Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu internegowego

n1k0d3m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Zaczynam przygodę z pozycjonowaniem i mam probem. Jestem właścicielem serwisu www.fuel.ebusiness4a.com, który jak można zauważyć jest jeszcze pusty. Mimo tego chciałbym go podbić w googlach żeby trafić również do klientów indywidualnych, asle jak wiadomo nie jest to łatwe. Moim problemem jest PR przez które znaczna część katalogów odrzuca moją strone. Wiem że powinna mieć oryginalną treść i dużo odnośników z zewnatrz, ale z racji tego że jest to sklep nie mam dużego pola działania.

Chciałbym się dowiedzieć co można by zrobić żeby bez dodawania treści trochę to podbić w googlach. Zwłaszcza chodzi o PR przez którego nie wszędzie mogę się dodać. Drugą sprawa są katalogi warte uwagi (szczególnie darmowe), ale takie które działają i nie ograniczają użytkowników przez PR. Prosiłbym o kilka taki do który warto się dodać, bo z tego co wyczytałem co za dużo to nie zdrowo i google nie lubi jak się z nimi przesadza.

Pozdrawiam

Możesz zacząć tutaj: https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP

Do tego precelki, fora i po jakimś czasie złapiesz PR. Chociaż szybkiej będzie Ci wypozycjonować serwis niż czekać na PR update. Poświęć parę złotych i kup kody do najmocniejszych katalogów.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Ale które katalogi są najmocniejsze i nie zwracają uwagi na PR, bo kupie kod sms'em a tu się okaże że PR za niskie i dodać nie mogę.

Kupując kod smsem czy przelewem nie ma wymagań co do PR dodawanej strony, przynajmniej ja się za takim przypadkiem nie spotkałem.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Dziwna domena jak na sklep. Przede wszystkim zajmij się optymalizacją (tak jak Ci kolega wyżej poradził) i zmniejsz czas ładowania strony.

Edit.: Nie ryzykowałbym linkowania serwisu bez treści.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Dobra rada....w pierwszej kolejności chociaż w niewielkim stopniu, zajmij się optymalizacją stronki.

bo faktycznie na obecną chwilę jest "nijaka". Później dopiero możesz myśleć o podstawach jej promowania.

Weź też pod uwagę, że twoja stronka musi być atrakcyjna nie tylko dla osób ją odwiedzających ale i dla Google:)

Sklep zoptymalizowałem na ile potrafiłem. Ładuje się szybciej więc jest pewien postęp. Teraz może pytanie odnoście płatnych katalogów. W które z nich najlepiej zainwestować tzn. które podbiją PR i są w miare szyko moderowane, bo jak mam zapłacić x pln i czekać 2 tygodnie na dodanie wpisu to odechciawa mi się czegokolwiek. Tak więc które płatne katalogi są najlepsze według was?

Podstawa przy sklepie internetowym to długi ogon. Nie patrz na to, który katalog podbije Ci pr, teraz zbieraj linki. A co do czekania dwóch tygodni: chcesz pozycjonować - naucz się cierpliwości.

edit: literówka

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Pany co w tym sklepie chcecie pozycjonować? Jaki długi ogon? Przeca tam puste półki jak za głębokiej komuny. Do tego presta, w której zmieniono tylko logo. No sorka ale pozycjonować pusty sklep to ciut perwersja.

Chłopie Ty odpuść jakiekolwiek katalogi bo wydasz $$$ a wpisy zostaną posłane do kosza. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wpuści czegoś takiego do katalogu.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Cytując klasyka, "katalogi to zuo".

Kto wie, jak Google będzie się w niedalekiej przyszłości zapatrywało na katalogi zadbane, bo te miernej jakości już są banowane.

Więc myślenie "PR jest mi potrzebny do katalogów" jest nieco naiwne, wybacz !!!

Zrób stronę pod użytkownika, zadbaj o w miarę unikalne opisy, zmień grafikę.

Kup domenę.

Zoptymalizuj witrynę (przyjazne linki, słowa kluczowe, metatagi).

I dopiero wtedy zdobywaj linki dobrej jakości.

A najlepiej zleć to komuś, kto się na tym zna.

Czas=pieniądz :)

• 4 tygodnie później...

Witam

Z racji tego że jestem upartu i chce się czegoś nauczyć proszę o kolejne rady, a mianowicie co robić po katalogoch. Ogólnie dodany jestem już do ok 100 katalogów i cały czas dodaje do nowych. Treści już są, może nie za dużo ale coś już jest i będzie coraz więcej.

Zastanawia mnie co dalej robić. Jaki prace są dobre, jakim programen pingować. Chodzi mi teraz głównie o podbicie tagów domenowych. Kolejną ciekawą rzeczą którą zaobserwowałem w googlach jest fakt że po wpisaniu fuel ebusiness4a zajmuję pierwsze miejsca, ale żadne program/skrypt tego nie wykrywa i wyskakują wyniki powyżej 500. Jaka może być tego przyczyna?

• Najpierw to ty uruchom ten sklep bo łatwiej jest zyskać nowego klienta niż odzyskać utraconego. Jeżeli myślisz, że klienci którzy odwiedzą Twój goły skrypt będą czekać aż łaskawie wprowadzisz im pozycje do sprzedaży, to się mylisz.
  • Kolejnym elementem jest optymalizacja sklepu, którą oczywiście powinieneś wprowadzać już przy dodawaniu produktów
  • Kup kody do najsilniejszych katalogów jak doradzili ci już wyżej i dodaj do tych najbardziej wartościowych.
  • Dodawaj do innych katalogów i precli oraz innych wartościowych stron gdzie możesz zamieścić linka.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności