Skocz do zawartości

Wydać własną książkę...

mazzaq

Rekomendowane odpowiedzi

Borykam się z problemem odnalezienia drukarni/wydawnictwa, które podjęłoby się wydrukowania moich słów..

Będzie to około 400 stron tekstu i kilkadziesiąt fotografii. Nie zależy mi na sprzedaży tego, bardziej charakter symboliczny. Zatem interesuje mnie wydrukowanie max dwóch kopii tego dokumentu, żadnych ISBN itp. Znalazłem wydaje.pl. Niby druk od 10 egzemplarzy, napisałem e-mail z zapytaniem o dwie sztuki, obecnie oczekuję na odpowiedź.

Znacie może firmę, która podjęłaby się takiego zamówienia?

Odpisali mi z wydaje.pl, pięć sztuk to minimum. Z tego względu, że firma polska, zdecyduję się raczej na nich... Sam nie wiem. W tych co podaliście, ceny ciekawe jak na typowego polaka :D

Odpisali mi z wydaje.pl, pięć sztuk to minimum.

Ile kosztuje ta przyjemność? Jaka tematyka książki (jak mogę spytać)?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Odpisali mi z wydaje.pl, pięć sztuk to minimum. Z tego względu, że firma polska, zdecyduję się raczej na nich... Sam nie wiem. W tych co podaliście, ceny ciekawe jak na typowego polaka :)

No właśnie... Nie powinno Ci zależeć na jak najmniejszym możliwym nakładzie, ale na cenie, gdyż może się okazać, że w jednej drukarni wydrukujesz 5 sztuk za tyle, ile w innej będzie kosztowała jedna sztuka.

Sam bym chętnie swoje stare wypociny gdzieś wydrukował, dołączam się do pytania o koszt takiej imprezy :D

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Borykam się z problemem odnalezienia drukarni/wydawnictwa, które podjęłoby się wydrukowania moich słów..

Będzie to około 400 stron tekstu i kilkadziesiąt fotografii. Nie zależy mi na sprzedaży tego, bardziej charakter symboliczny. Zatem interesuje mnie wydrukowanie max dwóch kopii tego dokumentu, żadnych ISBN itp. Znalazłem wydaje.pl. Niby druk od 10 egzemplarzy, napisałem e-mail z zapytaniem o dwie sztuki, obecnie oczekuję na odpowiedź.

Znacie może firmę, która podjęłaby się takiego zamówienia?

Hej, Napisz do gościa z tego bloga https://chochlikdrukarski.com.pl/ , jakoś się z nim dogadasz :D

Jeśli będą mieć wolne miejsce na arkuszach do druku to może nawet i za darmo Ci to zrobią.

Szukasz reklamy? kliknij tutaj .

a czy nie lepiej jest odwiedzić punkt ksero, który prowadzi również usługi z laminowania czy oprawiania a nawet drukowania prac dyplomowych? Tam dostosowujesz ilość do swoich wymagań, zresztą nie twierdzę, że będzie taniej, nie znam cenników powiązanych z tym biznesem, lecz każdą pracę w takim podmiocie wykonywałem ( i nie zawsze miała ona tylko "30 stron" i była bez ważnych zdjęć czy schematów)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

wydaje.pl to e-booki. Więc nie otrzymasz wersji papierowej. ***

Gdy chodziłem do technikum, to pamiętam, że była możliwość wydrukowania własnej książki, bo szkoła otrzymała z ministerstwa jakieś tam prawa do wydawania książek w imieniu szkoły i swoich uczniów.

EDIT *** Fakt, jednak można.

Nie spodziewałem się, że tyle padnie odpowiedzi.

Już po kolei odpowiadam, co mi odpisali.

Za jedną sztukę, 400 stron tekstu + 50 fotografii + najlepszy papier itp = coś koło 80zł. Tragedii nie ma, tym bardziej, że to ma charakter symboliczny i cena nie gra aż tak dużej roli.

@Nikonem,

Książka będzie zbiorem moich myśli, czyli pseudo pamiętnik.

@ear,

Nie, to nie ja ;)

Wydaje.pl również drukuje, ale minimalny nakład to pięć sztuk. (Na stronie napisane jest 10, ale idzie się dogadać, skoro mi zeszli do 5). Niestety do szkoły już nie należę, obecnie mam wakacje pomaturalne :P Tym bardziej, że interesuje mnie jedynie profesjonalny druk + oprawa z własną okładką, nic więcej. Po cholerę mi ISBN czy inne duperele :)

Pięć sztuk przeboleję, może kolejne egzemplarze się kiedyś przydadzą.

@Seba86,

Dzięki za polecenie, napiszę i dam znać co i jak.

@Herkules,

Może i masz rację, aczkolwiek w wydawnictwie mam pewność, że będzie to zrobione z jajem, a nie na odwal się. Już kilka razy chciałem laminować kilkadziesiąt stron, to wyszło lipnie.

@seo-ninja,

Dzięki. Napiszę tutaj również i zapytam.

@ATomas,

Na własną rękę nie chcę drukować, bo po prostu nie mam na to czasu. Wolę to komuś zlecić i mieć pewność, że będzie świetnie zrobione niczym Harry Potter :)

@EDIT:

Szukam dalej, tym razem z Googlem :)

@EDIT2:

printgroup.pl mają ciekawą ofertę i bardzo tanią, ale minimalne zamówienie na dwie stówy. Przy dziesięciu sztukach 57.75zł/szt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności