Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu internegowego

n1k0d3m

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro jesteś uparty to:

https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=pl&answer=35291

po drugie:

- nie pozycjonuje się pustego sklepu a zwłaszcza pustych kart produkotwych - Google usuwa takie sklepy z indeksu lub odsuwa ich wyniki daleko poza top999

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zamiast brać się za robotę od środka zacznij od początku a efekty będą zadowalające:)

Sklep internetowy jest chyba po to by coś na nim sprzedawać więc sama goła treść nie wystarczy, dodaj jakieś zdjęcia albo coś co odpowiada temu co sprzedajesz na tym sklepie.

A co do optymalizacji sklepu internetowego, znam dobre źródło :Klik

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zacznij od optymalizacji sklepu. Jak to zrobić, dowiesz się u brzydkiego i najlepiej będzie zacząć od początku
A co do optymalizacji sklepu internetowego, znam dobre źródło :Klik

3 linki do Zgreda :D Wszystkie naturalne :)

Kolejną ciekawą rzeczą którą zaobserwowałem w googlach jest fakt że po wpisaniu fuel ebusiness4a zajmuję pierwsze miejsca, ale żadne program/skrypt tego nie wykrywa i wyskakują wyniki powyżej 500. Jaka może być tego przyczyna?

A sprawdź na innym komputerze :)Personalizacja

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie

W związku iż katalogii i precele przyniosły jakiś efekt zastanawiam się nad innym rodzajem pozycjonowanie tzn chciałbym zrobić długi ogon, ale pojawił się problem. W prescie domyślnie można wpisać tagi z 255 znaków co nijak ma się do długiego ogona, a przerobienie tego też raczej nie ma sensu, ponieważ jak wiadomo google nie lubi długich znaczników META i mogę przez to spaść. Jak więc zrobić długi ogon żeby działał tak jak powinien? Podopisywać więcej słów kluczowych do katalogów czy poprostu wrzucić w kolejne katalogii, ale już z innymi słowami kluczowymi?

Pozdrawiam

Frazy które podałeś to tak nie do końca długi ogon, możesz takie frazy odpowiednio wplatać w opisy produktów, podstrony będą na mocniejszych pozycjach.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• 2 tygodnie później...

Kiedy dodałeś ? do jakich katalogów ? puść mi na prv, kilka linków do precli, to coś może podpowiem.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, a mianowicie na co zwracać uwagę przy szukaniu katalogów. Przeszukujc https://www.katalogiseo.info/ zwróciłem uwagę, że dużo katalogów z PR3-4 ma mało zindeksowanych stron i teraz moje pytanie.

Lepiej wpisywać w katalogi z niższym PR, ale dużą ilością zindeksowanych stron czy odwrotnie. Wysoki PR i mało stron?

• 4 tygodnie później...

Witam

Mam problem z precalmi a mianowicie, nie wiem jak poprawnie je ustawić. Chodzi mi tutaj o ustawienia w blackpress.pl, ponieważ poprzednia próba samodzielnego ustawienia i podlinkowania nie przyniosła żadnego rezultatu. Prosiłbym kogoś o pomoc jak zrobić wszystko poprawnie. Kupiłem 10 punktów i mam 9 precli gotowych do wysyłki.

Może napisz o co chodzi z tym ustawieniem?Przecież jest do dziecinnie proste w blackpress, no i nie oczekuj że po tym dodaniu projektów w blackpress będziesz miał nie wiadomo jakie efekty.Tak po Twoich wypowiedziach to wnioskuję że najlepiej jakbyś to pozycjonowanie komuś zlecił. O Boże dopiero teraz zobaczyłem ten Twój sklep, chociaż to sklepem ciężko nazwać, po co w opisach produktów dajesz takie bzdury jak np. ,,kupię olej opałowy,, kupię kocioł gazowy,, itd., tego jest mnóstwo. To w końcu sprzedajesz, czy chcesz kupić?O cholera teraz dopiero zobaczyłem że to działa na zasadzie mniej-więcej serwisu ogłoszeniowego, oj namieszałeś i to dużo.

Pierwsze wrażenie takie że nawet jakbym w google znalazł w top1 nic nie kupię, nic nie sprzedam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności