Skocz do zawartości

Nowy katalog pr4

FreeS

Rekomendowane odpowiedzi

era darmowych katów się kończy.

Prosta kalkulacja:

24 katalogi * 50zł przedłużenia = 1200zł + 250zł hosting = 1450, + 25 licencji 1200zł = 2650. Do tego ogromna ilość czasu spędzonego przy katalogach.

reasumując: gdybym miał trzymać darmowe katalogi to z każdym rokiem tracę 2650 + ceny domen z pr(które są drogie, można policzyć że za wszystkie domeny dałem kolejne 2000 w przybliżeniu)

chcecie aby katalogi istniały ponad rok? to niestety trzeba płacić. Wy płacicie a ja gwarantuję że katalogi utrzymają się o wiele dłużej niż rok. Proste.

Niestety w innym z tematów gdzie reklamowałem listę katalogów ludzie denerwowali się że kupili płatne multikody a część katalogów była darmowa, stąd ta zmiana.

pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość.

co do hostingu - niestety część katalogów nie działała, ponieważ dysk twardy na pewnym hostingu "padł". Na szczęście to stabilny hosting a to ich pierwsza "wpadka" :)

Płatne mają sens, gdy faktycznie są dobrze prowadzone. A tak nie jest. Testowałem wiele

takich katalogów. Okazuje się że do płatych też dodawane jest mnóstwo spamu i duplikatów.

Co więcej szybko takie katalogi się kończą. Lepiej kilka darmowych niż jeden taki płatny.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Gość ddmarcin
Płatne mają sens, gdy faktycznie są dobrze prowadzone. A tak nie jest. Testowałem wiele

takich katalogów. Okazuje się że do płatych też dodawane jest mnóstwo spamu i duplikatów.

Co więcej szybko takie katalogi się kończą. Lepiej kilka darmowych niż jeden taki płatny.

Zwłaszcza polecam te darmowe w których po 1-2-3 miesiącach przychodzi info:) żeby wpis był dalej aktywny w katalogu proszę dokonac wpłaty $,

zazwyczaj cena jest nieco wyższa niż byś zapłacił na początku za multikod. Ale kto na to patrzy przy dodawaniu ważne że wpis za "free"

Jak komuś nie pasuje to niech nie dodaje, nikt nikogo przecież do niczego nie zmusza.

FreeS, jak Ty liczysz te roczne koszta? Co roku odnawiasz licencje?

Prosta kalkulacja:

24 katalogi * 50zł przedłużenia = 1200zł + 250zł hosting = 1450, + 25 licencji 1200zł = 2650. Do tego ogromna ilość czasu spędzonego przy katalogach.

reasumując: gdybym miał trzymać darmowe katalogi to z każdym rokiem tracę 2650 + ceny domen z pr(które są drogie, można policzyć że za wszystkie domeny dałem kolejne 2000 w przybliżeniu)

Z tymi wydatkami to prawda, ale żeby zaraz robić płatny to głupota ;) ja ostatnio zrobiłem płatny Luxweb.pl po 900 wpisach( 4 miesiące) ale tylko z powodu spamu w kacie :) masakra co ludzie dodają....

Ps; FreeS czemu zakładasz non stop nowe tematy? nie idzie tego zrobić w 1 temacie wszystkie katalogi!

Pozdrawiam serdecznie

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności