Skocz do zawartości

ban obustronny?

paulso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

3 dni temu dodałem do googli strone, zgodnie z podpowiedziami jakie tutaj znalazlem zacząłem systematycznie dodawać ją do katalogów - wszytsko fajnie, na następny dzień strona była juz zaindeksowana w googlach. Wczoraj wpadłem na "genialny" pomysł. Wymieniłem sie linkami z kolegą który "zajmuje sie" strona, które ma PR=5... wszytko byłoby fajnie gdyby nie to, że linki zostały umieszczone: w moim przypadku na miniaturowym gifie 1px*2px a u kolegi na kropce (.) w kolorze tła. - oprocz tego dodałem też strone do kilku następnych katalogów.

Dzisja rano chciałem zobaczy efekty - włączam google... i nic :D strony nie ma w indeksie. Wpisuje strone kolegi... też nic :)

Wydaje mi sie, ze ban - i to chyba dla nas obojga :/

Pisze "wydaje mi sie", pownieważ temat "pozycjonowania" jest dla mnie - co pewnie widać po tym co wyżej opisałem - sprawą całkiem nową.

Cóż, człowiek uczy się na błędach.

Można coś jeszcze z tym zrobić? A jeśli to jest rzeczywiście ban, to jak długo on trwa?

pozdrawiam Wszytkich

Po pierwsze: podaj adresy stron.

Po drugie:

Dzisja rano chciałem zobaczy efekty

Poczekaj.

Jakby w okresie aktualnych "bujań" Googla każdy zaczynał nowy temat że mu "poleciało", "wachnęło" itp to by sie serwer spalił !!w00t15gn.gif

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Zanim napisałem tego posta, po przjrzałem to forum i zdaje sobie sprawe, ze nowe strony tak maja,

tylko dlaczego "pobujało" obie strony? Ta która ja dodałem to jeszcze rozumiem, bo jest to rzeczywiści nowa strona, ale ta od kolegi jest juz w googlach okolo 1,5 - 2 lat i nigdy sie takie cos nie zdarzało, dlatego wydaje mi sie, to dziwne, że obie naraz polaciały.

No ale obyś miał racje, może rzeczywiście to tylko "chwilowe" i niepotrzebnie sie rozczulam :D

Pierwsza podstawowa zasada pozycjonera

To zasada lini czasowej Google.

Zanim forumowicz lub klient spojrzy i zobaczy jakieś wachania .

Należy wrócić do teori czasowej Google.

Teroria ta mówi narób w portki nie wczesniej niż po conajmniej miesiącu strasznego spadku.

Do tego czasu nie rób nic rób swoje.

Cierpliwość i czas to podstawa pozycjonowania

Zdejmowanie czegokolwiek kombinowanie w trakcie itd konczy się wydłużeniem zabawy z twojej winy o następne x dni

Pozdrawiam :)

liniaczasowa8xf.th.jpg

W portki robisz po 30 dniach :) pomijając jakieś dłuższe updaty

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności