Skocz do zawartości

Wykluczanie słów kluczowych

BartekM

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktoś jak wyrzucić kampanię dla regionalnych słów kluczowych? Szkoda mi kasy na kliki z wejść słowo_kluczowe_MIASTO. Da się jakoś z automatu to zrobić, czy muszę dodawać je wszystkie ręcznie i wykluczać słowo_kluczowe_Gdańsk, słowo_kluczowe_Warszawa itp?

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

nie zadowoli Cię ta odpowiedź...

najprościej w wordzie bądź excelu wymień wszystkie miasta...

Później dodaj do nich słowo kluczowe.... Pakiety takich fraz wrzuć jako wykluczenia. Nie ma narzędzia na koncie adwords łączącego frazę plus miejscowości.

Masz rację, nie zadowala. No to atlas w dłoń i robimy wykluczenia...

listy miast są w sieci dostępne, ewentualnie je odpowiednio skorygować i gotowe

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Masz rację, nie zadowala. No to atlas w dłoń i robimy wykluczenia...

No to nawet Cię dobije trochę...

Dodanie frazy np. hotele kraków jako słowo wykluczone nie spowoduje wykluczenia frazy hotele krakow, hotele karkow itp. błędy.....

Dodanie frazy np. hotele kraków jako słowo wykluczone nie spowoduje wykluczenia frazy hotele krakow, hotele karkow itp. błędy.....

Chyba, że na główną frazę jest dopasowanie ścisłe :)

e: Bartek, no to masz mały problem. Po pewnym czasie będziesz wiedział co się klika i możesz ograniczyć koszty zawężając frazy w Adwords. Ja się ogłaszam lokalnie od paru lat i obecnie stosuję wyłącznie dopasowanie ścisłe. Jak się nie raz patrzy po jakich wynalazkach znajduje się swoja reklamę to ręce dosłownie opadają.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Nikonem właśnie nie mogę ustawić na główną frazę ścisłego, bo fraza dość zawiła, a czort jeden wie jakie kombinacje mogą wpisać przyszli klienci...

• 2 tygodnie później...
nie wiem czy CIę zadowoli odpowiedź, ale kiedyś znalazłam plik z miastami + najczęstszymi błędami w pisowni w necie, więc nadzieja jeszcze jako taka jest :) Niestety nie mam tego pliku u siebie, ale warto poszukać.

Hej, a jak mamy frazę kluczową np. hotel a nie chcemy żeby się wyświetlało dla hotel warszawa, to nie wystarczy dodać do słów wykluczających : warszawa?

Powinno zadziałać jak pisze Ziom1988 wedle tego co jest napisane tu:

https://support.google.com/adwords/certific...p;answer=156605

https://www.ittechnology.us/opcje-dopasowan...wych-w-adwords/

Lepiej się zabezpieczyć na każdą ewentualność i dodać więcej słów wykluczających.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności