Skocz do zawartości

Atak konkurencji przez zbanowaną domenę

Aledrewno

Rekomendowane odpowiedzi

Beer, są duzi (kasiaści) gracze, którzy dostali zdrowo po ()() od pingwina i jakoś nie kwapią się do walki z monopolistą. Myślę, że Twoje marzenie rzeczywiście jest marzeniem ściętej głowy :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zakręcony, jasne - walili swlami itp. aż miło. ale kto im udowodni, że to właśnie oni? Przecież idea linkowania polega na tym, że każdy może dodać link - nawet konkurencja :) Nawet takiego linka Black Hat :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Czy jeżeli zaistnieje podejrzenie przestępstwa, prokuratura wysle odpowiednie zapytanie do G o to, czy dane przekierowanie miało wpływ na kare nałożoną na wiadomą domenę, to G potwierdzając to daje tajemnice działania algo? Nie, potwierdza jedynie za co dana strona dostała po ( )( ).

Zauważ, że Google przyznało jedynie, że negatywne seo jest hipotetycznie możliwe ale nikt nigdy nie napisał, w jaki sposób :D

Przyznając, że przekierowanie zniszczyło daną domenę Google potwierdzi, że można tak niszczyć inne domeny. Wyobrażasz sobie, co by się

wtedy stało? Zostali by zasypani pismami od wszystkich, którzy zostali zafiltrowani i zbanowani i nagle chcą dowiedzieć się które konkretnie

linki to spowodowały. Później zostaliby zasypani wnioskami z sądów, w których toczyłyby się postępowania o nieuczciwą konkurencję.

Siłą rzeczy, musieliby ujawniać coraz więcej i więcej informacji o działaniu algorytmu, które w końcu poznaliby wszyscy, łącząc strzępy informacji w jedną całość :)

W drugiej opcji, gdyby nawet Google przyznało, że rzeczywiście to konkretne przekierowanie zaszkodziło, to przekierowującemu i tak nie można nic zrobić, bo skąd niby miał wiedzieć, że takie przekierowanie mogło zaszkodzić, skoro nikt poza samym Google o tym nie wie i wcześniej nie mówił :)

@Darq Dobrze, że to piszesz, bo idąc dalej, jak już wyżej wspomniano jest zdobywania linków, czyli coś mi się podoba wstawiam link i tyle. I teraz idąc dalej jak mi się coś podoba to dlaczego mam nie wstawić linka w SWL i komuś dostarczyć linków. Idąc dalej przecież mogę to robić pod yahoo i nie muszę wiedzieć, że google to źle zinterpretuje, bo co mnie to obchodzi. Ja np. z tego co zaobserwowałem linki z swl działają pozytywnie w yahoo i nigdzie w yahoo jeszcze nie widziałem tekstu, że zabraniają swl'i. Więc tak na prawdę mogę powiedzieć, że mam w ()() co robi google ja działam w yahoo.

No i nie po to "wyhodowali" sobie garstkę "białych" entuzjastów ..... :)

Józef K. - klasyka literatury w/g Kafki ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wyciorex dobrze prawisz :)

Dołóżmy do tego, że aby dowiedzieć się kto stoi za ładowaniem z swl'a potrzebny jest nakaz(pomijam znajomości :D

Dodatkowo, nie zapominajmy że SWL to nie tylko got i eweb - są też inni gracze poza pl.

A tak wracając do tematu: naprawdę chcieli Cię wykosić i stracili na to troszke $$, bo wcale nie tak łatwo dobrą stronę przez 301 ud****ć(filtr tak, ale nie banan).

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Więc tak na prawdę mogę powiedzieć, że mam w ()() co robi google ja działam w yahoo.

Dokładnie tak jak napisałeś - internet to nie tylko Google (chociaż wiele osób o tym nie wie) :D

Mam nadzieję, że teraz już wszyscy rozumieją, że sytuacja jest patowa :)

Co ciekawsze, to wydaje mi się, że G nawet świadomie to robi. Zamiast walczyc z pozycjonerami, daje im narzędzie, dzięki któremu sami się wybiją i alternatywą będzie tylko adwords. Są pewnie kraje, gdzie to nie przejdzie, bo kultura wyższa i mniej patrzy się na szkodę innych a na swoje sukcesy, ale w takim pieknym kraju jak nasz, to woda na młyn :)

A może się mylę i G walczy ze spamerami, a te szkodzenie konkurencji to majaki pianego po jakimś raucie.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja na miejscu autora tematu zapłaciłbym kilka groszy smutnym panom, którzy wytłumaczyli by konkurencji że zachowują się bardzo, bardzo brzydko :)

Możliwe, że powinien i jest to jakiś sposób (niestety jest pewna specyficzna grupa ludzi, którym tylko w taki sposób można wytłumaczyć, że nie wolno pewnych rzeczy robić), ale po pierwsze banana to nie cofnie, a po drugie nie będzie wtedy w niczym lepszy od nich...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

banana to nie cofnie

Ale być może uchroni przed kolejnym i to jest w tym przypadku najistotniejsze.

nie będzie wtedy w niczym lepszy od nich

W ich grę trzeba grać według ich reguł.

Oczywiście masz rację, że nie jest to do końca miłe i etyczne, ale ja tak to widzę i tak bym to zrobił :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności