Skocz do zawartości

Pływanie w SERP - walka na sztormie?

Mercury_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pozycjonuję stronę internetową https://graffmark.pl głównie dla fraz:

program lojalnościowy, motywacyjny, partnerski (+w liczbie mnogiej)

Od grudnia codziennie wprowadzam stronę do kilku katalogów, tak by stopniowo pojawiały się do niej sznureczki.

Póki co ograniczam się do darmowych katalogów i oddałem dokładnie 765wpisów (więc można liczyć, że w około 550 stron linkuje do mojej domeny). Opis do katalogów jest synonimizowany i co pewien czas zupełnie zmieniany.

Wszystko sobie odnotowuje i staram się pingować do świeżo zaakceptowanych wpisów.

W taki sposób wbiłem www na pierwszą stronę googla po frazach program lojalnościowy w l.mn i poj.

Niestety po może tygodniu szczytowania strona nagle dostała kopa w 4 litery i poleciała dosłownie na tak zwany ryj.

Po tylu godzinach pracy okazało się to dość demotywujące.

Teraz uparłem się na frazę "program lojalnościowy" i strona dziś powróciła na 9'tą pozycję, jednak reszta jak widać trzyma się kiepsko, a niektóre frazy wyglądają gorzej jak na początku mojej zabawy.

wykresgp.jpg

Na wykresie "0" oznacza brak wyniku w zakresie 1-40 pozycji. Więc im bliżej zera tym lepeij, lecz styk z zerem to margines totalny w SERPie

Co powoduje, aż takie zmiany w SERPIE? Domena stara jak świat, na stronie powoli staram się wrzucać jakąś treść więc też powinno być lepiej. Sitemap aktualny, sama struktura meta zróżnicowana...

Czytałem na forum jakimś bonusowym kopie w tył dla stron które niedawno dostały się na top10, to prawda?

Ciężko jest mi zrozumieć, aż takie pływanie. To właściwie walka na sztormie 0_o

Zaden pingwin linków masz jak kot napłakać, dzielone przez tyle fraz to nic.

I jeszcze anchory:

1. graffmark.pl 1,084 25 - - 1 - -

2 graffmark - programy lojalnościowe motywacyjne i partnerskie 143 8 - - 6 8 -

3 https://graffmark.pl 55 15 - - 4 - -

4 graffmark - motywacyjne programy partnerskie i lojalnościowe 32 19 - - 1 2 -

5 graffmark sp.z o.o. 21 2 - - - - -

6 graffmark - programy lojalnościowe – programy partnerskie 19 13 - - - 2 -

7 programy lojalnościowe 15 11 - - - - -

8 graffmark - programy lojalnościowe ? program 10 1 - - - - -

9 programy partnerskie 9 8 - - - - -

10 strona internetowa

słabe linki, to jedna sprawa, takie skoki się zdarzają po 2 tygodniach powinna wrócić

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Trochę w tym pingwinie prawdy jest, strona spadła na wszystkie frazy za wyjątkiem jednej w okolicach właśnie updatu, drugą sprawą są słabe i nie dywersyfikowane linki, linkuj dokładnie na anchor na który się pozycjonujesz i zacznij linkować z płatnych katalogów, spróbuj dodać do bazy precli, zacznij bawić się w fora internetowe - szukaj linków z różnych skryptów, jeśli to nie da efektu pożądanego pomyśl nad stworzeniem małego zaplecza na darmowych platformach blogowych.

SEO in Bielsko-Biała 

Linki oraz brak optymalizacji strony

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bardzo dziękuję za pomoc, zdecydowanie muszę poszukać za mocnymi linkami.

Sporo zapodaliście mi tu tematów do lektury więc pewnie chwilkę mi to zajmie :)

Zwłaszcza poczytać muszę o dywersyfikacji linków

Mam jeszcze pytanie,

aniec2 możesz mi troszkę rozjaśnić analize anchorów ? Obecnie same liczby mi dużo nie powiedziały, a chciałbym skorzystać z tych wyników.

Linki oraz brak optymalizacji strony

Co dokładniej masz na myśli?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności