Skocz do zawartości

Nasze oczy

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie w tym tygodniu wytykałem kolegom w pracy jak mogą siedzieć z jasnością na 100%. Wali po oczach jak latarka, a oni się zapierają, że jest ok.. Ja od kiedy zainstalowałem flux-a, to bez niego ani rusz, na każdym kompie, przy którym spędzam trochę więcej czasu muszę go zainstalować. Do tego jasność ekranu na ok 40% i póki co jeszcze widzę. A mam astygmatyzm od urodzenia, to na starcie już muszę bardziej uważać.

Cały sierpień popracuję w domu na wsi i planuję dużo czasu spędzać właśnie na gapieniu się na zielone :) Man nadzieję, że w ten sposób trochę się zregeneruję przed jesienią.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Za instalowałem Flux'a i mam pomarańczowo - nie lubię koloru pomarańczowego:D

Ja spędzałem noce po ciemku siedząc przed kompem więc oczka zahartowane i pewno ostro je poniszczyłem:(

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

3) Możesz pomyśleć także o jakiś witaminach, które będą "wspierać" oczy (zapytaj w aptece)

Klarin jest dobry, bazuje na wyciągu z borówek. Najlepiej "standardowy", wersje Aktive itp niewiele się różnią, co najwyzej niektore będą lepsze dla osób starszych.

A w diecie dobrze serwować sobię więcej marchewki, czerwonej papryki i selera, mają odpowiednie składniki wpływające na oczy.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Krople do oczów Hyabak Protector, doinstalowałem Flux'a, także instaluje teraz workrave, myślę też o jakichś okularkach zerówkach z antyrefleksem, na allegro widziałem po 30 zł - pewnie ściema, bo były także po 300 zł. Poza tym kupię jakieś witaminki, pewnie sięgnę po klarin i przy takim komplecie powinno być OK.

Aa, i jeszcze zawsze zmniejszona jasność ekranu, nienawidzę kiedy bije po oczach. Mam pytanie, czy większy monitor i większa odległość od niego ma wpływ na wzrok? Bo w pokoju stoi trzydziesto paro calowy tv.

jak ktoś ma wadę to okulary, jak nie to monitor oczu aż tak nie niszczy,

ja czasami niestety siedzę i 20h na dobę, za kilka dni 40 lat (będzie promocja ;) ) i oczy ok,

moja córka problem z oczami ale okulistka od razu powiedziała , nie ma to nic wspólnego z tym że też od urodzenia siedzi przed kompem, wade ma jaką ma i czy dalej będzie przed kompem czy nie, to ani jej się przez to nie polepszy ani nie pogorszy. Więc takie gadki o psuciu oczu przez kompy to legendy dziadków a nie rzeczywistość.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności