Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Aby złamać monopol google trzeba podejść nie globalnie ale zacząć lokalnie.

Mi się już od jakiegoś czasu nie podoba polityka Googla i ta cała paranoja z linkami i mówię to wszystkim w swoim otoczeniu, a teraz jeszcze zaszli tak daleko, że zajechali wyniki wyszukiwania...

Dziwi mnie, że na koszt jednej korporacji (Google), chcecie wspierać drugą (Microsoft)...

Nie chodzi o to żeby wspierać jedną lub drugą korporację, ale jak nie będzie monopolu, to google nie będzie już sobie decydować o życiu i istnieniu każdego portalu, czy firmy. Jak tak dalej pójdzie to nie musi to wcale tak długo trwać. Internet się szybko zmienia

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Manipulujecie wynikami wyszukiwania, to może tym razem zająć się manipulacją wpływów giganta na rynku...

Administrujemy wieloma stronami i możemy dotrzeć do grupy docelowej szukających treści użytkowników.

Pospolite ruszenie w sieci ale by się działo - marzenie :soczek:

Standardowa blondynka nie wie, że są inne wyszukiwarki niż google.pl... trza jej to uświadomić...

Jeśli ktoś przygotuje ładne i zachęcające banery promujące yahoo, to chętnie poprę taką akcję. Udostępnię wolne miejsca reklamowe adtaily i miejsca, w których mam reklamy nierentownych programów partnerskich.

Niestety nie jestem profesjonalnym grafikiem, więc ktoś społecznie by musiał zrobić ładną grafę na banery.

Już nie będę wnikał, że w yahoo nie jestem wysoko, ale yahoo jako nieliczny ma produkt nastawiony na PL i w mojej ocenie na przyzwoitym poziomie (sam od lat używam ich poczty). Pamiętajcie też, że swego czasu yahoo dał Nam za darmo brdzo dobre narzędzie do sprawdzania BL.

Wkurza już mnie szanowne G - zero wdzięczności, za to że dzięki Nam prezentował dobre wyniki. Więc czekam na dobre propozycje.

Może jakiś plugin do wordpressa promujący lepszą wyszukiwarke :soczek: To mogło by się szybko przyjąć i kto wie z 10 % zabrało by hydrze. Chociaż ja nie jestem tak "jasnowidzący jak Ber ;) to jednak przewiduje że ta googlowska hydra i tak juz ma czas policzony. Coraz bardziej można zauważyć jak się rozpaczliwie rzuca na "coś". Niedługo zacznie wpiepszać swój ogon, i skończy się tak że nawet wy..sr**ć się nie będzie miła czym :)

Oj , żebyście się nie zdziwili jak wymyślą coś z wiekszą integracją "kółka wzajemnej adoracji" czyli G+ z profilami firmowymi ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli ktoś przygotuje ładne i zachęcające banery promujące yahoo, to chętnie poprę taką akcję. Udostępnię wolne miejsca reklamowe adtaily i miejsca, w których mam reklamy nierentownych programów partnerskich.

Jestem tego samego zdania, też chętnie poprę tę akcję w miarę swoich możliwości

fotowojtkowiak.pl  -  fotograf ślubny oborniki | lifesgood.pl - naturalny blog

Wśród użytkowników, a na pewno wśród czytelników forum sa admini mniejszych i większych sieci. Wystarczy zrobić "301" z google.pl na bing lub yahoo w squidzie co któreś wywołanie i ludzie poznają "nowe" wyszukiwarki :)

Wiem, że jest to nielegalne, ale je**ć to. Oni mają swoje zasady, a my swoje.

Jeśli ktoś przygotuje ładne i zachęcające banery promujące yahoo, to chętnie poprę taką akcję. Udostępnię wolne miejsca reklamowe adtaily i..[...]
Jestem tego samego zdania, też chętnie poprę tę akcję w miarę swoich możliwości
Banery pod binga?[...]Gdyby wiekszosc webow sie zebrala daje ze przez rok czasu google traci 20% ruchu na rzecz binga[...]

Gdybyście uprawiali WHS to mielibyście masę wartościowych, użytecznych serwisów :) i tam bannerki, reklamy nowej szukary może odniosłyby jakiś skutek (1,5-2%?), ale jesteście Blackowcy i macie tryliony syfiastych precli, katów i śmietniska, które są pożywką wyłącznie dla botów - je przekonajcie, by wlazły w Binga ;)

Pozostaje podpisać się pod postem Adka:

[...]Jestesmy za małym mikroporcentem userów którego nikt nie bedzie brał pod uwagę, mało tego jestesmy użyszkodnikami.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Oj , żebyście się nie zdziwili jak wymyślą coś z wiekszą integracją "kółka wzajemnej adoracji" czyli G+ z profilami firmowymi ....

Już się pokazuje w mapkach odnośnik do strony google+

jako strony firmowej , teraz to zauważyłem ale może było wcześniej nie wiem

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Więc jakby rynek się podzielił między dwóch graczy to przynajmniej większa szansa przetrwania i poprawienia błędów niż jak od razu odcinają ci tlen.

Dodatkowo bardziej każdej korporacji zależało na przerzucenie kawałka tortu na swoją stronę i musieli by brać jednak pod uwagę zwykłych użytkowników.

No właśnie Panowie. Chyba zbyt mała jest na PiO wiara w to, że można wpłynąć na uświadomienie ludzików o istnieniu innych wyszukiwarek, jak choćby Yahoo. Mały banerek informujący może się znaleźć na sporej liczbie stron.

Wczoraj porównywałem ceny klików w adwords na początku 2008 a obecnie. Kto winduje te stawki, kogo na to stać w pierdołowatych lokalnych usługach? Szczerze martwię się co będzie za rok czy dwa...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

wszystko fajnie ale....

chcecie nauczyć ludzi do korzystania z binga tak? a bing - M$ kuma się z facebookiem i powstaje kolejny moloch. Pracują nad ulepszeniem Binga i personalizowaniu go względem konta na facebooku. Mniejszym złem z tego wszystkiego jest wspieranie yahoo, ale znowu to też nie tak jakbyśmy sobie wymarzyli bo moloch zostanie molochem. Najlepszym wyjściem byłoby stworzenie polskiej wyszukiwarki, no ale bez góry kasy i chęci się tego nie zrobi. A jeszcze wielkie G będzie kładło tej wyszukiwarce G pod nogi.

Można sobie marzyć o polskiej szukajce i nawet nie jest to głupi pomysł, może kiedyś znajdzie się inwestor na serwery a sam projekt może być po części Open Source

Nie chodzi o to żeby wspierać jedną lub drugą korporację, ale jak nie będzie monopolu, to google nie będzie już sobie decydować o życiu i istnieniu każdego portalu, czy firmy. Jak tak dalej pójdzie to nie musi to wcale tak długo trwać. Internet się szybko zmienia

To prawda że przydałyby się jeszcze ze dwie mocne wyszukiwarki, monopol G jest trochę niebezpieczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności