Skocz do zawartości

Atak konkurencji przez zbanowaną domenę

Aledrewno

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem komunikat o nienaturalnych linkach na jednej z moich domen. Jak się okazuje to kilka dni wcześniej dostała ona bana.

Ja to bym się bardzo zastanowił czy ban nie był spowodowany twoimi poczynaniami bo nic o nich nie piszesz?

Poza tym jeżeli kilka dni zajęło Ci aby zorientować się, że masz bana to średnio chyba interesują Cie te twoje serwisy (chyba nie był on aż tak ważny). Nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie sprawdzam codziennie pozycji domen, które są pod moją opieką.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sting -> a co ma piernik do wiatraka ?

Co z tego że sprawdza codziennie pozycję ? Był w top3, po przywaleniu przez 301 dalej był w top 3. Przeciez nie musiała strona spaść/urosnąć w wynikach wyszukiwania.

Z drugiej strony, ktoś może założyć taki wątek w celu wywiadu :D Teraz wie, że ma otwartą drogę i nie ma się czym przejmować jak komuś przy**** linkami :D

Oczywiście nie mówię tu o autorze tego postu, lecz ogólnie :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Darek już chciałem coś brzydko Ci napisać ale dobrze, że masz sygnaturkę to wiem kto pisze bo ostatnio tu sporo mądrali.

Nie ukrywam oczywiście, że temat jest interesujący ale sedno mojej wypowiedzi było proste, skąd mamy pewność, że to 301 spowodowało bana na domenie?! Nie wiemy co to za domena, jak była linkowana itd itp. Może zasłużyła na bana a 301 to tylko zbieg okoliczności.

Nie piszę, że jest to niemożliwe ale jest to chyba pierwszy przypadek (chyba) opisywany na tym forum. Może jakiś przeoczyłem.

Interesujące będzie czy domena będzie odbanowana i jakie info otrzyma autor tego wątku.

Nie ukrywam oczywiście, że temat jest interesujący ale sedno mojej wypowiedzi było proste, skąd mamy pewność, że to 301 spowodowało bana na domenie?!

O to, to- zgadzam się z Tobą. Bez adresu to się można zastanawiać i zgadywać.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Przepraszam ale z przezorności nie mogę podać adresu. Strona ta to była wizytówka jednego z placów z drewnem w Wielkopolsce, starannie wykonana i aktualizowana z dużą ilością informacji o produktach i zastosowaniach. Początkowo służyła po to aby klient który sczytał adres z auta mógł co nieco się dowiedzieć i zamówić drewno. Naturalnie bez jakiegokolwiek pozycjonowania pojawiała się pod fajne frazy, regionalne też które skutkowały zamówieniami.

Z tego co zauważyłem to dwa komunikaty od Google, o nienaturalnych linkach i o problemach jakościowych strony. Jeżeli bym dostał ten drugi komunikat i bana to szukałbym tropu w optymalizacji strony. Linkowana nigdy nie była, miała jednego czy dwa linki na jakimś forum i to w dodatku no follow.

Cóż zatem? Mój sukces w branży komuś kołkiem w oku stoi, a ja nie mam czasu gonić po sądach. Czy rejestracja domeny takajakstara.com.pl coś da? Przekierowanie 301 z stara.pl na takajakstara.com.pl coś da? Pozmieniam jeszcze trochę kontent, usunę strara.p z centrum webmasterów i dodam nową takajakstara.com.pl, ale nie jestem pewien czy to coś da.

Robił już ktoś taki zabieg?

aledrewo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności