Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

@ear ale co mi to da? Prowadzę sklep internetowy i niestety, ale bycie w google to być albo nie być dla firmy. i choćby skały srały nic z tym nie zrobię.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktoś tutaj zadał pytanie, które nie dostało odpowiedzi.

Ile plus minus trzeba zainwestować w stworzenie nowej szukajki i jej utrzymanie?

Nie, nie chcę narazie nic budować nowego- jestem ciekaw ile to kosztuje ;p

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!

@Robbieriviera - pierwsze konto nie znaczy, że jestem tutaj pierwszy raz - byłem wiernym czytaczem forum w latach 2005-2009. Poza tym nie rozumiem, nie znasz człowieka, nie znasz jego intencji, a z góry zakładasz, że ktoś ma niecny cel - nie będe Ci się tłumaczył, że nie jestem wielbłądem.

A co do zapoznawania się z różnymi zasadami, to chyba Ty także się nie zapoznałeś ze wszystkimi - np. z tymi panującymi w google...

@Vexatus zapewniam Cię, że google się nie skończy. Żeby tak było to masa firm, tych największych, musiała by przenieść się na inne wyszukiwarki i olać google. Żeby tak było to większość użytkowników musiałoby zrezygnować z google na rzecz binga, yahoo, yandexa etc. Ale nie zrobię tego dopóki w googlach będą duże firmy. I tak koło się zamyka.

Jak całe TOP10 będzie sztucznie obstawione, to w G pozostaną TYLKO największe firmy, a cała reszta dużych, średnich i najmniejszych oleje system, bo nie będzie mieć żadnych realnych szans na przebicie się ze swoją ofertą...

Hahaha, ten wątek to szczekanie ratlerka na księżyc :)

Dziękujemy za bardzo rzeczowe argumenty i konstruktywną krytykę, która dużo wnosi do tematu...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

@Vexatus oleje system i co z tego? Co im da przeniesienie się do innej wyszukiwarki skoro ruch tam jest rzędu 1%? Te firmy poupadają, zostaną tylko najwięksi, zwiększą jeszcze bardziej swoje zyski (bo brak alternatywy) i wszystkie pie*dolnie.

To zależy kto ma to napisać i jak dobre ma to być ... rzuć na zleceniaprzez.net ;D

stawiam whisky ze najniższa ofetra będzie poniżej 500 PLN ;D

Ale mówisz tu o samym silniku :) Mi bardziej chodziło o koszty serwerowania tego co zaindeksujemy :)

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!

potrzeba matka wynalazkow, zawsze mozna kompresowac i optymalizowac :)

problem tylko w tym.. ze geniusze ktorzy byliby w stanie takie cos ogarnac rodza sie moze raz na milion...

a szansa ze spotkaja sie i stworza solidny produkt jest jeszcze mniejsza :)

bo nie wystarczy zrobic wyszukiwarki

potrzeba zrobic lepsza wyszukiwarke

@Vexatus oleje system i co z tego? Co im da przeniesienie się do innej wyszukiwarki skoro ruch tam jest rzędu 1%? Te firmy poupadają, zostaną tylko najwięksi, zwiększą jeszcze bardziej swoje zyski (bo brak alternatywy) i wszystkie pie*dolnie.

Zupełnie niepotrzebnie roztaczasz apokaliptyczne wizje. :)

Postaram się to przedstawić inaczej...

Kiepskie wyniki wyszukiwania = odpływ Internautów z G do innych wyszukiwarek.

Brak możliwości pokazania oferty bez inwestowania dużej kasy lub zwyczajnego kupowania pozycji i AdWords = odpływ firm tam, gdzie jeszcze można cokolwiek ugrać, czyli między innymi do innych wyszukiwarek.

To jest system naczyń połączonych - im mniej dobrej jakości informacji można znaleźć w G, tym mniej ludzi z niego korzysta, jednocześnie powoduje to wzrost zainteresowania alternatywnymi wyszukiwarkami wśród Internautów i osób/zainteresowanych zaistnieniem w Sieci. Te tendencje będą oddziaływać równolegle i wzajemnie się pogłębiać...

Poza tym tego typu zmiany wymagają czasu, a nie na zasadzie zielone, pstryk, czerwone... Zapewne potrwa to dość długo, ale ostatnio G prowokuje swoimi działaniami taki lub podobny scenariusz na przyszłość.

Możesz uznać, że to co mówię jest śmieszne - to takie moje luźne dywagacje, po prostu sobie gdybam... :)

Vexatus moim zdaniem zrobia reklamy tylko do polowy strony ale

na wszystkich pierwszych 10 lub obstawia strony na najlepsze hasła

Albo wyniki organiczne będą przeplatane kupionymi linkami i nie będzie ich można od siebie odróżnić...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

@Vexatus nie uznam tego za śmieszne :) powiem więcej, jeśli coś takiego kiedyś się zdarzy to stawiam Ci tyle piwa ile sam ważysz :)

...SurfHappy... - rozsyłajcie linki, publikujcie na facebooku i zobaczymy co z tego wyjdzie...

A gdzie "G+" żeby zaplusować tą stronę?? ;P

I bannerki by się przydały...

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Prowadzę sklep internetowy i niestety, ale bycie w google to być albo nie być dla firmy. i choćby skały srały nic z tym nie zrobię.

Już kiedyś napisałem o tym w innym temacie. Dla sklepów internetowych sprawa jest prostsza. Tworzysz dwa sklepy - do jednego ma dostęp wyłącznie Google a do drugiego mają dostęp wszyscy poza Google.

W sklepie "Google" masz wyższe ceny (bo musisz zrekompensować sobie AdWordsy, SEO itp) a w sklepie "NO Google" masz niższe ceny.

W tym momencie użytkownicy wyszukiwarek widzą już wymierne korzyści z szukania gdzieś indziej - mogą kupić taniej :piwo:

Reszta zależy już tylko od przyjętej strategii no i skali przedsięwzięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności