Skocz do zawartości

Google rozpoczyna sprzedaż TOP 1 ?

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
I czy w takiej wyszukiwarce w topach serpów nie były by fanpage firm, zamiast ich stron?

Skrypt Yahoo mógłby indeksować tylko strony posiadające fanpage na FB. Żadne katalogowanie, pingowanie nie byłoby potrzebne - "jeśli nie ma Cię na FB, tzn. że nie istniejesz" :D

Obecnie Google próbuje zmusić webmasterów do G+, w przypadku FB byłoby odwrotnie, trzeba byłoby jedynie wykorzystać już istniejącą infrastrukturę.

No i "Lubię to!" jest chętniej klikane niż "g+1", więc backlinki straciłyby na znaczeniu.

@ear to wiesz co wtedy by się działo? zamiast backlinków zaczęłoby się zdobywać "lajki" szły by filtry za "nienaturalne" lubienie, fanpage byłyby banowane, a zaplecze stawiałoby się robiąc nowych userów :pytajnik: ale więcej roboty, bo zamiast treści trzeba byłoby umieszczać zdjęcia, zdobywać znajomych, lajkować inne strony. I po jakimś czasie, jak fb puściłby dziobaka, jeżozwierza czy morświna szukalibyśmy alternatywy dla fb :D i co wtedy? Nasza klasa? ;)

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

facebook to kolejna platforma do reklamy dla firm jak każdy portal społecznościowy, ale nie wyobrażam sobie z tego zrobić wyszukiwarki ...

A ja nie wyobrażam sobie zrobienia z G+ "społecznościówki" :pytajnik:

Hahaha, ten wątek to szczekanie ratlerka na księżyc :D

Tyle że wspomniany "Księżyc" walczy z tymi "ratlerkami" i zwala na nich winę za działanie własnej wyszukiwarki...

Ale i nie warto lekceważyć zalet Google. W końcu: "Wróg? A wróg! Ale mój, swój, nasz – na własnej krwi wyhodowany!"

zamiast backlinków zaczęłoby się zdobywać "lajki" szły by filtry za "nienaturalne" lubienie, fanpage byłyby banowane, a zaplecze stawiałoby się robiąc nowych userów ;)

A G+ nie ma przypadkiem sposobów na takie "problemy" już dzisiaj? Przecież to to samo :)

Więc według mnie kwestia sprowadza się do tego, czy i kiedy Mark Zuckerberg przejmie jakiś dobry skrypt wyszukiwarki.

Skończy się wówczas era dominacji zaspamowanego Google ;)

I powstanie era zaspamowanego fb :D prędzej czy później i w takiej wyszukiwarce fb pojawi się coś na kształt adwords, będą filtry, nienaturalne wyniki itp. Jak na każdym produkcie tak i na tym fb będzie chciało zarabiać. Niestety, Zuckerberg nie ma napisane na czole "caritas"...

Biorąc pod uwagę to, że Polacy lubią brać udział w różnych akcjach, lubią się buntować - akcja propagująca inne wyszukiwarki może odnieść sukces. Konkurencja zawsze jest pozytywna, więc ewentualne skutki akcji wyjdą na plus Internautom i Webmasterom. Poprzyjcie więc akcję SurfHappy - strona akcji: https://www.surfhappy.pl - facebook: https://www.facebook.com/SurfHappy - rozsyłajcie linki, publikujcie na facebooku i zobaczymy co z tego wyjdzie...

Mam nadzieję, że moderatorzy nie dadzą mi filtra na tego posta :D

@SilverT to byłoby jeszcze do przełknięcia, ale 90% osób dziwi się, że są inne wyszukiwarki (dla nich wyszukiwarka=google), a jakieś 8% wie, że jest jeszcze onet i wp. Pozostaje nam ok. 2% uzytkowników. Mało coś

Surfhappy - super pomysł na darmową promocję, hehe - jeszcze z nowego konta...potem zmienisz stronę na serwis dla klikaczy-surferów, wybacz, ale naiwnych szukaj na forum o2

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

@Robbieriviera - Nie jest to nowe konto, tylko pierwsze konto na tym forum. Nie było mnie tutaj, aż do ostatniej akcji Google. Rozumiem, ze gdybyś Ty chciał zrobić taka akcję, byłaby bardziej wiarygodna i dla "nie naiwnych"? Nie chcesz, nie przyłączaj się, kto zechce, ten sie przyłaczy i pomoże...

Hahaha, ten wątek to szczekanie ratlerka na księżyc

tak sie rodza nowe idee

- najpierw sie ludzie z nich smieja

- potem je atakuja

- a jeszcze pozniej staja sie rzeczywistoscia

:D

@kayman a to wynika z tego, że ludzie boją się zmian. I ciężko im być pionierami. Dopóki uzytkownicy nie będą tracić w g pieniędzy to nic się nie zmieni. A jeśli zaczną je tracić właściciele stron... to też nic się nie zmieni, bo na zmianach mogą stracić jeszcze więcej.

@Surfhappy skoro pierwsze konto na tym forum, to nie masz pojęcia o czym piszsz, ale mniejsza z tym, nie będę odbijać piłeczek do Nonamea / Zapoznaj się z zsasadmi forum

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

"Nie podcinaj gałęzi na której siedzisz, chyba że chcą cię na niej powiesić."

Nie ma sensu walczyć z Google, bo np. wprowadziło reklamy sponsorowane w TOP1.

Ale jeśli zbanują Ci serwis, prośba o ponowne rozpatrzenie nie pomoże, sztuczki pozycjonowania też nie,

to zablokujesz boty Googla i będziesz promował inną wyszukiwarkę, w której będziesz obecny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności