Skocz do zawartości

Statlink + Adsense

janpos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam do wykorzystania trochę sensownej treści, która może się przydać użytkownikom. Jest ona jednak dośc niszowa i ilość wyszukań w miesiącu nie powinna być zbyt duża. Umieszczając ją na stronie chciałbym oczywiście mieć z tego jakieś korzyści.

Stwierdziłem, że wykorzystam ją pod Statlinka, ponieważ mogę z tego zrobić dość dużo podstron. Biorąc jednak pod uwagę, że będą tam trafiać również zwykli użytkownicy rozważałem podpięcie Adsense, żeby kilkali w reklamy :D

Czy jest w ogóle sens robienia czegoś takiego? Czy moja strona od razu zostanie namierzona, że jest na niej podpięty Statlink? Nie będę płakał jak ją zbanują ale lepiej by było, żeby utrzymała się jak najdłużej. Podkreślam, że priorytetem jest Statlink mam, więc do wyboru dwie opcje:

1. Tylko Statlink

2. Statlink + Adsense

Proszę o opinie osoby, które znają z doświadczenia takie połączenie. Bo mi się wydaje, że 2 opcja jest ryzykowna ale nigdy tego nie testowałem.

Pozdrawiam

NIE :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@up Tak, za używanie SWL-a + Adsense na stronie kasują też Gmaila i profil Google Plus oraz pozostałe ;) Zaplecza bezpośrednio pod SWL nie kojarzy się z usługami Google, jeśli ta strona ma nieco dłużej "wegetować". To tyle.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Ja widziałem hybrydy stałych SWL i adsense porządnie zrobione (ładnie ostylowane, dobrze umieszczone, rozmieszczone) ale trzeba uważać. Jak wszystko jest z głową zrobione to się nie dowalą. Jak wrzucisz linki "na pałę" przed </body> to pożegnaj się z wypłatami. Ogólnie nie opłaca się ryzykować. Albo to albo to. Na prolinku da się dobrze zarobić.

Ja na swoich 2 zapleczach i forum mam statlinka i adsense od 5 lat + doszedł prolink

Forum ma PR3 i ma ponad 6k userów i 1000 odwiedzin dziennie

może tu nie duzo ale co 2 mc daje mi z adsense 300 pln :)

z zaplecz mniej ale na opłaty starczy

miałem też gotlinka ale kolidował mi ze statlinkiem wiec go usunalem tzn zakomentowałem // ;)

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności