Skocz do zawartości

Czkawka 301

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przekierowałem stronę 301 na jej subdomenę i ta miała wczoraj i przed wczoraj (po ok dwóch dniach) już dobre miejsca.

Jednak jest to świeża subdomena i dzisiaj całkiem zniknęła robiąc miejsce dla tej starej domeny.

Chodzi o datacenter? czy coś źle przekierowałem?

W htacces dla tej starej mam tylko:

Redirect 301 / https://www.nowa.staradomena.pl/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Zazwyczaj takie zmiany i dziwe zachowania mogą trwać do dwóch tygodni.

Warto dorzcić parę linków na nowe przekierowanie, powinno to bardziej ustabilizować sytuację.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Zazwyczaj takie zmiany i dziwe zachowania mogą trwać do dwóch tygodni.

Warto dorzcić parę linków na nowe przekierowanie, powinno to bardziej ustabilizować sytuację.

To już zrobiłem, ale staram się nie przeginać aby znowu nie dostać filtra.

Tak teoretycznie, gdyby dopalać tylko strony z których idzie 301 zamiast stronę końcową, to by wyszło pozycjonowanie o

zdecydowanie mniejszym ryzyku prawda? czy część mocy mogłaby ginąć po drodze?

penguins.jpg

Tak teoretycznie, gdyby dopalać tylko strony z których idzie 301 zamiast stronę końcową, to by wyszło pozycjonowanie o

zdecydowanie mniejszym ryzyku prawda? czy część mocy mogłaby ginąć po drodze?

To było by zbyt piękne. Sądzę że gdy Google uzna dane przekierowanie, linki które powstały po utworzeniu tego przekierowania a prowadzące na domenę z której przekierowanie wychodzi, nie będą brane pod uwagę.

To nie ma sensu.

Zrobiłem 301 na jakieś 4 godziny, a później je wycofałem ze strachu :jezyk1:

Nazajutrz strona do której prowadziło 301 weszła ładnie do top, a strona z której przekierowałem miała swoje odległe miejsca.

Pewnie była zafiltrowana, ale ok. Postanowiłem przekierować na stałe.

Nowa domena znów pojawiła się ładnie, a stara zaczęła znikać.

Może ze dwa dni było ok, a od wczoraj znowu wróciła ta stara i dzisiaj ma lepsze miejsca niż miała, ale nieco słabsze niż nowa, tak jakby filtr został ściągnięty.

Tej nowej nie ma wcale..

Obie są delikatnie podlinkowane po 301, może wpis w htacces jest jakiś zły skoro indeksuje znowu starą?

penguins.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności