Skocz do zawartości

Zdjęcie "High pr links" nietematycznych/ jedna fraza/strona główna po pingwinie

Hicarian

Rekomendowane odpowiedzi

Wprowadzenie:

Po pingwinie ucierpiała u mnie najmocniej jedna strona. Długo nic z nią nie robiłem, więc chętnie podejmą ją testowi. Otóż na anglojęzycznych blogach - Journal, watchach i seomozach non stop informują nas o sukcesie nie jakiej strony wpmu.org, która ucierpiała na pingwinie. Jednym słowem miała za dużo linków site wide bodajże na anchor wpmu. Ponoć po zdjęciu tych linków strona "wróciła" do stanu przed pingwinka. Do tego na forach anglo ludzie płaczą, że obecnie znane listy Paulie czy Angeli nie dają już tych samych efektów. Strona testowana miała linki z tych "list".

Atak pingwinka:

Na założonym obrazku z image shack, widzicie, że zwierzak dziabnął stronę. 19 kwietnia miała wejśc panda 3,5 i ona zaznaczam "być może" też pogłaskała tą stronę.

test.jpg

Od tego czasu nic nie robiłem. Obecnie pozycje wyglądają tak:

test2.jpg

Jak widać nic się nie zmieniło.

Założenie teściku:

- Czy zdjęcie nie tematycznych linków 0-5 PR przywróci stronie pozycje sprzed pingwina?

- Czy zmiana części linków na nazwę domeny, dywersyfikacja anchorów, w tym linkowanie na podstrony, linkowanie "naturalne" też w tym pomoże?

Parametry:

- strona z tematyki gry

- ma prawie 2 lata

- stoi na hostingu, gdzie na tym samym IP jest kilkaset stron o różnej tematyce

- strona nigdy nie była walona xrumerem itp, linki były robione ręcznie z listy Angeli

- strona była linkowana następująco:

ok 80% jeden anchor(nie mający nic wspólnego z nazwą domeny) na stronę główną

ok 20% drugi anchor walony w stronę główną + parę adresów www

- nie było linków na podstrony

- nad wszystkimi linkami miałem kontrolę i mam je zapisane, dlatego ich zmiana, kasacja nie była problemem

- 1 x 9 pr, 8 x 8 pr, 12 x 7 pr itp

- 90% profili miały możliwość otoczenia anchorów tekstem(teksty różne zsynonimowane - 2 lub 3 zdania maks)

- wszystkie linki były profilami oparte na drupalu, expression lub fora

Test:

- wybrałem sobie parametr PR jako odnosnik do testów. Tak wiem, PR nie ma znaczenia, ale w taki sposób postanowiłem ułatwić sobie pracę

- po sprawdzeniu PR domen(nie pr profili) wykonałem następujące czynności:

29.05.2012:

- wywalenie linków z profili, których domeny miały 0-4 PR. Jednym słowem kasacja.

- zmiana z anchor na adres: https://domena.pl/ lub https://domena.pl/podstrona1 itp. na stronach z pr 5

- "nazwa domeny" na pr 6

- dywersyfikacja na pr 7 -8 linków w tym podstrony.

30.05.2012:

- przypomnienie Google o profilach (mój sposó;)

- pingowanie zmienionych profili.

Chcę zobaczyć, czy to coś zmieni.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• 2 tygodnie później...

Test jest malo miarodajny, bo zadajesz dwa pytania. Nie bedziesz wiedzial, czy zdjęcie linkow nietematycznych czy dywersyfikacja wpłynęła pozytywnie na SERPy

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

• 4 tygodnie później...

a co się miało wydarzyć? pewnie trzeba będzie poczekać do następnego update. swoją drogą wielu ludzi zdaje się być ślepym na fakt, iż WPMU powróciło przy okazji update dokładnie miesiąc po Pingwinie i w dniu, w którym moje stronki poleciały (by po miesiącu powrócić jeszcze wyżej).

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności