warto poznać zasady zamieszczania linków i czemu mają one służyć. Na pewno nie mają one służyć podawaniu stron jako przykłady :) . Kolejna sprawa to wiek tej domeny, który ma bardzo duże znaczenie i sądzę, że to on miał tu bardzo duży wpływ na pozycję, a nie sama optymalizacja sfd.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

"Problem z pozycjonowaniem forum" :)

Skoro właściwie nie masz backlinków, nie ma mowy o pozycjonowaniu ;)

Zależy Ci na ruchu z Google? To zoptymalizuj co się da, zmień nieco wygląd aby forum wyglądało na unikalne, zdobądź nowe linki.

Ale może spróbuj też założyć fanpage na Facebooku, umieść wlepkę "Lubię to" itp.

Pytanie brzmiało - dlaczego ruch spadł dwukrotnie i nigdy się nie podniósł jeżeli chodzi o wejścia z organicznych, pomimo, że treść urosła ale faktycznie - zmieniła się struktura linków - jednak minął już rok czasu. Czyżby z jakiegoś powodu phpbb by przemo było lepsze niż SMF?

Pytanie brzmiało - dlaczego ruch spadł dwukrotnie i nigdy się nie podniósł jeżeli chodzi o wejścia z organicznych, pomimo, że treść urosła ale faktycznie - zmieniła się struktura linków - jednak minął już rok czasu. Czyżby z jakiegoś powodu phpbb by przemo było lepsze niż SMF?

Ochłoń trochę. Nikt tu nie jest jasnowidzem. Jak chcesz to mogę powróżyć z fusów.

SMF to inne forum i inny skrypt jak wiesz. Zapewne inaczej też roboty indeksujące do tego podchodzą (szczególnie jeden z firmy na literę G).

Wywal znak ? z linków. Masz chyba opcję w PA "Wyświetlaj adresy przyjazne wyszukiwarkom" lub coś takiego.

Ogólnie można też zwalić winę na zmiany algorytmów G. I to chyba będzie najrozsądniejsza odpowiedź na pytanie - dlaczego?

Myślę, że powinieneś zadać inne pytanie np. Jak zwiększyć ruch z wyników organicznych?

Forum niszowe, więc dużego ruchu nie będzie. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności