Skocz do zawartości

meta tag google sites

tji

Rekomendowane odpowiedzi

Miłe Panie i Panowie,

Próbując wyindeksować jedną z podstron na mojej witrynie działającej na google site's znalazłem taką oto radę:

Drugim sposobem na wyindeksowanie strony, jest użycie specjalnych meta tagów w nagłówku strony, między znacznikami <head> … </head>

Wstawiamy tam znacznik: <meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>, który mówi o tym, aby roboty wyszukiwarek nie indeksowały strony, oraz nie podążały za linkami na stronie.

Otóż, mój problem - kompletnego żółtodzioba - polega na tym, że nie mam pojęcia jak wstawić ten kod <meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>. Konkretnie chodzi mi o to, że nie wiem jak wstawić powyższy fragment kodu w edytorze <HTML>. Cała zawartość strony przedstawia się następująco:

<div style="display:inline;float:left;margin:5px 10px 0px 0px"></div>

<div><span style="font-size:9pt;font-family:arial;color:rgb(34,34,34);line-height:0.48cm"><br>

</span></div>

<div><font size="2" style="line-height:0.48cm;font-family:arial;color:rgb(34,34,34);font-size:9pt">TREŚĆ</font><font style="line-height:0.48cm"> </font></div>

<div>

<p align="justify" style="margin-bottom:0cm;line-height:0.48cm"><span style="color:rgb(34,34,34);font-family:arial;font-size:9pt;line-height:0.48cm">TREŚĆ</span></p>

<p align="justify" style="margin-bottom:0cm;line-height:0.48cm"><font color="#222222"><font face="arial"><font size="2" style="font-size:9pt"><a href="URL STRONY">Powrót </a></font></font></font></p>

</div>

Podpowiedzielibyście mi gdzie i jak wstawić to <meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>, aby wyindeskowanie zadziałało w tym konkretnym przypadku?

Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek radę.

Pozdrawiam tji

<html>
<head>
<meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>
</head>
<body>
<div style="display:inline;float:left;margin:5px 10px 0px 0px"></div>
<div><span style="font-size:9pt;font-family:arial;color:rgb(34,34,34);line-height:0.48cm"><br>
</span></div>
<div><font size="2" style="line-height:0.48cm;font-family:arial;color:rgb(34,34,34);font-size:9pt">TREŚĆ</font><font style="line-height:0.48cm"> </font></div>
<div>
<p align="justify" style="margin-bottom:0cm;line-height:0.48cm"><span style="color:rgb(34,34,34);font-family:arial;font-size:9pt;line-height:0.48cm">TREŚĆ</span></p>
<p align="justify" style="margin-bottom:0cm;line-height:0.48cm"><font color="#222222"><font face="arial"><font size="2" style="font-size:9pt"><a href="URL STRONY">Powrót </a></font></font></font></p>
</div>
</body>
</html>

gotowiec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności