Skocz do zawartości

Jak sprawdzić pozycje w google?

horacyleo

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że było wiele podobnych ale niestety jednoznacznej odpowiedzi nie mogę znaleźć niestety.

A więc tak:

Wpadłem na pomysł napisania dla własnego użytku skryptu który bedzie sprawdzał pozycje pod wskazane frazy bardzo dokładnie by uzyskać efekt jak bym ręcznie sprawdzał na google.pl (wiem że jest troche takich narzędzi ale nie przekonują mnie zresztą własny skrypt to własny skrypt i ile frajdy jak działa, i nie ma ograniczeń)

Więc tak najpierw sprawdzam empirycznie za pomoca przeglądarki:

wchodzę na google.pl firefox mówi że takie IP (216.239.59.103) jest oki szukam stronki jest 4 strona wyników pozycja 36, no dobra teraz wchodze bezpośrednie na to DC 216.239.59.103 sprawdzam na te same słowo i sa inne wyniki dokładnie strona 10 pozycji wyżej czyli 3 strona wyników pozycja 26, sprawdzam inne DC wachania od 3 strony po 6 pozycja 54.

W czym rzecz: w jaki sposób określić jaka będzie pozycja po wejściu normalnie na google.pl na podstawie danych z DC? Czy jest to możliwe?? Czy tak to tylko w ERZE....

na marginesie

Nasuwa mi się wniosek że google po prostu bierze wyniki dla zapytania z kilku DC i w jakiś tajemniczy sposób wylicza dane dla usera.

IE to taki program, który pozwala na oglądanie internetu z Twojego komputera i odwrotnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności