Skocz do zawartości

UWAGA qlWeb'owicze!

OPCG.net

Rekomendowane odpowiedzi

(v 2.7.7) Blokowanie domen

Tuesday, 14. February 2006, 15:50:34

jeden z użytkowników katalogu (Mateusz) dodał możliwość blokowania domen przy moderacji oraz podczas przeglądania katalogu przez admina. Zablokowane domeny można znaleść w panlu admina->zablokowane domeny, tam tez istnieje możiwość ich odblokowania.

Przy okazji poprawiłem też to, że przy dodaniu nowej podkategorii użytkownik zostaje od razu do niej przeniesiony.

pliki do podmiany:

adm/index.php

admin.php

dodaj_pod.php

head.php

moderacja.php

notpage.php

odb.php

srodek_w.php

zablokuj.php

DOWNLOAD - https://www.qlweb.info/instalacja2.html

Niedługo będą jeszcze inne poprawki i niespodzianka(?), na razie nie zdradzę jaka. Powiem tylko, że jestem najświeższym beta - testerem :].

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Mam nadzieję, że to odpowiedni dział na zapytania techniczne :D

Zainstalowałem sobie najnowszy qlWeb tutaj: https://www.katalog.bielack.forall.pl/ i mam mały problem.

Pewnie jak wszystkie moje problemy ostatnio - naiwny, ale jednak zapytam. Otóż, gdy dodam sobie kategorię i chcę wejść do środka - z poziomu strony głównej katalogu - dostaję tylko komunikat: 404 "The requested URL /kategoria-1.html was not found on this server."

Czy mogę prosić o pomoc - w dwóch zdaniach, lub było na forum, ale szukałem...

-------

Update - rozwiązanie mojego problemu.

Może komuś się przyda - musiałem wyłączyć mod rewrite wybierają opcje "false" w pliku var.php. I tyle. Zadziałało.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Mały OT się robi, ale może i to będzie dla kogoś pomocne.

Postawiłem ten katalog na serwerach forall.pl.

W momencie, gdy chciałem uruchomić (zgodnie z instrukcją) mod rewrite, katalog przestał działać, dostawałem tylko komunikaty błędów. Dlatego musiałem wyłączyć rewrite. Być może mam zbyt mało wiedzy, by to włączyć prawidłowo, a może być i tak, że za 15 pln rocznie nie ma co wymagać od serwera zbyt wiele :)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Postawiłem ten katalog na serwerach forall.pl.

Haa.pl itd..........

Jak się nie mylę nie obsługuje Mod-rewrite w wersji Free.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Może ,,htaccess.txt" nie zmieniłeś na ,,.htaccess"?

Albo jak już poprzednik wspomniał - serwer niw obsługuje mod_rewrite.

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Z tego co widze katalog stoi na subdomenie... próbowałeś dopisać w .htaaccess

RewriteBase / ?

Wiem, co to jest .htaacess i prawidłowo zmieniłem nazwy pliku .txt

Ale co to jest "RewriteBase /" i jak nalezy to wpisac do pliku .htaaccess niestety już nie wiem. Jeśli jest to prosta rzecz do opisania - bardzo proszę o pomoc.

-----------

Update

Przejrzałem ponownie opcje dostepne w Panelu Adm na serwerze forall: jak wół stoi napisane: "Obsluga ModRewrite - deaktywowane" i obok "Zmień". To zmieniłem i działa!

pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności