Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Beer, Ty zamiast przewidywać takie rzeczy jak to z handlem top1, mógł byś mi 6 w totka przewidzieć na nastepny tydzień? i na PW podesłać z dniem losowania? Ja nie G, odpale działe za dobre prorokowanie :jezyk1:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie , za darmo to nawet teraz żona nie da, nowa wyszukiwarka co i tak jest utopią oznacza hasło "umarł król niech żyje król". Jakbym miał taką wyszukiwarkę to od razu walnąłbym opłaty a sam smażył się w tropikach z różnymi laskami i w du**e miałbym innych.

Od czasu do czasu kontrolowałbym jak tam sytuacja jakby mi zyski spadały to bym walnął jakiegoś pingwina albo zebre albo innego skunksa i znowu do basenu z drinkiem i tańczące dupeczki......

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Dziwi mnie, że na koszt jednej korporacji (Google), chcecie wspierać drugą (Microsoft). Uczenie userów takiego czegoś nie ma sensu. Zresztą i tak nic byście na tym nie zyskali. Zanim udałoby się to rozpropagować to wszyscy bylibyśmy dziadkami. Myślę, że na dłuższą metę takie linki sponsorowane nie przeszkodzą pozycjonerom w pracy. TOP będzie nadal, tylko trochę niżej.

seowyszbanner.gif

Jakbym miał taką wyszukiwarkę to od razu walnąłbym opłaty a sam smażył się w tropikach z różnymi laskami i w du**e miałbym innych.

Od czasu do czasu kontrolowałbym jak tam sytuacja jakby mi zyski spadały to bym walnął jakiegoś pingwina albo zebre albo innego skunksa i znowu do basenu z drinkiem i tańczące dupeczki......

I dlatego ten świat tak wygląda jak wygląda, każdy się powołuje na kogoś bo ktoś tak zrobił ja też tak zrobię to mnie to tłumaczy. Uwież że te tańczonce dupeczki by ci się znudziły i siedzenie w basenie. To przykre że 99% świata widzi pieniądze które zasłaniają ich początkową ideę jak w przypadku g.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

https://pl.search.yahoo.com faktycznie wyniki są dosyć dobre, podobne do tych z google sprzed pingiwna. Może faktycznie zacząc promować inputami do szukania itd. Można ewentualnie pokusić się o trochę czarnego PRu przy okazji dla google, coś w tym stylu https://www.wykop.pl/ramka/1155997/wywiad-z...erow-na-fiacie/

Beer, Ty zamiast przewidywać takie rzeczy jak to z handlem top1, mógł byś mi 6 w totka przewidzieć na nastepny tydzień? i na PW podesłać z dniem losowania? Ja nie G, odpale działe za dobre prorokowanie :)

Ja Ci nawet mogę dać gwarancje trafienia 6 w totka - problem jest tylko taki, że wyjdziesz na tym sporo do tyłu :jezyk1: ...

Ruchy google można przewidzieć w jakimś tam %, zbierając informacje z sieci, dla mnie najważniejszymi sprawami są patenty które wykupują i kierunek w jakim sie rozwijają czyli coraz większa personalizacja (robiona po to aby wyciągnąć coraz wiekszą ilość danych).

W momencie kiedy wprowadzili możliwość mierzenia konwersji to było już tylko kwestia czasu kiedy to wykorzystają - wykorzystali do podwyższania CPC dla fraz o największej konwersji. 1,5 roku temu w wynikach finansowych podali, że maja spadek przychodów w bezsensie z witryn partnerskich a wzrost z reklam z wyników wyszukiwań to chyba jasne, że zabiorą się za maksymalizację kasy z SERPów.

Korpogoogle jest jedyną firmą na świecie dysponujacą taką ilością informacji , informacji najważniejszych bo o przychodach , zyskach, trendach, zachowaniach ludzkich i tym podobnych ważnych informacjach o światowych rynkach, wiec nic dziwnego, że to wykorzystują.

Daleko nie patrzeć - głąby z PL instalują na stronach rządowych analitycsa ... :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer prawde piszesz, tylko że co nam maluczkim pozostało? Jako branza SEO możemy sobie polamentować na tym forum, na blogach a i tak każdy wie że w perspektywie najbliżych 5 lat a pewnie i dłużej i tak każdy będzie wciąż recytowal 24 h na dobe pierwsze przykazanie ,,

1. Nie będziesz miał wyszukiwarek cudzych przede mną. "

:jezyk1:

Jestesmy za małym mikroporcentem userów którego nikt nie bedzie brał pod uwagę, mało tego jestesmy użyszkodnikami.

Beer prawde piszesz, tylko że co nam maluczkim pozostało? Jako branza SEO możemy sobie polamentować na tym forum, na blogach a i tak każdy wie że w perspektywie najbliżych 5 lat a pewnie i dłużej i tak każdy będzie wciąż recytowal 24 h na dobe pierwsze przykazanie ,,
  1. Nie będziesz miał wyszukiwarek cudzych przede mną. "

:)

Jestesmy za małym mikroporcentem userów którego nikt nie bedzie brał pod uwagę, mało tego jestesmy użyszkodnikami.

Jedyne co nam pozostało to "naciskać" na jasne reguły gry a jak dalej bedą to mieć w dup**ie to spróbować powalczyć na płaszczyźnie praw autorskich do treści/zdjęć i innych spraw. Było nie było z wyświetlania tych treści korpogoogle czerpie zyski :jezyk1:

Myślisz dlaczego tak nerwowo korpogoogle reaguje na wszystkie ruchy związane z prawami autorskimi ? Bo sie tylko tego boją, że jak wejdą restrykcyjne prawa autorskie to z torbami pójdą :).

edyta

a przede wszystki trzeba zacząć wyjaśniać przeciętnemu "kowalskiemu" , że tak naprawdę rzetelne SEO dba o jakość wyników a nie korpogoogle bo IMHO dobra firma stara się zoptymalizować pozycjonowana witryne , wzbogacić ją w treść lub każe to zrobić właścicielowi ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wątek widzę się rozkręca i robi się coraz ciekawiej...

Google to prywatna firma, która już od dłuższego czasu jest nastawiona na zysk (oczywista oczywistość) i tak naprawdę mogą sobie z ich własną wyszukiwarką robić co tam chcą i tak naprawdę nic mi do tego, ale...

Gadanina o trafności i jakości wyników, dbaniu o użytkowników, kontentisking i inne dontbiewil to tylko zwykła propaganda, która już od długiego czasu nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Troskę o userów i jakość widać pięknie w SERPach. Google generuje potężne zyski i tylko to się liczy. W dodatku bazuje głównie na cudzej pracy i własności intelektualnej (G nie tworzy zawartości Sieci, a jedynie ją kataloguje). Google/Internauci - kiedyś protokooperacja, dziś już tylko pasożytnictwo... Wcześniej czy później dotrze to także do zwykłych zjadaczy Internetu...

Pozdrawiam PiO i uciekam na spotkanie z JKM... :jezyk1:

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Ja czekam na ruch Facebooka. Myślę, że jakoś wykorzystają te zagrania Google'a i stworzą jakąś konkretną wyszukiwarkę, a mają ogromne szanse się przebić, bo miliony ludzi korzysta z FB to i z wyszukiwarki by skorzystali. To się robi śmieszne, co G wyprawia...

Dziwi mnie, że na koszt jednej korporacji (Google), chcecie wspierać drugą (Microsoft). Uczenie userów takiego czegoś nie ma sensu.

Uwierz mi, że ma sens. W takiej polszy jak googiel uwali jakąś internetową: sklep/stronę/forum/blog to taki właściciel jest załatwiony na cacy.

W tym czasie taki dido/moher będzie cwaniaczył i śmiał się gościowi w twarz i wytykał błędy, które sam ma na stronach.

I teraz jak to wygląda: taki koleś w dziurawych gaciach, który cieszy się rzewnymi łzami z koszulki od googla jest niby mądrzejszy i bardziej zaradny od tego co zarobił na tym interesie setki tys pln ale powinęła mu się noga lub też padł ofiarą nieuczciwej konkurencji.

Więc jakby rynek się podzielił między dwóch graczy to przynajmniej większa szansa przetrwania i poprawienia błędów niż jak od razu odcinają ci tlen.

Dodatkowo bardziej każdej korporacji zależało na przerzucenie kawałka tortu na swoją stronę i musieli by brać jednak pod uwagę zwykłych użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności