Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co robić? Napisałem tutaj.

No tak, jednopostowiec, więc olewka. Zresztą zdziwiony nie jestem. Większość z Was wylewa tu tylko żale i odreagowuje, jednocześnie spamując i robiąc G dobrze. Hipokryzją tu jedzie na maxa.

Korzystam z G od samego początku, pewnie jak większość z Was i wiem, że tak jak zbudowaliśmy ich pozycję na rynku, tak samo możemy to zmienić, bo to z nami rozmawiają klienci i zwykli userzy, a nie z nimi. To my klientom "sprzedaliśmy" G, a możemy "sprzedać" B.

"Tylko kto umie pozycjonować dla B?" heh

Kto może to zmienić ?

Ty i koledzy ?

Naprawdę wierzysz, ze przekonasz miliony użytkowników w Polsce, żeby zmienili wyszukiwarkę?

Powodzenia życzę.

Ok, Google jest ostatnio bardzo aktywne, przetasowują SERP`y bo doszli do wniosku, że wyszukiwanie daje gówniane wyniki.

I moim zdaniem mają do tego prawo, to że teraz mamy sam spam w TOPtenach wynika też z tego, że masa pozycjonerów powycofywała

w panice linki, zafiltrowane strony straciły moc w linkach wychodzących i to nie spam wskoczył do góry, tylko wszystko inne spadło.

Zarówno Ty i wszyscy rewolucjoniści na tym forum, za miesiąc nie będziecie o tym pomyśle pamiętać.

Istnieje życie po pingwinie, istnieje życie po działaniach Teamu Guglarza. I to życie w krainie G a nie w B.

Czas na testy.

Weź pod uwagę to, że pierwszym medium TV, które wspomniało o Google był 12 lat temu Teleekspres i każdy, kto miał wtedy internet chciał zobaczyć te dokładne wyniki i tą największą bazę stron, która ciągle się powiększała. Jeżeli Bing miałby coś zmienić, to musiałby wejść z czymś wyjątkowym i mieć prze...jebiście głośną kampanię - taką na miarę fenomenu ACTA - znowu trzeba byłoby się zjednoczyć. BTW w Bingu pozycjonuje się tak samo jak w G, tylko jeszcze więcej linków :D

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Gość Voyager

Tak wszyscy stoją za tym bingiem a jak nasz kreatywny naród się do niego dopadnie to się zrobi znowu śmietnik i tyle z tego, o. A MS ma teraz inne rzeczy na głowie, które wymagają pompowania kasy (Windows 8 - desktopy, tablety, serwery, nowy Windows Phone) a pomijam tutaj fakt braku porządnego biura w Polsce (to co jest obecnie to nie jest żaden decyzyjny oddział a w Polsce Google ma największe skupisko inżynierów w Europie). Bardzo jestem ciekaw jak tysiące osób wykopuje do kąta wyszukiwarkę za którą stoi korporacja mająca fundusze liczone w miliardach dolarów.

Ja tam żadnej reklamy googla w tv czy wzmianki nie widziałem, przyszedł kumpel, zobaczył, że używam netsprinta, zabrał mi klawiature i wtedy pierwszy raz zobaczyłem google. Od razu nie zacząłem korzystać z googla, bo przyzwyczajenia zrobiły swoje, ale temat rozszedł się pocztą pantoflową i był podparty tym co można było znaleźć za pomocą szukajki, czyli po prostu się widziało, że coraz więcej osób używało googla. Dziś argument co można znaleźć w szukajce google sam sobie wytrąca. Reszta to tylko zachęcanie znajomych i pokazanie gdzie są dobre wyniki również bez reklam i inwigilacji.

Facebook i nasza klasa też rozeszły się poprzez wzajemne polecenia i zaproszenia a nie przez jakąś reklamę. Tak było kiedyś. A co teraz jest w stanie oderwać człowieków od googla ? Myślę, że sami jesteśmy w stanie używając alternatywnych szukajek. Jak ktoś przez ramię zobaczy, komuś w rodzinie pokażesz szczególnie młodym to może chwycić.

Weź pod uwagę to, że pierwszym medium TV, które wspomniało o Google był 12 lat temu Teleekspres i każdy, kto miał wtedy internet chciał zobaczyć te dokładne wyniki i tą największą bazę stron, która ciągle się powiększała. Jeżeli Bing miałby coś zmienić, to musiałby wejść z czymś wyjątkowym i mieć prze...jebiście głośną kampanię - taką na miarę fenomenu ACTA - znowu trzeba byłoby się zjednoczyć. BTW w Bingu pozycjonuje się tak samo jak w G, tylko jeszcze więcej linków :D

Tu nie potrzebujemy żadnej kampanii B. Ja osobiście jestem człowiekiem dojrzałym i zdaję sobie sprawę, że rewolucji nie będzie. Jedno, co możemy zrobić, to dać ludziom alternatywę. Pokażmy, że jest coś innego niż G. Być może za rok zobaczymy tego efekty.

Zapytam z innej strony. Myślisz, że zwykłego usera obchodzi z jakiej wyszukiwarki korzysta?

Pozdrawiam

Spokojnie :D Patrzycie przez pryzmat roboty. To nam google narobiło zamieszania. User szuka playa i ma gdzieś, czy znajdzie go dzięki reklamie, czy dzięki seo. Znajduje? Oczywiście, że znajduje. Jaka jest różnica z punktu widzenia usera, czy play płaci mi, czy płaci za adwords? Żadna, bo nikt nie analizuje, że play jakoś pewnie sobie to odbije w rachunkach za tel lub inaczej.

Może, gdyby play nie kupił reklamy i nie było go w wynikach byłby szum. I tylko jeśli ci, co płaca kase (na seo albo na adsy) stwierdzą, że mają tego dość może się coś zmienić.

[..]

Myślisz, że zwykłego usera obchodzi z jakiej wyszukiwarki korzysta?

Niestety, qrewa, tak. Przeprowadź mały test wśród znajomych - zwykłych użyszkodnikach.. przekonasz się na własnej skórze, że dla nich "inne" wyszukiwarki to dziwadła. a jakby zastosować Twój patent, to admini sieci zaje*ani byliby telefonami o wirusach.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Gość Voyager
Przeprowadź mały test wśród znajomych - zwykłych użyszkodnikach

Mam technicznych znajomych i też nie widza potrzeby korzystania z innej wyszukiwarki :D Może ma na to wpływ fakt, że szukają najczęściej rzeczy związanych z szeroko pojętą informatyką w języku angielskim (bo na zagranicznych forach kultura jakaś większa, u nas mania odsyłania do google a z google przekierowanie do tego samego tematu i się koło zamyka)

[..]

Myślisz, że zwykłego usera obchodzi z jakiej wyszukiwarki korzysta?

Niestety, qrewa, tak. Przeprowadź mały test wśród znajomych - zwykłych użyszkodnikach.. przekonasz się na własnej skórze, że dla nich "inne" wyszukiwarki to dziwadła. a jakby zastosować Twój patent, to admini sieci zaje*ani byliby telefonami o wirusach.

Piszesz przez pryzmat własnego podejścia do tematu. Ja pracuję bezpośrednio z klientami od 7 lat. Spotykam na codzień takich "artystów", że Bałtroczyka bym zakasował wychodząc ze skeczami na scenę. Sam od lat ustawiałem im G jako startówkę, bo szybko się otwiera. Teraz to zmieniłem.

Większość z tych userów nie potrafi poprawnie wpisać adresu...

Pitereq, nie targujmy się kto ile ma lat i od ilu lat pracuje "bezpośrednio z klientami".

Statystyki (i sama idea polskiego SEO) pokazuje jasno i zrozumiale jak wygląda to na naszym podwórku.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dodałem https://www.wykop.pl/link/1156959/google-ro...w-wyszukiwarce/ Ciekawe co na to wykopowi hejterzy.

W sumie to ich wyszukiwarka i mogą ją pi*******ć. Nie tacy jak oni upadali. Przypomina mi się tutaj historia Naszej Klasy albo tej przegladarki, która była przed IE.

Spokojnie :D Patrzycie przez pryzmat roboty. To nam google narobiło zamieszania. User szuka playa i ma gdzieś, czy znajdzie go dzięki reklamie, czy dzięki seo. Znajduje? Oczywiście, że znajduje. Jaka jest różnica z punktu widzenia usera, czy play płaci mi, czy płaci za adwords? Żadna, bo nikt nie analizuje, że play jakoś pewnie sobie to odbije w rachunkach za tel lub inaczej.

Może, gdyby play nie kupił reklamy i nie było go w wynikach byłby szum. I tylko jeśli ci, co płaca kase (na seo albo na adsy) stwierdzą, że mają tego dość może się coś zmienić.

Gibki zapomniałeś tylko, że takie firmy są ZMUSZANE do tego aby płacić adwordsy. Z dobrej woli to nadal play by prowadził kampanię SEO, a że google posuwa się do takich drastycznych kroków jak ZMUSZANIE do wykupu reklam poprzez wycinanie na nazwę własną firmy jest już paranoją. Wyobraź sobie, że za 5 lat wytną stronę Polski na nazwę Polska w wynikach :D

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności