Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myśle, że właśnie taki facebook jest gotów do wdrożenia wyszukiwarki. Już się ludzie łapią w tym i ja również, że wpisujemy hasła i szukamy zupełnie odruchowo. Serwis na którym masz pod ręką przyjaciół i rodzinę i wyszukiwarkę z której natychmiast możesz zaserwować im nowe ciekawe informacje. Jedno miejsce w którym natychmiast bez wychodzenia czy przełączenia okien masz wszystko.

Dlatego też google bardzo stara się zintegrować i wdrożyć G+

Strona firmowa na facebooku z wprowadzoną osią czasu na której natychmiast zobaczysz historię firmy czy usługi poznasz opinie realnych ludzi z "twarzami" do których możesz natychmiast napisać i poznać opinię, Już od kilku lat większość reklam kończy się sloganem "Znajdziesz nas na facebooku".

Wszystko w jednym miejscu taki supermarket.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
szukajka jest w stanie zaoferować Ci o wiele więcej, niż tylko garść suchych faktów a to wszystko jeszcze będzie się rozwijać :P

tak - jak widać jest w stanie zaoferować wyniki z Adwords + swoje Sponsorowane linki.

Żadna wyszukiwarka się nie przebije obecnie przez pozycjonerów. To oni rządzą JAK CHCĄ wynikami !!

Przykładowo Google przestał to akceptować i zamienia się w katalog reklamowy - przestaje być wyszukiwarką. NO chyba, ze wyszukiwarką treści encyklopedycznych.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie mam o tym pojęcia więc pytam z ciekawości

Ile tak orientacyjnie może kosztować stworzenie krajowej wyszukiwarki ?

Bez reklamowania

Kwestia sprzętu, ok 60 tys/msc na serwery na start.

oprócz sprzętu jeszcze wiele innych czynników i myślę że 60tyś/msc to za mało, na pewno na początku takiej działalności :P

Wychodzę z założenia że jak ktoś ma 60 tys./msc na serwery to znajdzie kolejne 20 tys na utrzymanie kadry :P No oczywiście do tego dochodzą koszta reklamowe.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Wychodzę z założenia że jak ktoś ma 60 tys./msc na serwery to znajdzie kolejne 20 tys na utrzymanie kadry ;) No oczywiście do tego dochodzą koszta reklamowe.

wyjdź z takiego założenia, że to kwoty należy przemnożyć x 20 (a i tak to bedzie zaniżone) dodatkowo dodaj sumę x 100 aby w stadzie i durnych łbach naszych polityków dokonać przewrotu ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Najlepsza wyszukiwarka, która być może powstanie to wyszukiwarka stworzona przez pozycjonerów. Szacowne grono ustala co ma być w top10-20 na daną frazę i koniec. Wyniki będą dobre, bo nikt przecież pozycjonerowi nie zapłaci za pozycjonowanie badziewia. A jakby coś ze stroną było nie tak to popraw albo nici z tego. A wyniki w top10-20 ustalane losowo w gronie wybranych - nowe losowanie co 24 h.

;)

Eksperyment Discover.pl

@Beerbant: Kojarzę trochę Twoich wypowiedzi, w których poruszałeś kwestię gwarantowania klientom TOP-ów.

Jak można było przewidzieć sprawdziło się, na dłuższą metę korpogoogle nie pozwoli sobie na zabawę w ich piaskownicy ich zabawkami...

Kto wie czy nie wrócą do pomysłu ze zwiększeniem ilości wyświetlanych wyników domyślnie na jednej stronie , przyrost stron w sieci jest constans i coś z tym muszą zrobić - może rotacje TOP 10 ? Kto wie ? W końcu z roku na rok muszą zwiększać zyski akcjonariuszy.

Najlepsza wyszukiwarka, która być może powstanie to wyszukiwarka stworzona przez pozycjonerów. Szacowne grono ustala co ma być w top10-20 na daną frazę i koniec. Wyniki będą dobre, bo nikt przecież pozycjonerowi nie zapłaci za pozycjonowanie badziewia. A jakby coś ze stroną było nie tak to popraw albo nici z tego. A wyniki w top10-20 ustalane losowo w gronie wybranych - nowe losowanie co 24 h.

;)

i co 24 h bedzie masowe mordobicie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Strona firmowa na facebooku z wprowadzoną osią czasu na której natychmiast zobaczysz historię firmy czy usługi poznasz opinie realnych ludzi z "twarzami" do których możesz natychmiast napisać i poznać opinię, Już od kilku lat większość reklam kończy się sloganem "Znajdziesz nas na facebooku".

no i biznes, który teraz "jako tako żyje" ruszy pełną parą... a mowa tutaj o prowadzeniu lewych kont na fb ;)

Beerbant równie dobrze mogą zrobić totalne przetasowanie, prawy adwords zamieni się w wyniki organiczne, obecne wyniki organiczne będą adwords'em z przeplotem wyników sponsorowanych (czy jakoś to ładnie ułożą aby ani sponsor ani adwords się nie rzucał...) a dopiero od top20 będą wyniki organiczne po "staremu/obecnemu"

to by był dopiero dym ;)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

No i w efekcie to będzie jak drugi AdWords - kto zapłaci najwięcej, będzie na górze :) Wracamy do początku ;)

Nie doczytałeś. Nie robimy drugiego google. Kto będzie w "grupie trzymajacej władzę" wchodzi ze stroną do top w rotacji. Koniec precli, xrumerów, katalogów, swl itd. ;)

Eksperyment Discover.pl

Opracować algo dla polskiej wyszukiwarki byłoby w miare prosto - tylko potem czekałaby syzyfowa praca nad "obroną" przed pozycjonowaniem ;).

A tak naprawdę to zapamiętajcie co napiszę - przyszłość leży w wyszukiwarkach "specjalistycznych" ....

...i co 24 h bedzie masowe mordobicie ;)

a nie mordopicie?

to będzie następne w kolejności :)

...A tak naprawdę to zapamiętajcie co napiszę - przyszłość leży w wyszukiwarkach "specjalistycznych" ....

A ja się zastanawiam, czy nie pójdzie jeszcze dalej, specjalistycznych, do których wejdą strony tylko po ręcznej weryfikacji z jedyną słuszną i miarodajną funkcją RAND(), wtedy pozycjonerzy stracą możliwość manipulacji ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wyszukiwarki specjalistyczne czyli porównywarki produktów. Panowie zwolnijcie troche bo kurde czytając ten wątek mam wrażenie że jestem na kolonii i najstarszy łepek o duchach opowiada ;) a wszystkim ze strachu włosy na jajach się pokręciły :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności